論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 queeniewwy 於 高齡產婦 16:54 發表
我之前喺黃金度買左個cam($1850)同埋router($300),果間野勁好,如果喺佢度一set買,佢會幫人set哂router同埋支cam,只要返去插番落電腦同埋電掣就得!勁方便!

仲要之後有時我上網唔穩定睇唔到或者出左乜野問題,打番去佢地都會 ...

我打算請賓/印妹, 我都想安裝 cam, 你介唔介意比你係黃金買cam個間公司同地址我呀, 如果方便既話, 可唔可以話理我知個sales個名呀, 等我可以搵返佢幫忙我, 謝謝你!

大宅

原文章由 esmehouse 於 高齡產婦 16:42 發表
我早排裝左 HomeSee,只係比 HK$2300 包上門安裝又冇月費,個 cam 仲有得錄、影相超正

你介唔介意話我知係邊度買, 間公司咩名同地址呀, 謝謝你!

伯爵府

我而家用果個, 有專人上門set架喎, 就咁用電話同個agent contact, online試左機, 跟住落order, 約裝機, 跟住就上黎裝, 裝完試哂先比錢.

online試機時, 佢會比埋d機我睇, 睇得真係幾清楚, 個sales又解釋詳盡, 所以我同老公先卜鎚.

黃金我地都有去過, 睇過真係麻麻.

不過事先聲明, 我同呢間野冇關係架, 我冇利益架, 只不過我自己有好野, 所以同大家分享下.

原文章由 queeniewwy 於 08-7-18 16:54 發表
我之前喺黃金度買左個cam($1850)同埋router($300),果間野勁好,如果喺佢度一set買,佢會幫人set哂router同埋支cam,只要返去插番落電腦同埋電掣就得!勁方便!

仲要之後有時我上網唔穩定睇唔到或者出左乜野問題,打番去佢地都會 ...

大宅

原文章由 菲比108 於 高齡產婦 17:23 發表
我而家用果個, 有專人上門set架喎, 就咁用電話同個agent contact, online試左機, 跟住落order, 約裝機, 跟住就上黎裝, 裝完試哂先比錢.

online試機時, 佢會比埋d機我睇, 睇得真係幾清楚, 個sales又解釋詳盡, 所以我 ...

請問可唔可以pm我間公司既名及地址呀, 謝謝你!

禁止訪問

男爵府

原文章由 菲比108 於 08-7-18 17:23 發表

online試機時, 佢會比埋d機我睇, 睇得真係幾清楚, 個sales又解釋詳盡, 所以我 ...

今天到黃金走了一圈, 都未可買到合用的 IP wireless Cam, 又擔心不懂安裝, 真頭痛

見到你的回覆, 知道有專人上門安裝服務, 現比較放心一些

可否給多些資料給我? 例如: 公司名稱 和價錢多少

複式洋房

Have you tried D-LINK IP Cam?

It is quite good and it has recording function.
They provide free installation.

原文章由 jadechant 於 08-7-19 00:16 發表

今天到黃金走了一圈, 都未可買到合用的 IP wireless Cam, 又擔心不懂安裝, 真頭痛

可否給多些資料給我? 例如: 公司名稱 和價錢多少 ...

複式洋房

你呢部係咩牌子?d-link定係homesee或其他呀?
原文章由 queeniewwy 於 08-7-18 16:54 發表

複式洋房

請問究竟邊隻牌子好d?homesee定d-link呀?
我既要求其實係想要有錄影,可接收聲音,影像清晰,方便安裝和使用,兩者係唔係都係用wireless cam?上網或手機都可以睇到,使用時唔需要開住電腦,有冇角度調校?

伯爵府

cam鏡頭可唔可以遙控 ~~~~可以
同埋錄影~~~~可以, 而且no need開住屋企部電腦, 直接影相or錄影喺你公司部電腦到, 又有得直接收音.

我已pm左個agent information比你喇.

原文章由 sweet2008 於 08-7-18 18:48 發表

想問問, 你用緊既cam鏡頭可唔可以遙控? 同埋錄影呢? 如果方便, 可唔可以send agent資料比我? 唔該晒!

伯爵府

please check pm.

原文章由 versolai 於 08-7-18 17:25 發表

請問可唔可以pm我間公司既名及地址呀, 謝謝你!

伯爵府

Please check pm

原文章由 jadechant 於 08-7-19 00:16 發表

可否給多些資料給我? 例如: 公司名稱 和價錢多少 ...

大宅

原文章由 菲比108 於 高齡產婦 10:25 發表
please check pm.

已收到你的資料, 謝謝你!

伯爵府

我用梗homesee.

1) 想要有錄影~~
2) 可接收聲音~~
3) 影像清晰~~一流, 而且動作快
4) 方便安裝~~包安裝, set up 哂, 試好機先比錢
5) wireless cam~~係無線, 只要裝果個位附近有蘇頭比電佢就得
6) 上網或手機都可以睇到~~冇錯
7) 使用時唔需要開住電腦~~唔需要
8) 有冇角度調校~~當然有

ps: 我只不過係用家, 唔係sales, 我冇任何得益, 只不過想分享下, 其實我好驚你地以為我咩著數, 幫佢地sale野.

原文章由 yu_baby 於 08-7-19 09:44 發表
請問究竟邊隻牌子好d?homesee定d-link呀?
我既要求其實係想要有錄影,可接收聲音,影像清晰,方便安裝和使用,兩者係唔係都係用wireless cam?上網或手機都可以睇到,使用時唔需要開住電腦,有冇角度調校? ...

複式洋房

多謝你既資料,好詳細!個cam亦都好似好合我心意,不過我見仲有一個牌子d-link,唔知佢又有咩分別呢,所以想搜集多些資料,再同老公相量買邊部!
原文章由 菲比108 於 08-7-19 10:36 發表
我用梗homesee.

1) 想要有錄影~~有
2) 可接收聲音~~有
3) 影像清晰~~一流, 而且動作快
4) 方便安裝~~包安裝, set up 哂, 試好機先比錢
5) wireless cam~~係無線, 只要裝果個位附近有蘇頭比電佢就得
6) 上網或手機都 ...

別墅

回覆 #2 菲比108 的文章

i want to know more info., pls pm me!

複式洋房

有冇人用d-link?同homesee有咩分別?

別墅

我之前都考慮緊你講果2隻, 仲係另一版到問過問題, 你可以睇睇, http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1635427&extra=page%3D1

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1634683&extra=page%3D4

不過我決定左裝HomeSee, 價錢ok, 又免費安裝, 而且轉動鏡頭時好似都幾靜咁 (use demo link to try)

原文章由 yu_baby 於 08-7-23 11:36 發表
有冇人用d-link?同homesee有咩分別?

男爵府

I want to know more information, please PM me

原文章由 菲比108 於 08-7-18 17:23 發表

別墅

i want to know more info., pls pm me!thx....

首頁

尾頁

跳至