自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

回覆:其實有無人身邊有品格好既紀律部隊朋友

識個女做警察……平時講嘢……把口爛到呢……。我有時都會接觸D粗人,聽慣粗口,但我都頂唔住佢D粗口,真係爛過裝修佬……。我想像唔到,點樣可以每一句都加有一個粗字……。

但唔理佢啦,佢執法時正常就得嗱。

伯爵府

回覆:其實有無人身邊有品格好既紀律部隊朋友?

關咩紀唔紀律部隊事,一間蚊型公司都已經有好有壞,走出街都有人好有人唔好,拿黎比較唔公平

唔通個七個玩人的消防,就等於全香港消防都係變態咩

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有, 以前當差既, 高大靚仔又乖仔, 完全唔似當差, 後來娶個有錢女, 就離職做生意了
女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

男爵府

CICI_PANG 發表於 15-10-9 22:07
有! 我爸爸.
當年我媽跟佬走, 我爸爸不離不棄照顧我地3兄妹..
好男人

今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

珍珠宮

我朋友。。消防。。兩頭住家。。。

禁止訪問

引用:有, 以前當差既, 高大靚仔又乖仔, 完全唔似

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都識有, 好顧家架.

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

引用:睇紀律部隊既新聞睇到好負面,係咪有8成做

原帖由 小BB1990 於 15-10-09 發表
睇紀律部隊既新聞睇到好負面,
係咪有8成做紀律部隊既男人都係差?
其實我都有認識一啲好錫老婆,人品好好既 ...
我身邊識幾個警察,又識兩個消防,個個都好好仔,唔嫖,唔賭,唔煙,唔酒,而且唔算爛口,好錫老婆仔女,返完通宵更會特登送d仔女放學,仔女考試又會特登調更幫仔女溫習,有d仲係孝順仔,同父母一齊住,得閒就家庭樂

其實行行都有好人壞人,唔關行業事既

nanata    發表於 15-10-12 11:22

伯爵府

住我哋樓上嗰位亞叔,佢係做消防員,但佢人品很好,成日見佢幫手買餸、買水果,抬油、抬米,佢話老婆腳痛,要攞咁多嘢上摟(唐摟)會好辛苦

有次見到住3樓既亞婆,攞住架買餸車,亞叔仲主動幫婆婆攞上佢屋企門口,真係超好人

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

我老土,好仔唔當差

紀律部門相信只有Immi比較好

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 小BB1990 於 15-10-09 發表睇

男爵府

有呀,超好人嗰隻,佢全家連佢老婆嗰啲都好好。

我是一隻大草蚊

大宅

.

公爵府

識得一位岩岩大學畢業的優秀女仔考到紀律部隊...點算.怕佢遇到壞人

大宅

回覆:小BB1990 的帖子

有,親戚!
為人公義正直、唔滾、經常煮飯俾老婆仔女食,同我地成班親戚見面,好多時負責煮好野俾我地食

男爵府

有一個, 警察黎, 好鍚老婆,孝順, 工作又認真。。。真心佩服

我覺得行行都有好人壞人, 只係紀律部隊/政府工嘅身份比較敏感姐。。。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

根本吾可以用職業去界定人,咁太膚淺了,每個行業都有衰人,醫生、律師、教授咪一樣有賤人!

公爵府

judychungpuiyan 發表於 15-10-9 22:41
住我哋樓上嗰位亞叔,佢係做消防員,但佢人品很好,成日見佢幫手買餸、買水果,抬油、抬米,佢話老婆腳痛, ...
消防員不是住系宿舍 ?....仲住唐樓?

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:識個女做警察……平時講嘢……把口爛到呢…

原帖由 siuba 於 15-10-09 發表
識個女做警察……平時講嘢……把口爛到呢……。我有時都會接觸D粗人,聽慣粗口,但我都頂唔住佢D粗口,真係 ...
我女同事office lady 食煙、講野夠蝦蝦、蟹蟹啦!
是個人問題

珍珠宮

樹大有枯枝……總會有差既

首頁
12345...9

尾頁

跳至