自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:大搜查:遊樂設施零Fun 細路唔吼

大宅

大宅

大宅

伯爵府

開心吸收勳章

引用:

原帖由 glo000 於 15-10-13 發表
需要錢嗎?近屋苑嗎?相片中冇咩小朋友玩,這張滑梯好高,唔似一般公園

大宅

2樓咁高,唔洗錢,勁多人玩,呢個公園好出名,向北歐攞好多獎。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

唔係丫~

我個B 細個好鍾意去架,

成日同我講, "玩公園~ 玩公園~ "

珍珠宮

2024年龍年勳章

香港咩公園特別d?又好玩?

大宅

我覺得係小朋友根本冇時間玩

baby_chu    發表於 15-10-13 08:56

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

返學日子梗係冇乜人,返完學仲咩興趣班,外國d小朋友點同?呢個調查真係離地

水晶宮

由朝忙到晚邊有時間、再講、怪獸太多、危險、熱、曬,好多住宅都有會所、勁多人喎

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

依家d普通公園全部比bb玩。完全唔吸引冇樂趣。

比較好既設施只有幾個大型公園。

大宅

回覆:kelkmk 的帖子

有幾多小朋友有時間去公園玩? 可能啲設施引入補習社,會多啲小朋友接觸到。

baby_chu    發表於 15-10-13 08:57

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

多咗其他娛樂啫...
好多小朋友, 寧願開著手機嚟玩而已

珊瑚宮

2024年龍年勳章

星期六日咪多人囉,平日最多咪bb或幼稚園既小朋友玩,小學放學做埋功課可能都食飯啦,仲玩乜鬼

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以前屋企附近有類似依D , 不過話危險, 拆左

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

CathyChan1126 發表於 15-10-13 07:25
以前最好玩係玩轉轉,
依家連呢個都無
鐵梯都係,好好sir,
天氣熱, 個PAT PAT 會好慘

子爵府

引用:Quote:原帖由 glo000 於 15-10-13 發表需要

原帖由 wai4919 於 15-10-13 發表
需要錢嗎?近屋苑嗎?相片中冇咩小朋友玩,這張滑梯好高,唔似一般公園

...
之前睇蘋果的類似報導,果條滑梯應該係喺調景嶺體育館旁邊個公園仔,得好少野玩但可以爬到好高,好多小學生玩。

果度我去過幾次,太曬玩唔到,附近冇樹冇野遮,上午下午都好曬,熱到熨手,只能黃昏和好早玩。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

條友仔去D山卡啦既公園搜查咋!我唔覺香港D少人玩囉!反而加多D設施⋯太多人玩大迫!可以既每區有個單車公園⋯冇乜地方踏單車!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

子爵府

外國果啲真係睇嚟好好玩咁,不過香港住宅區公園細,無可能放得落呢啲咁大型,或者有無啲細型啲類似嘅可以改善吓,有多啲趣味同可以活動量大啲,都唔錯丫。其實最主要係而家小朋友真係好鬼忙,我以前都有學野,不過係一個星期一、兩次,唔駛日日去,同埋以前我地唔理識唔識都可以玩埋一齊,只要開聲問人可唔可以同埋我玩就得。玩玩吓就係朋友仔,一堆細路仔玩吓「捉e 因」、「紅綠燈」等等都可以玩一個下午。

首頁

尾頁

跳至