自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔係26歲打先有用咩 ,28歲打有冇效,有冇d打著有副作用個媽咪,傾吓

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 鵝老太 於 08-7-21 22:04 發表
我E甥女做護士,佢MAIL過資料來叫我唔好打,話隻藥有N種副作用

唔好嚇我,,,,
我女已經打到第二針
有咩副作者

大宅

吓.. 咁得人驚...
我睇番診所 cataloge, 話而家小朋友強制要打 wor...?

我自己都想打, 問過家庭醫生, 佢話唔好意思,
呢種針係 for 未有 sex 既女性打既;
but 我又問過幫我接生個醫生,
佢又話無所謂, 人人都打得...

不過睇過 d report, 好似真係幾痛下,
so, 我而家都考慮緊...

禁止發言

禁止發言

水晶宮

畀面勳章

唔值得打

伯爵府

原文章由 shamus 於 08-7-21 20:57 發表
我30+,有個仔10+,問過e生,佢話OK. 要打3針.頭2針$1500 each, 第3針$1300.Total $4300 好貴呀,仲諗緊.

我舊年打$1200 1針 TOTAL $3600

伯爵府

同埋打邊度呀? 打係手臂

個個都話好痛既? 我打3針都痛, 其實係打針那些針孔痛, 但我就痛了3-4天. 之後就無嘢.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

我女14yrs係學校打,,
佢就第一針無咩野,
第二支就痛d,打完後手臂舉起會痛
之後我用熱毛巾同佢敷下
慢慢就無痛,,
每針950

子爵府

好媽媽勳章

我都記得那團體講過
唔係100%能預防

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 鵝老太 於 08-7-22 18:42 發表
信不信由你,我就姑妄聽之~

http://www.medicalnewstoday.com/articles/63586.php

近期醫護界鼓吹打防子宮頸癌疫苗Gardasil,請不要打!

由June06開始,已有超過3461宗打了Gardasil後 的不良副反應Adverse Re ...

我都有問過我家庭醫生, 好唔好俾大囡打,佢話我大囡仲咁細個(4years), 唔使打住, 等再過多幾年, 會有好多過良左既針的, 遲d 先諗啦~
我聽到你地咁講, 唔知係咪連我個家庭醫生都知, 呢隻藥既副作用呢?

複式洋房

total $3000, 三針

民房

true?
pleas pm me where

原文章由 wellyma 於 08-10-9 02:31 發表
total $3000, 三針

伯爵府

我上年知道有Gardasil後就去問我個婦科醫生,話我已經28嵗又生完2年打唔打得。佢話無問題喔!佢話如果25嵗前打係終生免疫。而過左就大約10年有效期咯。其實呢種針並唔係100%防子宮頸癌,而係防止4種會引起子宮頸癌而又發展的好快既病毒。至於打唔打,我覺得我老公講得好岩,佢話有能力米當買個保障咯。就算只係有效10年,每日都唔洗1蚊。抵到爛啦!(我3針打左3300)

水晶宮

Deleted

[ 本文章最後由 CINDYC 於 08-10-13 09:40 編輯 ]

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

原文章由 鵝老太 於 08-7-22 18:42 發表
信不信由你,我就姑妄聽之~

http://www.medicalnewstoday.com/articles/63586.php

近期醫護界鼓吹打防子宮頸癌疫苗Gardasil,請不要打!

由June06開始,已有超過3461宗打了Gardasil後 的不良副反應Adverse Re ...

"疫苗,一枝都不能打,只會害你一生。"

我哋一出世就要打不同嘅疫苗。。。我又唔覺有乜問題喎!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

我之前都問過醫生,佢話唔建議打住wor...因為而家未係百分百冇副作用..佢話只要定期檢查都可以喇!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我當哥做醫生,佢做果間醫療中心都有得打..但係佢從來冇提意過佢幾個表妹同我依個堂妹打...因為....唔好囉

而且之前剛出時話有性行為之後先打係冇用.因為有d菌..潛藏左都唔知...咁一早有係度..打左都唔會防到

首頁

尾頁

跳至