親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

hi:我都想知道啊!我哋約8月中去,我想知在 祈福新村到長隆要多遠??及交通工具又是如何???因為我哋第一 天就想玩水上樂園

中竹一中
原文章由 victor2003 於 08-7-24 22:30 發表
Hello, pls tell me the details! where to take 跨境快線, how much per one ticket? which company?

子爵府

如果直接由hk 到祈福搭車, 可以到中旅/永東問schedule/價錢. 而祈福去長隆, e家summer 酒店o個樹有車直達, 打的約rmb$40/程.

http://www.clifford-resort.com.cn/pop2.htm
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

請問剛剛去過媽咪, 跟中旅社買了車票, 明天去喇, 是不是一定要按號入座? 我買了10張票唔係全部順序的......

又可以早d到早d上車任意坐嗎?

禁止訪問

複式洋房

多謝大家的資料!!
很有用,多謝!!!

原文章由 Olivia999 於 08-7-29 23:21 發表
祈福酒店可以搭到去香港的,也有车祈福農莊
http://hk.myblog.yahoo.com/freelady517/article?mid=3

大宅

原文章由 yp26 於 08-7-22 16:39 發表
3日2夜,想去以下地方..
長隆歡樂世界, 馬戲 ,祈福農莊,水上樂園,香江動物世界,仲想有D時間留係祈福玩下...請比D意見...

我們3人(呀仔和老公)剛於24/7/08-26/7/08回來,
以下是我們的行程及玩後感:
第一日: 早上8:40搭榮利直通巴士經深圳灣口岸過關,一地兩檢好方便, 中途大陸有少少塞車於12:00到達祈福酒店(經海馬訂房(只需留中文名), 人仔478一晚, 開頭有少許担心, 因只是於bk search 資料後便一試, 都ok, 不需付訂金, check out 才俾錢, 但每間房要付1500元按金, 碌信用咭不過數check out後會取消及退回, 未去前我因不放心是否有booking,所以於出發前兩天直接打去酒店confirm), check in 後放下行李去祈福軒飲茶, 原先想此日去歡樂世界, 但驚太趕所以冇去, 改去會所泳池, 要注意泳池有開放時間, 中午只至到4:00之後要到5:00再開, 游到4:00便上房沖洗及休息一陣,5:30便call車(海馬(私家車)-車費人仔70/來回, 要先付晒車費)酒店後門接去四海一家食自助晚餐(5:30-9:30)-出發前兩天於香港直接打去訂位及要求坐大堂因近食物枱, 原價148/大人, 海馬coupon138, 小童冇折食完後俾, 因我和老公不敢食生嘢及飲酒(生豪魚生, 日本清酒,紅酒等)其他食物一般,地方大可以一去, 但呀仔就話好食因有多款雪糕, 軟雪糕(任食), 明治雪糕(任食), 哈記雪糕(每人限一球), 8:45call車回酒店......待續

大宅

長隆歡樂世界, 馬戲 ,祈福農莊,水上樂園,香江動物世界,仲想有D時間留係祈福玩下...請比D意見...

等2日: 早餐去食街荔灣艇仔粥, 味道一般, 呀仔一入到去話有陣味好難聞, 11:00call車去長隆水上樂園(車費60/來回), 門卷180/大人, 海馬coupon165/大人, 小童冇折自己買(100), 需是平日都好多人, 好多大陸家庭一家大細, 不過好好玩, 呀仔就話超好玩, 我們沒有玩那些刺激遊戲,因為要陪太子, 先玩兒童水上世界(新開), 兒童滑梯及小喇叭-身高0.9米以上及可大人陪同(要排約半小時), 之後小休及午餐,再去租三人水泡-新出(租金60,按金40)玩漂流河, 好玩及舒服由其是有冰水滴落嗰一part, 玩了多次, 再去玩人造浪, 又係玩了多次,原先 5:30走但呀仔玩到唔肯走, 再去玩小喇叭(今次排咗4個字), 重要玩離心滑道-身高要1.1米以上(又係排咗4個宇), 玩完後呀仔話呢個最好玩, 真大膽, 終於7:00才call車回酒店沖洗後去食街客家人食飯, 呢間好食, 飯後還有甜品送, 軟雪糕或荳付花- 好滑, 食完9:30後回房睡覺.
原先book了9:00盲人按摩, 因太晚沒有去.
盲人按摩/腳底按摩 50/1小時

待續

大宅

第3日: 8:30起床後去會所曼克頓餐廳食自助早餐(住2日包4張餐券), 注意早餐只可食到10:00, 之後回房執行李10:45check out後放低行李於酒店, 因call咗車11:00去長隆歡樂世界(車費60/來回),門卷門口買, 優惠套票人仔360(包兩大一細) 好熱, 需是星期六也不是太多人, 又係沒有玩刺激機動遊戲, 只是玩了急流湧進, 叢林漂流 (這兩個遊戲就算著咗防水衣都一定會濕身及都要排約4個字), 之後便去睇4D(又要排4個字), ok好睇, 如播恐龍會更好睇(因有2套會輪流播), 食完午餐後便去開心寶貝樂園, 太好了有冷氣, 呀仔也玩得很開心, 約4:30call車回祈福酒店取回行李在lobby稍作休息, 6:00乘直通車回港,好快, 8:30已到荃灣.

總結:
榮利直通車: 快捷方便, 平過搭船www.wingleetravel.com.hk
去程(太子, 荃灣,屯門上車) 車費hk$80(日至五), 100(星期六)
回程(屯門, 荃灣,太子落車) 車費hk$80(一至六), 100(星期日)

祈福酒店: 抵住及方便, 我們訂高級房兩張床(每張3.5呎闊), 轉豪華房+50, 不過沒有此必要. (原先想住長隆酒店, 太貴1300/晚)

海馬訂房/租車/門卷 : 比想像中好, 車好新淨及舒服, 好過坐的士及安全D, 不過來回程未必同一架車, 我們共坐過3架車.

長隆水上樂園: 真係好好玩, 不過暑假要預多d時間.

長隆歡樂世界: 其實都好玩, 不過夏天太熱, 秋天去好d.

篇幅好長, 希望唔會悶親你們.

子爵府

WHORU>>有冇海馬contact 呀??
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

原文章由 Jennie 於 08-7-30 17:42 發表
WHORU>>有冇海馬contact 呀??

海馬電話
訂房 : 13711250657(Fion)
call車/門卷 : 13719222807(海馬哥)
call車最好預早15分鐘.

子爵府

祈福酒店 any promotion for summer?

子爵府

原文章由 whoru 於 08-7-30 16:19 發表

第3日: 8:30起床後去會所曼克頓餐廳食自助早餐(住2日包4張餐券), 注意早餐只可食到10:00, 之後回房執行李10:45check out後放低行李於酒店, 因call咗車11:00去長隆歡樂世界(車費60/來回),門卷門口買, 優惠套票人仔36 ...

我都林住搵海馬哥book 咖啦,,依家聽你咁講就放心哂啦..因為我唔知佢ok嗎 ?我林住book 車,book 房都搵海馬哥..你住祈福邊樹,佢叫我book 咩"堯豐園",不過要座多一程車(5-10分鐘)先到,唔知係咪呢 ?

大宅

原文章由 yp26 於 08-7-31 00:53 發表

我都林住搵海馬哥book 咖啦,,依家聽你咁講就放心哂啦..因為我唔知佢ok嗎 ?我林住book 車,book 房都搵海馬哥..你住祈福邊樹,佢叫我book 咩"堯豐園",不過要座多一程車(5-10分鐘)先到,唔知係咪呢 ? ...

我們是住祈福酒店, 夠方便又近超級市場.
堯豐園唔知道, 但我估是祈福新村入面, 要轉村巴.

複式洋房

WHORU:多謝晒你的資料,好有用!
但我想知你哋總費是多少,唔包食的話
方便透露嗎?
我哋今次約埋十多人,所以想包團
如果$850左右(成人)包祈福一晚(星期六)
及水上樂園+大馬戲+歡樂世界及交通費
和三餐.小費 小朋友約600(全包宴)
你覺得 抵唔抵? 請給予意見啊!!

大宅

原文章由 Tippi 於 08-7-31 15:29 發表
WHORU:多謝晒你的資料,好有用!
但我想知你哋總費是多少,唔包食的話
方便透露嗎?
我哋今次約埋十多人,所以想包團
如果$850左右(成人)包祈福一晚(星期六)
及水上樂園+大馬戲+歡樂世界及交通費
和三餐.小費 小朋友約60 ...

我們共用了港幣約4000, 如下:
換咗3200人仔@.867, 用剩約200
直通車費 : HKD80X2(來回)X3人=HKD480
如你們星期六,日:100X2=HKD200/PERSON
祈福酒店: 人仔478X2=956, 你們星期六會貴小小
祈福軒飲茶:人仔80
四海一家: 人仔138X2+78(小童)=354
(推介:燒蠔, 勒酒非翠螺, 巴西燒烤, 其他一般)
祈福食街茘灣早餐 : 人仔40
長隆水上樂園 : 人仔165X2+100(小童)+40(LOCKER)+
60(租水泡)+120(飲食)=650
祈福客家人:三餸一菜, 人仔110
長隆歡樂世界: 家庭套票(2大1小)人仔360+150(食, 相, 玩具)
= 510
接送車費 : 人仔70+60+60=190
祈福超級市場: 人仔50

希望這些資料幫到你, 其實你們可考慮在樂園門口買優惠票,
如水上樂園+大馬戲, 或歡樂世界+大馬戲(但要一日內玩晒),
會平D, 因海馬沒有這些優惠票賣.

子爵府

原文章由 whoru 於 08-7-31 18:02 發表

我們共用了港幣約4000, 如下:
換咗3200人仔@.867, 用剩約200
直通車費 : HKD80X2(來回)X3人=HKD480
如你們星期六,日:100X2=HKD200/PERSON
祈福酒店: 人仔478X2=956, 你們星期六會貴小小
祈福軒飲茶:人仔80
四海一家 ...

我係林住book 祈福渡假村...3日2 夜..d門票去到門口先買..book 車搵海馬book...祈福渡假村唔知ok嗎 ? 有無mama 試過....好似要轉多一程車入去咖 ??

複式洋房

怎樣聯絡海馬哥

怎樣聯絡海馬哥book祈福酒店

子爵府

祈福酒店/祈福渡假村, 有無分別? 邊間好d?平d?

大宅

原文章由 lkk1331 於 08-8-1 20:37 發表
怎樣聯絡海馬哥book祈福酒店

上面笞咗, 你睇番啦!

大宅

原文章由 worldpeace 於 08-8-2 07:58 發表
祈福酒店/祈福渡假村, 有無分別? 邊間好d?平d?

是有分別的, 我個人覺得祈福酒店方便好多, 因近巴士站, 會所俱樂部, 食街及超級市場, 而祈福渡假村即是祈福新村住所, 如舊區會近d可以行過去, 新區就要再轉村巴, 如你們是call車的話, 應可以在住所附近接送.
價錢方面祈福渡假村會平d, 祈福酒店都ok不是太貴, 如book兩張床的房(每張約3.5呎闊), 其實都可以住到4個人.

首頁

尾頁

跳至