自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 tsuitung 於 08-7-26 14:33 發表
雖然小朋友頑皮,但都不致於打到佢面腫,咁樣真係對小朋友心靈同將來有陰形。

對小朋友來說,藤條已經係極刑 ~~
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

男爵府

嘩~~~邊打得出手呀!!!
我嬸仔都係大陸人,不過佢好錫佢兩個女!!!

大宅

難以置信,一個正常媽媽點會打到個女禁, 她是不有生活上有問題定精神上有問題,羅她來出氣.

複式洋房

我都不能相信, 上年佢帶過個女落來香港, 有次飲茶, 但女打番碗飯, 佢阿媽即刻車巴佢, 喂~~~ 2歲咋, 打番飯又咩出奇!?!?

之後佢係張枱執番d 飯再餵佢食, 大佬啊! 剛剛比人車巴完, 一個細路, 你估仲有心情食嗎?

佢阿媽仍然唔肯住手, 再車埋佢另一面.

我阿媽見狀緊係爭住個孫, 一時爭得到, 嫲嫲唔係度, 個big 6 係佢老公告狀, b 女的收場過得仲慘!!!! double 比番佢呀~~

初初個8 po 對個囡冇咁差, 自從見到我2哥生咗個仔, 又有工人洗, 又有錢擺滿月酒, 就不停有說話聽!!! 喂, 邊個叫你嫁個冇出色的老公.

上年, 8po 有咗, 心大心細唔知要唔要, 但佢老公爭人一屁債, 我個冇用大佬一直唔敢申請佢地落來, 因為養唔掂, 係香港, 大佬同我父母住,食住有父母照, 個8po 就住係我和家姐買比父母的東莞養老大屋(起碼唔駛錢, 管理費, 水電煤都係我父母比, 咩世界, 越講越興~~~)

拖咗3個月, 終於都落咗, 落咗之後, 佢個心唔安落走去做法事, d 做法事的人話佢落咗個個係仔, 知道後, 對個囡差到冇比!!!

我地唔係唔想帶b女返香港, 只係連佢老豆都企作佢老婆個邊, 我地可以點?!!?!?!?!?

個8 婆試過雙程証落過來香港跟佢老公住, 點知佢以為間屋係佢, 大大聲, 我父母係屋主, 所有開支比晒仲要受佢氣, 受個死大佬氣(咩世界!!) 所以我父母唔敢招野e 隻老鼠入米江~~

我唔介意養多個女!!! 雖然因為佢父母, 我初初都唔係好鐘意佢, 而且自佢懂性以來, b女都幾克人憎, (因為脾氣好臭) 但b 女真係好可憐, 阿媽心情好有好日子過, 唔好就要過皮肉之苦.

大佬啊, 3歲人仔, 識得d 咩, 唔通要佢一出世就做軍人咩?!?!

點算!!!

水晶宮

好媽媽勳章

有無攪錯呀,唔錫佢就唔好生啦
得個3歲仲好細個咋
無陰公,連牙仔都打甩嘛,好心痛
有無方法可以救下佢呀

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

個細路女脾氣臭都好可能係大人咁成日無緣無顧就打。我戥個小朋友可憐。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

可能個8 po 唔要個BB後心理唔平衡~朋友又唔多 , 其實一家人妳開解吓佢, 做吓朋友對小朋友大人都好d ,雖然講就容易~但都試試 其實我弟婦都是國內, 之前做得唔好我都會話吓佢 ,為咗我侄女:;pppp: 說話客氣D 當佢係朋友咁, 現在相處都OK , 妳侄女近排點呀......有無新進展 好擔心

首頁

尾頁

跳至