親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

lilylily107 發表於 16-8-8 17:11
tongariro national park可滑雪,Taupo去2小時左右
www.alpinehotbus.co.nz預約
請問你有無行Tongariro Alpine Crossing ? 我見上網話行19.5km (~ 8 hours)

子爵府

2018復活節勳章

回覆 232 的帖子

2 weeks

子爵府

2018復活節勳章

回覆 nibor 的帖子

I haven't. But if you want to go for a walk, you need a guide. And there are several route to walk.

大宅

car_li 發表於 15-10-26 15:59
本身唔熟NZ, 打算同父母,小朋友(7&6 years old) 租車自遊行。一共8日7晚 (其實唔計頭,尾,得6日玩), ...

你幾時去呀? 我來緊12月去~ 南北都去~ 北打算Tongariro Alpine Crossing, Waitomo Caves Lost World Tour, Taupo Sky Diving, Hobbiton tours

別墅

lilylily107 發表於 15-10-27 17:18
我玩了14天,到Auckland 後直去Rotoura, 玩farm tour, rainbow spring, 浸温泉,地熱區,Taupo 睇Huka Fall ...

請問你們是自駕的嗎?

子爵府

2018復活節勳章

回覆 BomBraLa 的帖子

yes

子爵府

我南北島都去過,中意南島多d,感覺大自然好多,可以去tekapo 睇星,行冰川,Dunedin 睇企鵝,仲有queenstown 同埋佢旁邊果個arrowtown 都好靚

別墅

回覆樓主:

新西蘭我剛剛去完,南北島都有去,頭尾12days(南島7days, 北島3days)...
南島我就最鐘意呢兩個地方!
Milford Sound(米爾福德峽灣)坐船遊海峽,揸車上去沿途有好多景點,風景勁靚!
Lake Tekapo(蒂卡波湖)睇成天都係星星⭐⭐,好靚好浪漫!

小休中途站近Twizel(特威立爾)嘅High Country Salmon可以餵三文魚&食三文魚刺身..
去完南島,就覺得北島無咩特別...

複式洋房

我打算過年時1月尾去10日, 到時南島是夏天, 是否應等到冬天去才會睇到冰川企鵝?

大宅

我地打算出年十二月聖誕去, 請問你大約幾時買機票會平D, 我今年都有KEEP住CHECK, 2大大細去, 點都要4萬機票!

大宅

alolo 發表於 16-9-7 14:32

我地打算出年十二月聖誕去, 請問你大約幾時買機票會平D, 我今年都有KEEP住CHECK, 2大大 ...
我ASIA MILES換

首頁

尾頁

跳至