親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

原文章由 金毛B媽 於 08-8-1 09:29 發表

新宿東橫INN, 你就要係你回程返香港前一日, 10:00 am 囉行李去 lobby, 就會有人同你攪, 即時俾埋 $$, 佢會俾番收據你地機票取, 你可以問埋佢, 宅急便係機場邊樹, 佢就會俾埋機場 map 你自己找, 好易找的

我去 di ...

Sorry, 想問清楚小小….係早一日10點前or 搭正10點呀? 例如早上8點鐘有無得辦手續, 我果朝要趕住出去呀?

男爵府

金毛b媽,
我都睇左啦, 仲睇埋你07年去北海道的相, 真係引死人啦, 點解你地住的酒店咁有特色, 你地點樣訂架? 價錢又合理.
可唔可以send個行程表比我呀? (07年北海道+08年東京), 因為我出年都會去東京+北海道.

子爵府

原文章由 nataliesiu 於 08-8-1 11:42 發表
睇到你0既遊記, 真係好開心. 我剛剛七月頭同老公, 阿妹去左東京血拼五天, 好開心. 不過就無同囡囡去, 因為去只得歲半, 同佢去會好辛苦. 不過我地已經plan左過兩年同佢去disneylan and disneysea, 親子一番. 今次係囡 ...

wow.....真係好 "林" 呀
親子王國以外之相冊連結已被刪除

子爵府

原文章由 KristyMum 於 08-8-1 11:49 發表

Sorry, 想問清楚小小….係早一日10點前or 搭正10點呀? 例如早上8點鐘有無得辦手續, 我果朝要趕住出去呀?

當然有啦, 我個日遲左小小10點幾先剎到落去都 ok 呀

我估佢係集合晒所有野, 再叫宅急便 send 野過去, 我估早一定得, 如果遲到下午, 我估就要問清楚喇

子爵府

原文章由 MandyLau13 於 08-8-1 12:39 發表
金毛b媽,
我都睇左啦, 仲睇埋你07年去北海道的相, 真係引死人啦, 點解你地住的酒店咁有特色, 你地點樣訂架? 價錢又合理.
可唔可以send個行程表比我呀? (07年北海道+08年東京), 因為我出年都會去東京+北海道. ...

咁你俾你 email 過我啦

大宅

唔該晒你阿金毛b媽, 我收到啦, 真多謝你的分享!
哈哈~! 我要揍好呢隻妹~

男爵府

原文章由 金毛B媽 於 08-8-1 17:27 發表

當然有啦, 我個日遲左小小10點幾先剎到落去都 ok 呀

我估佢係集合晒所有野, 再叫宅急便 send 野過去, 我估早一定得, 如果遲到下午, 我估就要問清楚喇 ...

雖然早一日寄運有D唔方便, 但都好過走回頭路返酒店拎, 唔該晒.

男爵府

係呢, 安樂亭 & 牛角, 邊間好味D呀?

男爵府

原文章由 金毛B媽 於 08-8-1 17:28 發表

pm左比你啦. 多謝分享

男爵府

金毛b媽, 我都想要d資料, 可以電郵給我嗎 ?

[email protected]

thx !!!

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

Hello金媽媽!
我都睇咗妳嘅日本blog,好精彩呀! 你又nail起我條根(想去日本)
好鬼衰架妳!
請check pm

別墅

可以寄去我個pm 到嗎 ?

原文章由 金毛B媽 於 08-8-1 09:30 發表

好, 你俾你 email 我啦

大宅

原文章由 金毛B媽 於 08-8-1 17:28 發表

可唔可以PM 埋俾我, 我出年去, 唔該

大宅

金毛b媽,

Please PM the information to me as well, tkz!
我嘅寶貝Cyrus係2004年10月8日出世架 【煒明光亮天上照•晉爵加官萬人朝】 Cyrus靚仔相

大宅

金毛b媽,

ur blog is so attractive and the pictures are so beautiful!

We also went to Tokyo and Fuji last month, the trip was v. similiar to yours, also started at 12/7, maybe we've met each other in the airport!

I also stayed in hotel New Century and also played the firework in the playground outside, it's really fantastic!!

Personally, I don't like Kidzania v. much. U need to quene up for at least 1 hour for every job, my son really got v. bored during the waiting time. He couldn't communicate with the other kids and he was rather restlessness then. Also, I think communication was actually v. important in every job, even for the job like 'fireman', they talked for a long time before go to the fireplace, if u know Japanese, I'm sure he can enjoy more.

I went to Safari Park near the Mt. Fuji, v. good and interesting, u may consider it next time.

複式洋房

Thanks for sharing.

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 金毛B媽 於 08-7-31 13:21 發表
剛剛去完東京-富士急 (Thomasland), 箱根, mother farm, kidzania 想同大家分享

http://hk.myblog.yahoo.com/cannytang/index?l=f&id=6

enjoy

ps. 原來東京好熱架 ...

如果講天氣,都係 北海道 好 D,始終都冇咁熱 !!

金毛 B 媽,

我都想要呀,I'll PM my email address to you,thanks a lot
!!

子爵府

原文章由 mmmmm 於 08-8-2 19:43 發表
金毛b媽,

ur blog is so attractive and the pictures are so beautiful!

We also went to Tokyo and Fuji last month, the trip was v. similiar to yours, also started at 12/7, maybe we've met each other in ...

safari park 係富士山邊樹, 我唔知喎, 有沒有 web-site 俾我睇下呀

子爵府

原文章由 KristyMum 於 08-8-1 22:38 發表
係呢, 安樂亭 & 牛角, 邊間好味D呀?

我覺得係 安樂亭好味 d

子爵府

我應該 send 晒俾你地架喇, 如沒有, 再話我知啦

首頁
12345...7

尾頁

跳至