婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:唔明忍咩,你忍一件事,但無可能你媽都要受

原帖由 cream090909 於 15-11-06 發表
唔明忍咩,你忍一件事,但無可能你媽都要受,講真,我99如果搞我媽真係咩面我都唔會比,所以佢而家應該都好 ...
所以我今次都忍唔到有爆俾姑奶聽
只係我姑奶鬧返我唔尊重

大宅

回覆:littledot 的帖子

唉 .... 我99 不嬲都會打爛沙盤問到篤 .....
我地好難避 ......
衰心軟今日受曬教訓 ......

大宅

引用:由佢哋話要搵你娘家娘親幫手時, 就已經掉入

原帖由 popomeow 於 15-11-06 發表
由佢哋話要搵你娘家娘親幫手時, 就已經掉入呢場漩渦, 冇得走, 唔通你哋一聲唔得都唔可以咩? 依家就係話你知 ...
我依家睇清呀!
我同c6 講佢地真係好假 ......
c6 話我唔好講到佢屋企人咁有心計 .....
我唔想影響兩公婆感情 ....
除左自己匿埋喊我唔知可以點做
今次仲搞到我媽媽唔開心擔心埋我一份

禁止訪問

引用:背景: 6299 女權 - 99話一無人敢話二

別墅

引用:Quote:原帖由 popomeow 於 15-11-06 發表由

原帖由 mrsmamama 於 15-11-06 發表
我依家睇清呀!
我同c6 講佢地真係好假 ......
c6 話我唔好講到佢屋企人咁有心計 .....
你99同姑9都好識做戲,但佢地點衰都好,無阿仔中意聽自己老婆講自己阿媽既壞話架。你忍唔到,就同你自己阿媽講,系呢度呻好了。

其實對付你99 &姑奶那種人,最好疏遠! 如果避無可避要見面食飯,咪同佢地談下天說下地囉,千騎唔好講自己野。佢一問你d野, 就即刻扯開話題,或者九唔搭八,或者答唔知呢? 知道先話你知……有乜叫佢問老公,唔好正面搭佢。

大宅

回覆:meiky 的帖子

明白

大宅

引用:Quote:原帖由 mrsmamama 於 15-11-06 發表

原帖由 irisleung888 於 15-11-06 發表
你99同姑9都好識做戲,但佢地點衰都好,無阿仔中意聽自己老婆講自己阿媽既壞話架。你忍唔到,就同你自己阿 ...
咩節日都要揾佢地
唔揾又有說話聽

我會努力再收埋自己野唔講
以前好天真諗住當一家人咩都講

到最後咁真後悔

男爵府

回覆:mrsmamama 的帖子

或者係你就慣晒佢地,習慣左你唔會say no,你竉慣男家了。

大宅

引用:或者係你就慣晒佢地,習慣左你唔會say no,

原帖由 黯然銷魂 於 15-11-06 發表
或者係你就慣晒佢地,習慣左你唔會say no,你竉慣男家了。
但係唔通真係可以同99 / 姑9 say no......
我都係想盡量做到就做 .....
佢對我老馮我都算,連我媽都咁我今次堅唔開心

男爵府

引用:Quote:原帖由 黯然銷魂 於 15-11-06 發表或

佢對我老馮我都算,連我媽都咁我今 ...
問心,你咁就男家,男家而家又點對你?倒得返轉嗎?而家你做乜佢男家都只會覺得係你錯(就算你岩)都係你錯!

公爵府

引用:Quote:原帖由 黯然銷魂 於 15-11-06 發表或

佢對我老馮我都算,連我媽都咁我今 ...
點解唔可以say no?
唔合理嘅,自己唔鍾意嘅咪say no囉!冇可能樣樣都淨係順人意而搞到自己唔開心!

公爵府

我的底線是....絕不能叫自己娘家為男家做任何事.(舉手之勞也不可以)因自己不能為娘家帶來什麼益處.但也絕不能拖累娘家為男家受任何委屈OR付出...

大宅

引用:Quote:原帖由 mrsmamama 於 15-11-06 發表

原帖由 黯然銷魂 於 15-11-06 發表
問心,你咁就男家,男家而家又點對你?倒得返轉嗎?而家你做乜佢男家都只會覺得係你錯(就算你岩)都係你錯! ...
完全認同 .....

我都同自己講要硬心腸say no !
份人太耳仔軟 .......

大宅

原帖由 littledot 於 15-11-06 發表
點解唔可以say no?
唔合理嘅,自己唔鍾意嘅咪say no囉!冇可能樣樣都淨係順人意而搞到自己唔開心!
我都好後悔自己咁蠢 ......

唔知依家有無的扭轉

我同我c6 講,只要你對我好,我咩都無所謂

大宅

引用:我的底線是....絕不能叫自己娘家為男家做任

原帖由 美之選468 於 15-11-06 發表
我的底線是....絕不能叫自己娘家為男家做任何事.(舉手之勞也不可以)因自己不能為娘家帶來什麼益處.但也絕不 ...
今次真係好大教訓 .......
我想保護媽媽反而俾男家中傷

水晶宮

你明知自己係好直既人,就唔好同姑奶咁friend啦.你做人工受孕,根本就唔洗比姑奶知.以後保持距離啦.你唔夠佢地玩架.

sandyhome    發表於 15-11-6 17:48

大宅

回覆 mrsmamama 的帖子

你真係太直啦, 人工都同第三者請. 我有個朋友(係醫院識架) 佢話結左婚8年, 一直都係睇醫生想有bb, 直到第3次人工先至成功, 生左出來都唔講比屋企人知. 問迷問囉, 唔要住, 應付下d 無聊人. 慶幸夫妻同心. 努力啦

水晶宮

sandyhome 發表於 15-11-6 17:46
回覆 mrsmamama 的帖子

你真係太直啦, 人工都同第三者請. 我有個朋友(係醫院識架) 佢話結左婚8年, 一直都 ...
係囉,用咩方法受孕,洗咩同人交待.人地係背後都唔知點講佢地添.

珍珠宮

回覆:我真係要爆啦 !!!!

弱智架?咩叫唔俾人關心自己,係好自私?
唔通夾硬唔理人感受,去煩住人,尼啲叫關心咩?仲要鬧人唔識感恩,如果關心人係諗住人地一定要感恩報答嘅,叫佢慳番啦~虛偽到死!怕洩底唔好扮大方!

大宅

引用:背景: 6299 女權 - 99話一無人敢話二

背景: 6299 女權 - 99話一無人敢話二
爸媽 男權 - 我媽比較軟,忍得就忍的小女人
同我件一擔擔,不過仲要衰多十倍

首頁

尾頁

跳至