美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

民房

打23560689,好似有折!

我好少化妝,但搽完zino再搽防晒,d防晒出奇地勁易推!連d膚色都均勻左,個樣冇咩殘~

禁止發言

複式洋房

各位講到咁好, 都想買黎試吓, 因為真係唔想化太多妝, 我右
易出汗出油, 夏天真係好麻煩...
我想問搽完呢支cream -- 防晒之後, 仲要唔要用碎粉架?
可以last到成日嗎?

洋房

呢支cream有冇色gar???

大宅

呢支 zino instant cream 係無色的!
我也剛剛在萬寧買左 (都係睇左呢個 topic, 見好似幾好) $200
感覺 : 麻麻地 , 係唔見有多面油, 但係就無容光煥發的感覺 (塊面冇光澤)
其實, 我有用開一隻好ok的, 不過, 想更完美嘛, 就不妨睇下人地的心得.
我果隻 : laura Mercier -- tinted moisturizer SPF 20, 有色的, 但唔需要落妝 , 好好用!
我d friend 個個都以為我化左妝咁, 好"笠笠令" , price $380

禁止發言

別墅

Thanks for sharing !!!

原文章由 阿jo 於 08-8-4 15:14 發表
試用左zino 隻instant smooth cream 之後, 發現夏天30幾度, 都可以唔搽粉底出街, 塊面都可以又白又滑

而家我每日化妝就只係instant smooth --> 畫眉 --->眼線--->睫毛液--->完成!!!

又唔大汗個妝會溶, ...

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 阿jo 於 08-8-7 17:37 發表

0個間好似係御藥堂喎, 蟲草磨左粉, 點會有鋼絲呀

草姖好似so far無乜bad news wor 首推佢既嫩紅素真係超掂 至於呢隻smooth cream,反而覺得用試用裝時好得,但買左一罌返黎就唔見左個神奇效果 不過,當base 都OK;妝都貼+毛孔係細左。

子爵府

想問下...皮膚易敏感用唔用得?

我好怕立....佢立唔立??

[ 本文章最後由 jlmaz 於 08-8-13 11:45 編輯 ]

伯爵府

我用果隻資生堂tinted SPF 15都ok, 同妳呢隻差唔多.

原文章由 lamfanny 於 08-8-12 20:29 發表
我也剛剛在萬寧買左 (都係睇左呢個 topic, 見好似幾好) $200
感覺 : 麻麻地 , 係唔見有多面油, 但係就無容光煥發的感覺 (塊面冇光澤)
其實, 我有用開一隻好ok的, 不過, 想更完美 ...

禁止發言

子爵府

熱血勳章

原文章由 lamfanny 於 08-8-12 20:29 發表
其實, 我有用開一隻好ok的, 不過, 想更完美 ...

係邊度可以買到 laura Mercier -- tinted moisturizer SPF 20 呀 ?

大宅

我每次都係連卡佛 的 laura mercier 化妝櫃位買的!
我知道, 銅鑼灣時代廣場的citysuper上面果層 / 金鐘連卡佛
仲有的但唔記得了! sorry! 尖沙咀連卡佛都有的!

它依家新出多1隻係 無咁油潤的 (黑色支裝) , 不過, 我用開都係舊式的 (灰色支裝) , 我有朋友因為她的臉容易出油, 選用黑色支裝, 但後來都轉用番舊式灰色支裝, 佢話用完塊面又好乾!

所以, 自己試上手 , 是最好不過了!

原文章由 Marco_Mother 於 08-8-13 13:26 發表

係邊度可以買到 laura Mercier -- tinted moisturizer SPF 20 呀 ?

大宅

請問 , 資生堂你果隻要幾多錢? 全名是什麼? 要否落妝?
我都想試下.

原文章由 lky3107 於 08-8-13 12:25 發表
我用果隻資生堂tinted SPF 15都ok, 同妳呢隻差唔多.

伯爵府

原文章由 lamfanny 於 08-8-13 15:10 發表
請問 , 資生堂你果隻要幾多錢? 全名是什麼? 要否落妝?
我都想試下.

It seems to have new one for instead of previous SPF15 for Shideido. The name is" The Skincare Tinted Moisture Protection SPF20" & 50ml. It seems have two color. I have used to "1 Light Clair" .

It must be washed.

The price was not sure around $200-$300.

大宅

Thank you for your sharing.
I will try try.
Thank you

原文章由 missyoumum 於 08-8-13 15:31 發表

It seems to have new one for instead of previous SPF15 for Shideido. The name is" The Skincare Tinted Moisture Protection SPF20" & 50ml. It seems have two color. I have used to "1 Light Clair" . ...

大宅

原文章由 March 於 08-8-13 11:36 發表

草姖好似so far無乜bad news wor 首推佢既嫩紅素真係超掂 至於呢隻smooth cream,反而覺得用試用裝時好得,但買左一罌返黎就唔見左個神奇效果 不過,當base 都OK;妝都貼+毛孔係細左。 ...

係佢網址到搵唔到有嫩紅素呢個產品喎 請問你係咪試過呀 咁幾耐先有效呢
謝謝~

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 ^v^ 於 08-8-13 22:53 發表

係佢網址到搵唔到有嫩紅素呢個產品喎 請問你係咪試過呀 咁幾耐先有效呢
謝謝~

搵唔到!? 全名係Synergy 天然嫩紅素,原價298,會員價253 (其實SASA 都有得賣... 萬0就唔SURE 呀,有無...) 全支粉紅色架,有少許銀白線+字。我用過好幾年...好幾支啦,不過唔係KEEP 住長用,只係有一排覺得特黑就會KEEP 住用囉...開頭用,用上1個WKS 已經有幾明顯0既效果,如果KEEP 住用上2,3個WEEKS 真係好pink lady!!! 所以好藉得推介!!!

民房

我都有用嫩紅素呀!用唻搽嘴唇同nipple,真係一流!

我都有用laura mercier,但佢有色又有防晒,基本上一定要卸妝先乾淨,如果唔係毛孔會塞同越唻越大個喎!

就係因為唔想化妝卸妝,先轉用instant smooth cream,貪佢唔洗卸妝,用左一個week,黑頭少左,毛孔都細左!我諗都會keep住用。

首頁

尾頁

跳至