跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bb係全人奶,唔飲奶粉架

大宅

whywhy我個囝都係食森永低敏 , but 2-4日先去一次便便???為左咁...我都好煩惱 , 一日迫佢飲6oz水都冇好轉 , 真係唔知點算

原文章由 mui0_0mui 於 08-8-6 11:58 發表
我個bb食森永低敏,每日有一兩次cc。

別墅

HI Maggieklliu,

Maybe different babies have differnet reactions. My bb is ok to 森永低敏 but not 森永細仔, he will have 紅點 on his face with 森永細仔. CC is ok for both 低敏 and 細仔.
He eats 7 oz per meal, and drink only very little water (he doesn't like drinking water) per day. But not very heavy anyway.

No worries. If the CC is not hard, this should be ok.

原文章由 maggieklliu 於 08-8-6 22:47 發表
whywhy我個囝都係食森永低敏 , but 2-4日先去一次便便???為左咁...我都好煩惱 , 一日迫佢飲6oz水都冇好轉 , 真係唔知點算

子爵府

好媽媽勳章

My b is having Meiji, he has poopoo once per 2 days... I am thinking to change it to 森永 when he gets 9 months old.

Hello everybody~~!

複式洋房

有無BB 食緊雪印 Pure???

我反而想轉呢隻...

thxthx

別墅

HimHim 食緊 S-26(II)
日日有便便, 有時2次,3次...5次

可能出牙仔會有少少肚瀉,
又或者飲咗開奶茶.
不過多數都正常

皮膚就乾咗啲(可能開冷氣啩)

我會繼續俾佢食, 因為只是一日三餐奶,
糊仔會食多點

想問問各位, 邊隻糊仔好啲?!(營養方面)

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

BB食雅培...樣樣都幾好...

複式洋房

我的bb現吃日本雪印細仔奶粉,比起思敏兒1(=澳洲雪印)較少起泡 我覺得不錯!以前我bb吃s26, 便便很硬 , 現在啲便便軟了 ; 不過吃雀巢米粉後很多啖, 便便也較硬!

複式洋房

日日便便有幾多次??
便便是否每日都軟身??
你的bb 開始吃糊仔未??

伯爵府

BB食A+1, 現在轉左雀巢能恩2, 一直都每日便便1-2次. 但是轉左雀巢能恩, 便便有時綠色, 醫生話有些鐵質不能吸收無問題的.
便便軟身.
bb 5.5月試糊兩星期後, 6個月開始代一餐奶, 7個月時會開始試粥. 他初試糊時不太好, 一星期後就OK了.

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Prosobee食豆奶奶粉
因為有濕疹所以醫生叫我試下
開頭有D便秘濕疹好番了
現在ok
一個男人,可以不夠有錢,但一定要給你愛的女人信心。女人可以吃苦受窮,但前提一定得是:那個男人對她的愛,值得讓她去熬煎。

首頁

尾頁

跳至