家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+Kk3978+於+15-11-19+發表仲有

原帖由 大力大力 於 15-11-19 發表
我在這裡7年了,很有經驗看到的~

內容是怎樣的? 但通常這些計劃都沒有着數的~
咁我真心想請教,有咩方法可以儲錢?因為我係完全儲唔到錢既人,有幾多可以用幾多

大宅

我每年買1手#3988送俾丫仔當幫佢儲錢

男爵府

sinsinlo 發表於 15-11-24 16:27
我每年買1手#3988送俾丫仔當幫佢儲錢

克盡已能.參予義工.盡展所能!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 大力大力 於 15-11-19 發表我

原帖由 Bearvv 於 15-11-24 發表
咁我真心想請教,有咩方法可以儲錢?因為我係完全儲唔到錢既人,有幾多可以用幾多

...
要克服自已花錢心魔,不是必需品就唔好一見到就買,見到第三次先買~

開多一個銀行戶口,如每月最少入2000元入去, 到妳草到ㄧ萬就好容易就有二萬,五萬........

儲蓄是習慣性,習慣了便會介左大洗引~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

引用:Quote:原帖由+Bearvv+於+15-11-24+發表咁我

原帖由 大力大力 於 15-11-25 發表
要克服自已花錢心魔,不是必需品就唔好一見到就買,見到第三次先買~

開多一個銀行戶口,如每月最少入2000 ...
就係完全儲唔到,也克服唔到,所以想買儲蓄保險逼自己儲錢。我唔係agent

首頁

尾頁

跳至