婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:nanananana 的帖子

大蟲又真係過份左囉…
講真…
講就話點都會睇住呀媽…
但到佢真係嫁嗰陣…
係咪真係做到先…

複式洋房

回覆:nanananana 的帖子

其實大蟲堅係為借口要錢唔要人

大宅

回覆:家庭戰爭!

其實大蟲係學玫瑰的,如果玫瑰唔係成日鬧家明,搞到個阿爸冇晒威嚴,大蟲應該唔會咁。。。如果話玫瑰第日冇伴好慘,咁,其實有原因的。。。至於大蟲,希望佢婚後唔好好似原生家庭咁,希望佢同佢老公開開心心,和諧美滿

大宅

畀面勳章

禁止訪問

子爵府

引用:大蟲又真係過份左囉…講真…講就話點都會睇

原帖由 chloe0104 於 15-11-20 發表
大蟲又真係過份左囉…
講真…
講就話點都會睇住呀媽…
我媽媽就是呢個意思,所以先走出來勸大蟲,畢竟玫瑰對腳唔方便,出入都需要幫手

子爵府

引用:其實大蟲堅係為借口要錢唔要人 +

原帖由 BBQ_ma 於 15-11-20 發表
其實大蟲堅係為借口要錢唔要人
我無唸過呢個理由⋯畢竟所有錢都是家明賺的⋯

子爵府

引用:d人名好生鬼,玫瑰家明,大蟲小蟲

原帖由 肥妹心 於 15-11-20 發表
d人名好生鬼,玫瑰家明,大蟲小蟲
我驚用字母大家會亂

子爵府

引用:其實大蟲係學玫瑰的,如果玫瑰唔係成日鬧家

原帖由 ivytam11 於 15-11-20 發表
其實大蟲係學玫瑰的,如果玫瑰唔係成日鬧家明,搞到個阿爸冇晒威嚴,大蟲應該唔會咁。。。如果話玫瑰第日冇 ...
根據家人講,其實大家都知道當年家明肯娶玫瑰係為佐張身分證,佢地係閃婚.
連玫瑰媽媽都話:你又唔靚女,字都唔識多兩隻,對腳又咁,家明無為身分證,為咩?

結婚之後,有時家族聚餐,所有親戚私下都叫玫瑰對家明好些,不要呼呼喝喝
連我細佬佢地,都話點解家明仲忍到?活得咁無尊嚴!系佢就離婚!

所以件事爆出來之後,所有人都叫玫瑰原諒家明⋯

大宅

家家有本難念的经,旁人边理解到咁多吖

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

樓主用呢D代名好好呀, 真係睇得好清楚, 用字母有時要諗下邊個係邊個

子爵府

引用:樓主用呢D代名好好呀,+真係睇得好清楚,+用

原帖由 stitch2012 於 15-11-20 發表
樓主用呢D代名好好呀, 真係睇得好清楚, 用字母有時要諗下邊個係邊個 ...
之前出post學翻黎的

emt1314    發表於 16-10-14 22:25

大宅

家明真係好慘, 身苦大半世 , 都係為頭家~
大蟲太狠了 , 冇為媽媽想想, 媽媽老了, 誰來照顧 ,

子爵府

引用:家明真係好慘,+身苦大半世+,+都係為頭家~大

原帖由 hihi-bb 於 15-11-20 發表
家明真係好慘, 身苦大半世 , 都係為頭家~
大蟲太狠了 , 冇為媽媽想想, 媽媽老了, 誰來照顧 , ...
佢話會照顧佢媽媽,所以結婚之後都會同佢媽媽一齊住.

但長輩就覺得,遲些佢有bb,鞭長莫及

珍珠宮

其實我反而想知,究竟玫瑰私底下,係點樣同大蟲講?
故事有小小似我6299,分別我6299係無錢嘅,而我62的確係一個賤人(要錢又搶樓)。。。
而平時我99,係人前做到寬恕我62嘅樣,仲講到,只要唔帶野種番尼,62自己番尼,佢唔介意同62住。。。而且佢又係一直以來,都日鬧夜鬧62,62做乜都係錯,無鬼用!所以最後62跟2奶走~
但私底下,99成日係我地(老公,大伯,我)面前數臭62,話個家係靠99,又挑撥啲仔去憎死62,所以我老公係好憎62,62做乜佢都會睇唔順眼,外人就話,62都無出聲啦,你阿媽都唔介意啦~你做仔嘅咪算囉~
所以我覺得有啲野,我地始終係睇到表面,要知道,有啲事情,可能係從小到大被洗腦出來的!

子爵府

引用:其實我反而想知,究竟玫瑰私底下,係點樣同

原帖由 做個靚太 於 15-11-20 發表
其實我反而想知,究竟玫瑰私底下,係點樣同大蟲講?
故事有小小似我6299,分別我6299係無錢嘅,而我62的確 ...
大蟲其實由細已經覺得佢媽媽好慘,好可憐,其他人都對佢地全家唔好!

例子一:佢經常覺得佢爸爸不好,因為佢爸爸粗聲粗氣,咩都唔識⋯但媽媽就唔同啦!我記得以前有日我系佢地屋企,早上玫瑰就同家明講,大蟲因為讀書需要,要買部iphone,家明就話讀咩書,要用咁貴的手機⋯但果晚收工回來,家明係拿佐部iphone回來俾玫瑰,當時大蟲仲唔未翻,但玫瑰第二日系靜雞雞比大蟲⋯

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 15-11-20 發表其

原帖由 nanananana 於 15-11-20 發表
大蟲其實由細已經覺得佢媽媽好慘,好可憐,其他人都對佢地全家唔好!

例子一:佢經常覺得佢爸爸不好,因為 ...
所以我咪話,究竟玫瑰私底下係點樣教大蟲囉~
如果自細玫瑰就同個女講,自己好委屈,未幸福過,個爸爸就做晒醜人,咁個女大左,自然覺得所有不幸,係源於爸爸。。。
依加睇到嘅係,大蟲太絕,搞到家明老來無家,玫瑰老來無伴,反而玫瑰就不計前嫌,接受家明。。
個衰人就係大蟲。。其實佢都可能係被利用戈個!

大宅

好怕D 老豆亞媽係仔囡面前數臭另一伴 , 由細到大敢灌輸 , 搞到D小朋友好大影響~

子爵府

引用:Quote:原帖由+nanananana+於+15-11-20+發表

原帖由 做個靚太 於 15-11-20 發表
所以我咪話,究竟玫瑰私底下係點樣教大蟲囉~
如果自細玫瑰就同個女講,自己好委屈,未幸福過,個爸爸就做 ...
其實玫瑰都係「輸打贏要」的人⋯據聞玫瑰已經係賭場輸佐起碼40萬

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

樓主好多家庭故事爆
問題在玫瑰,家明比大蟲趕走,佢好似無乜所謂咁,只要佢一句,大蟲點唔想都會比家明返,可能大蟲咁對老豆,背後有人落藥

唔好點評我,電話睇唔到點評

首頁

尾頁

跳至