自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我西貢呢邊都突然大風, 蓬蓬聲

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我呢度風平浪靜喎.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

沙田依邊d風吹到癲(口左),d雨係咁打落個窗到,好得人驚

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

香 港 天 文 台 發 出 最 新 熱 帶 氣 旋 警 告

九 號 烈 風 或 暴 風 增 強 信 號 , 現 正 生 效 。

在 下 午 8 時 , 強 烈 熱 帶 風 暴 鸚 鵡 集 結 在 香 港 天 文 台 之 西 北 偏 西 約 20 公 里 , 即 屯 門 附 近 , 約 在 北 緯 22.4 度 , 東 經 114.0 度 附 近 , 預 料 向 西 北 移 動 , 時 速 約 14 公 里 , 趨 向 珠 江 口 。

按 照 鸚 鵡 目 前 移 動 途 徑 , 本 地 稍 後 轉 吹 偏 南 風 , 風 勢 將 明 顯 增 強 , 達 烈 風 或 暴 風 程 度 , 市 民 必 須 提 高 警 惕

在 過 去 一 小 時 , 長 洲 錄 得 的 最 高 持 續 風 速 為 每 小 時 59 公 里 。

防 風 措 施 報 告 : 1. 各 位 現 時 切 勿 外 出 , 如 果 已 經 在 有 遮 蔽 的 地 方 躲 避 , 就 應 該 繼 續 在 那 裡 停 留 , 而 且 要 遠 離 窗 戶 。 屋 內 門 戶 必 須 關 緊 , 小 孩 要 安 置 在 不 當 風 的 地 方 , 千 萬 不 要 接 觸 被 風 吹 倒 的 電 線 。 2. 因 為 海 面 有 非 常 大 浪 , 市 民 應 該 遠 離 岸 邊 及 停 止 所 有 水 上 活 動 。 3. 香 港 國 際 機 場 的 航 班 可 能 受 到 天 氣 影 響 。 旅 客 前 往 機 場 前 , 請 先 向 航 空 公 司 查 詢 航 班 情 況 。

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

成日都吹到乎乎聲, e+先靜少少jar

水晶宮

我住tko前面無樓擋, 已經関哂全屋窗, d怪聲(小小似行雷聲)及風响大即門隙, 抽氣扇, 冷氣機位......吹来好恐佈
原文章由 麟媽媽 於 08-8-22 19:29 發表
旁晚之前出面真係風平浪靜,
但而家又變番好大風,
吹到好嚮,大家出外仍要小心呀!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

別墅

我呢度都係呀, 吹到v v聲

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

東區呢邊都係,
成日都唔係好大風,
大約一個小時前,
突然間開始fu fu聲風,
依家仲下大雨...........

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

而家又靜番晒喇

男爵府

靜左幾個鐘,而家秀茂坪嚟料,勁大風又大雨

我仲望見廳果塊window係咁郁,好驚會爆

男爵府

D風聲勁到好似大浪聲咁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 codychan 於 08-8-22 20:14 發表

青衣又開始黎料啦 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 codychan 於 08-8-22 20:14 發表

我屋企都fu fu聲, 個廳其中一隻窗關實左都有漏風同少少雨, 我立即用封箱膠紙黐圍住窗邊.

大宅

我在屯門, 現在只有雨, 一d風都無, 下午時仲勁, 唔知係咪仲未吹到o黎呢

複式洋房

好大風,隻鋁窗突然被風吹開左,窗簾都吹左出去....好驚呀!!

男爵府

真係超大風, 我真係好驚呀,

ping ping pang pang

king ling ko lone

原文章由 Hei1204 於 08-8-22 20:22 發表
好大風,隻鋁窗突然被風吹開左,窗簾都吹左出去....好驚呀!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

上水開始有風啦!
順順利利 大吉大利       

大宅

沙田真係好勁呀, 吹到隻window 成日 啪啪聲, 好驚會吹辰隻 window

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原文章由 ballball411 於 08-8-22 20:30 發表
沙田真係好勁呀, 吹到隻window 成日 啪啪聲, 好驚會吹辰隻 window

我呢度都係呀....
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

首頁

尾頁

跳至