懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係呀, 無咩特別野, 就會轉去健康院. 同埋姑娘話近屋企, 方便你去. 我最近係贊育, 所以由頭到尾都係贊育, 20週去瑪麗照結構.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

唔該晒呀

原文章由 flpmichelle 於 08-8-27 18:26 發表
pomanlife,

我c6 一堂陪產COURSE都無上過, 都可以陪我生架. 只要你吾係urgent做手術就得. 入產房前姑娘會問邊個陪你, 同埋吾可以換人.

大宅

Jessie .. nice to meet you

原文章由 Jessie7826 於 08-8-28 10:48 發表

我第一, 二次產檢就係贊育, 但唔知點解第三次姑娘叫我揀囉..可能無咩特別野, 就轉我去健康院卦?!
我都係第一胎。nice to meet you!!!!

大宅

我 24/09 才第一次產檢,通常第一次會做什麼,所需時間幾耐,因為佢約左我 9:30am 我睇下請一日假定半日假好,佢地係咪會有個 List 週幾要做什麼架,因為太多野要檢,所以我都怕漏左..

複式洋房

原文章由 sailovechhichi 於 08-8-28 12:03 發表
我 24/09 才第一次產檢,通常第一次會做什麼,所需時間幾耐,因為佢約左我 9:30am 我睇下請一日假定半日假好,佢地係咪會有個 List 週幾要做什麼架,因為太多野要檢,所以我都怕漏左.. ...

第一次只係在登記處收取你的懷孕證明和你先生既身份證副本以及睇你的身份證後, 叫你在八號房門口等叫名磅重, 之後就係大堂聽講座, 再之後見姑娘(問你的有關資料), 跟住抽血,就係大堂等叫名係登記處度攞覆診紙(第二次產檢既時間和另一張照結構既覆診紙)。所需時間半日度, 下午你可以返工架!

佢地唔會有list週 幾做咩...而你最好book左威爾斯個oscar先囉...因為都好full, 呢個test好重要, 係驗bb唐氏綜合症篩查。要成千三蚊, 但即日有結果。如果你係35歲以上,贊育有得驗, 而且平d。good luck!祝妳同bb都健健康康!

複式洋房

係啦, 既然大家都係瑪麗醫院生bb, 不如交換下msn, 我的msn係︰
[email protected]

如想傾下, 可以add我!

子爵府

o甘講都幾好喎~~

原文章由 flpmichelle 於 08-8-27 23:22 發表
個c6真係一堂都無上過架, D 姑娘其實怕o的 C6 吾上堂, 咩都吾知, 到時在產房發癲罵姑娘吾做野, 吾幫佢老婆, 所以希望D C6 上堂認識下, 吾駛姑娘要照顧多一個人o者!

多吾多大陸人, 就睇你彩數, 應該比其他醫院較少 ...

別墅

原文章由 Jessie7826 於 08-8-28 14:08 發表
係啦, 既然大家都係瑪麗醫院生bb, 不如交換下msn, 我的msn係︰
[email protected]

如想傾下, 可以add我!

我msn係: [email protected]

啱啱add左妳...
我的懷孕日誌: http://hk.myblog.yahoo.com/janicewongly

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 sailovechhichi 於 08-8-28 12:03 發表
我 24/09 才第一次產檢,通常第一次會做什麼,所需時間幾耐,因為佢約左我 9:30am 我睇下請一日假定半日假好,佢地係咪會有個 List 週幾要做什麼架,因為太多野要檢,所以我都怕漏左.. ...

你可以唔使請假,到個日問姑娘攞到診紙(但得半日)咁就唔使晒左日假啦!

子爵府

原文章由 babibobo 於 08-8-28 10:28 發表
我都係瑪麗呀, 我11月edd, 我住東區, 都係因為知道瑪麗好先去咋, 佢所有產檢都係贊育, 生就係qmh, 但好多人, 好似我咁會落去健康院, 都係睇佢點安排囉, 我去咗3次贊育, 跟住去咗1次健康院, 下次佢又安排我返贊育飲糖 ...

我又係要係9月飲糖水喎!我29/09,咁你又幾號。

禁止訪問

大宅

原文章由 momo8888 於 08-8-30 02:12 發表

我預產期都係11月,我都係去瑪麗,星期四先飲完糖水,希望唔好有電話比我啦。下次我都係要去健康院,原本叫個醫生仔隔長D時間先去覆診,本來佢話可以四個星期先返去,點知最後都係三個星期就要返去,都好原本係二個星期去一次,其 ...

我18/9返贊育飲糖水, 好怕呀! 係咪好難飲架?
又驚過唔到, 要食糖尿餐!!我咁為食, 要我食糖尿餐就無哂人生樂趣喇!

複式洋房

我9月4號都要返去飲糖水..之前早一個月都叫我去飲但我無去..好驚呀要抽血

子爵府

原文章由 babibobo 於 08-9-1 18:25 發表

我18/9返贊育飲糖水, 好怕呀! 係咪好難飲架?
又驚過唔到, 要食糖尿餐!!我咁為食, 要我食糖尿餐就無哂人生樂趣喇!

我之前都飲過一次,贊育有加檸檬汁落去無咁難飲,都ok0既。

首頁

尾頁

跳至