自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

TMC3012 發表於 15-12-31 22:35
會買少少再加環保利是封咁用

大宅

回覆:利是封

我會買架,年年都簡最特別嘅,100-50-20都用唔同利是封,今日買左两包25蚊28個千色~

翡翠宮

多數會買,因為一年一次,比少少錢買d靚嘅利是封,等收嘅人都開心下

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

多數用銀行派嘅

水晶宮

有D銀行利是封都好靚。

子爵府

引用:啱啱淘咗一批,等收貨!利是封靚啲,人都開

原帖由 fionlei88 於 15-12-31 發表
啱啱淘咗一批,等收貨!利是封靚啲,人都開心啲
收到貨之後記得分享下價錢同質量

子爵府

引用:Quote:原帖由 家文 於 15-12-31 發表大家會

原帖由 yucheung 於 15-12-31 發表
我係淘寶買好啦,hello kitty 利是封~1蚊個
其實我上淘寶睇過,淘寶買正版嘅sanrio利是封仲貴個香港

子爵府

引用:冇買過利是封,會用購物換返黎嘅,同埋舊年

原帖由 evaw 於 15-12-31 發表
冇買過利是封,會用購物換返黎嘅,同埋舊年嘅利是封循環再用。
商場買幾百蚊/一千蚊先俾你換一包得幾個個啲利是封超靚,有啲仲靚到我唔會捨得用添

子爵府

引用:Quote:原帖由 evaw 於 15-12-31 發表冇買過

原帖由 家文 於 15-12-31 發表
商場買幾百蚊/一千蚊先俾你換一包得幾個個啲利是封超靚,有啲仲靚到我唔會捨得用添

...
因為我未嫁已經習慣儲起靚嘅新淨嘅利是封,所以商店換返黎嘅多定少都唔影響。

男爵府

講開環保,又send E咭唔知幾時會派E利是

伯爵府

我屋企啲存貨夠我用五年!

子爵府

會買少少特別利是封淨係俾較熟同親既小朋友

其他一概 環保利是封。 有兩個小朋友,叫佢地拆利是小心d,tick除生肖及姓氏利是封(嗰啲放入recycle),其他全部儲黎下年用

水晶宮

回覆:家文 的帖子

我會。今年聖誕前,吉吉島已有利是封,我買了這猴年利是封俾猴年出生嘅姪女。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

家文 發表於 15-12-31 20:33
大家會唔會專登買啲自己覺得好靚嘅利是封派利是?
定派啲免費拎返黎嘅利是封?
會, 不過果D利是封我淨係用黎封比兩個仔.
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

身邊未結婚既朋友會將佢地既利是封比我,所以無買好耐

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

引用:e幾年開始用環保利是封,已經冇買新。

原帖由 Queenie64 於 15-12-31 發表
e幾年開始用環保利是封,已經冇買新。
唔同銀碼我通常用不同記號,或不同利是封,方便自己記認,我想問你用環保利是封,點攪?有時好混亂,同一場合,要派不同銀碼,嗱手唔成勢。

大宅

2024年龍年勳章

買過一次,十年都未用完,利是封要環保D😀

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

收到超靚嘅品牌利是封,我唔捨得用,會儲起

我同C6要返大6同大哥大嫂過年,派利是量非常強大,所以會淘不同利是封分別唔同金額

仲有啲cheap cheap利是封,我要上繳俾99同隻姑仔囉,年年好似欠佢咁追我,索性俾晒佢地,我自己用靚啲,派得開心啲

子爵府

引用:Quote:原帖由 家文 於 15-12-31 發表商場買

原帖由 evaw 於 15-12-31 發表
因為我未嫁已經習慣儲起靚嘅新淨嘅利是封,所以商店換返黎嘅多定少都唔影響。

...
未嫁前已經識儲起咁長遠

子爵府

引用:講開環保,又send E咭唔知幾時會派E利是

原帖由 開不了口 於 16-01-01 發表
講開環保,又send E咭唔知幾時會派E利是
e卡個感覺同真係收一張卡個感覺完全唔同
e利是,相信就算第日有都不會盛行,好似結婚派帖咁,唔派實帖即係無誠意

首頁

尾頁

跳至