在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我頭先打去問過, 屯門佢地都做!

原文章由 jacquesau 於 08-9-8 09:07 發表

我十月搬去屯門囉, 因為我要返九龍, 所以啲時間勁唔夾囉.....

勉強可以湊到放學既, 不過要擺係99屋企囉(老公接過去99家之後又趕住去返工), 但就只有99同我個女兩個獨處.....呢個係無辦法之中既辦法...

但返學真 ...

民房

九龙那里

原文章由 kikimo 於 08-9-22 15:35 發表
RedBean 0509,

已pm電話比你!

他多大了,上幼稚园,还是小学,你可以可他转学校,九龙区可是名校区.这样不是方便很多.

民房

沙田/大圍保姆

我囡囡宜家讀緊預備班, 有時間誠意幫各位媽咪湊BB, 星期一至六 8:00am-7:00pm 每月$3000 包一至二餐 如有疑問請致電63932570 洪小姐 或email: [email protected]

另分享小女生活照: http://www.wretch.cc/album/jovys0227

[ 本文章最後由 Gap_Wing 於 08-10-15 15:08 編輯 ]

民房

梓樂媽咪:
我想找人照顧new born baby, pls call me 93004380 ms ip.
tks.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

借樓主個topic, 我都想問吓, 我仔7個月大, 如mon to fri, 朝早8點-下午2點/3點 或者 朝早6-下午2/3點, 除左包一餐粥仔, 奶粉尿片同呀仔都係我送去佢屋企, 咁要比幾$$一個week好呢?

大宅

見到你地咁都覺得你地好辛苦,又要返工,又怕子女無人顧,無放心既人可以放低。

我生左小朋友後就一直做全職媽咪,到而家個仔3歲半了,9月返K1,我近排先開始搵野做,星期一開始返工,會放低比我奶奶湊。呢四年幾(計埋大肚),雖然好辛苦,亦都好窮,老公人工少左一大半,錢又唔夠洗,但我覺得挨得值得的,因為個仔好癡我,好鍾意我,同埋睇住佢每一個時期既變化,我好滿足。

其實比人湊要幾千,搭車食飯可能又要幾千,如果搵得果萬幾,而老公又負擔得黎,不如考慮下做全職或是半職媽咪吧!小朋友大得好快的!將來有天你會後悔你無陪佢走過最初果段歲月架。就算我陪左佢3年幾,我都覺得好快,覺得唔夠,好想再陪佢走下去,但係經濟唔掂喇,要幫補下家用。但好彩,我有奶奶幫手湊放學,雖然唔一定湊得好,但我奶奶好錫佢,我都放心架。當然自已唔會偷懶,放工放假一定陪到佢足!

不過話時話,既然請保母都幾千,點解唔請個工人?仲可以幫下手做家務唔洗咁辛苦
最愛你的笑容

大宅

回覆 11# ayaya86 的文章

你好......我有幫人湊開BB同 小朋友,如有需要給電話 96097140 清姐

大宅

回覆 11# ayaya86 的文章

你好......我有幫人湊開BB同 小朋友,如有需要給電話 96097140 清姐

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我姑姐揍,9am-6pm,5 days/week, 逢六,日,紅假唔駛揍,中間3個鐘返學,食一餐粥,$3200/月。

揍得勁好,超放心

大宅

回覆 10# l_lesley 的文章

你好 ,,,,我有幫人湊開bb同小朋友,唔知你住係邊區,我住係 天華村 如有需要就給我電話

96097140清姐

首頁

尾頁

跳至