想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有d人有jor之後嘔到瘦jor10幾20lbs...唔通人地又立刻小產咩...
你唔好唔開心呀!! 不育有好多原因ga...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

轉醫生! 甘講野?離晒譜

大宅

快d轉醫生啦!我有朋友個八十二磅都生左孖啦!轉醫生,再搵個中醫調理下,健健康康咪得囉!

伯爵府

多謝您哋支詩!!!!
我唔轉得医生架,因為私家医生根本唔会講呢D說話.因為唔使錢(政府),所以當聽唔到咗.因為上年試過一次小產,but 私家医生話唔關我事,唔好將D責任放自己到.因為佢自己發育唔到啫!!!!!
我164cm,under 95lbs,瘦係瘦D,but 本身係咁,油浸都唔肥.

伯爵府

littlely
想請問你,喺邊到做ivf & icsi???
几多錢& 做咗几多次????
thanks!!!!

大宅

原文章由 hellolo 於 08-9-9 21:58 發表
多謝您哋支詩!!!!
我唔轉得医生架,因為私家医生根本唔会講呢D說話.因為唔使錢(政府),所以當聽唔到咗.因為上年試過一次小產,but 私家医生話唔關我事,唔好將D責任放自己到.因為佢自己發育唔到啫!!!!!
我164cm,under 95lb ...

不知幾多瘦人生肥BB,個醫生咁講不知居心何在!我阿媽個年代D女人勁瘦,個個咪又係咁生!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 hellolo 於 08-9-9 21:58 發表
多謝您哋支詩!!!!
我164cm,under 95lb ...

政府醫生投訴佢啦, 一D 愛心+口德都無, 點做醫生呀.

大宅

好媽媽勳章

贊成miffy講,投訴佢....
醫生就可以順口開河架咩,佢有咩理據話瘦就一定小產架,咁講會誤導人架...

原文章由 miffymiffy 於 08-9-9 22:45 發表

政府醫生投訴佢啦, 一D 愛心+口德都無, 點做醫生呀.

伯爵府

我唔会怪佢,可能佢唔想浪費資原啫!!!只怕佢話我太瘦唔邦我做iui or ivf啫,如果咁就死啦!!!
我都会再試吓增肥,几磅都勉強試吓,十磅就冇可能,成世人都未試過100lbs,以前增肥一歺食兩碗飯 +零食先有98lbs,食番正常份量咪(一碗飯)打回完形,所以之後都冇強求要有几多磅,費事自已唔開心....
thanks

大宅

如果check hormone 你係ok的話就冇問題, 太瘦的人會有機會d hormone低, 如果你check blood 係ok的話, 就keep 住唔好比自己再瘦, 如可增少少磅就更好 , 以你的身高, 係瘦左d d 囉

原文章由 hellolo 於 08-9-9 23:08 發表
我唔会怪佢,可能佢唔想浪費資原啫!!!只怕佢話我太瘦唔邦我做iui or ivf啫,如果咁就死啦!!!
我都会再試吓增肥,几磅都勉強試吓,十磅就冇可能,成世人都未試過100lbs,以前增肥一歺食兩碗飯 +零食先有98lbs,食番正常份量 ...

伯爵府

我都有問佢係唔係hormone唔夠,所以会小產,佢話唔係,係因為体質唔好,所以先会咁耐都冇bb,but 當天有其他不育嘅病人都唔係瘦啦,咁佢哋又點呢????如果佢直頭話係hormone嘅問題,我都信.
所以我会再試吓增肥,but瘦唔可以代表一切...

大宅

西醫都有 "體質唔好"咩, 我只係聽中醫講呢d 字眼...如果你身體健康, d hormone 又冇問題, 唔好理佢啦, 我以前試過有bb, 我同你一樣高, 有左時98磅, 所以你唔需要擔心...

原文章由 hellolo 於 08-9-9 23:35 發表
我都有問佢係唔係hormone唔夠,所以会小產,佢話唔係,係因為体質唔好,所以先会咁耐都冇bb,but 當天有其他不育嘅病人都唔係瘦啦,咁佢哋又點呢????如果佢直頭話係hormone嘅問題,我都信.
所以我会再試吓增肥,but瘦唔可以 ...

複式洋房

不要担心, 我生bb前都係95lbs 左右 (160cm), 但一d問題都冇 (touchwoon), 不過最緊要係身體強健, 我一向有做開yoga, 所以身體好好, 食多d健康食品, 小d去街食飯 !

希望你快d有bb啦 !

伯爵府

thanks a lot!!!!
所以今日去游水囉!!!! 做下運動.

[ 本文章最後由 hellolo 於 08-9-9 23:51 編輯 ]

大宅

不過我有因想要bb而增左肥囉, 我唔知有冇用架, 不過起碼唔需要因呢樣野擔心囉, 我都係做不育treatment, 已好多野諗,好太壓力, 成日研究點解生唔到....好煩 , 而家肥左d, 唔駛諗呢樣野囉...
其實我在私家做treatment, d nurses 次次見我都叫我增肥, 佢地係好nice, 好 "苦口婆心" 嗰種, 佢地話 "你太瘦啦, 食肥d啦"...我冇問太瘦會唔會冇bb, 不過佢地成日講, 我就增囉....而家105

我飲milk 及食多d肉, 你可以try 下

伯爵府

知道,而家即刻飲咗milk啦!!
try my best!!!
thanks!!

別墅

我o向瑪麗做o架, IUI 3次, IVF 2次 (第2次放胚胎成功的). 由IUI到有左之後的產檢都係睇瑪麗, 連私家醫生都無睇過, 我仲係high risk, 廿幾週就入左院,住左個幾月先生. 我覺得瑪麗各方面都好好, 令我好放心.

男爵府

同番你個無醫學常識嘅醫生講:
肥 胖 對 懷 孕 或 分 娩 均 無 好 處 , 不 單 進 行 產 前 檢 查 較 困 難 , 亦 較 難 探 測 得 到 子 宮 內 胎 兒 的 情 況 。 但 由 於 懷 孕 時 絕 不 宜 使 用 任 何 方 法 減 肥 , 故 婦 女 最 好 在 打 算 懷 孕 前 控 制 好 體 重 。 瘦 削 的 婦 女 , 只 要 身 體 健 康 即 可 , 不 必 擔 心 會 影 響 懷 孕 。

首頁

尾頁

跳至