自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:朋友叫我老公犯法 超嬲

點解要借錢比佢
佢每個月比返d 錢我還
乜點理論
你比左錢佢,佢真係會每個月比返你

男爵府

引用:Quote:原帖由 jolin1112 於 16-01-13 發表

原帖由 大豬既老婆 於 16-01-13 發表
雖然唔明白你朋友教咩辦法,但可能你都要同你老公商量下點去還d卡數,因為卡數利息好貴,會唔會同銀行溝通 ...
我老公話係洗黑錢之前新聞有人比人拉左 好恐怖 我都唔知點運作 諗唔到個原理

至於我女 距好有性格 唔鐘意聽我講故事㗎 所以我話冇互動 距擔天望地唔想聽 有次我同距講道理 距居然塞個奶嘴比我 我諗距想叫我收聲

男爵府

引用:點解要借錢比佢佢每個月比返d 錢我還乜點理

原帖由 selinako^^ 於 16-01-13 發表
點解要借錢比佢
佢每個月比返d 錢我還
乜點理論
我都係咁既反應 唔比返錢我我咪好傻仔 而且犯法㗎 我唔知詳細點運作

水晶宮

jolin1112 發表於 16-1-13 10:19
我同我朋友識左幾年 到我生b結婚就淡左
而且自己有頭家 經濟上唔允許我成日陪距出去玩 …… 心情好複雜 唉
...
妳冷靜D先...ILLEGAL嘅野妳覆返佢多謝關照, 一笑置之就可以...另外話妳咩咩教女嘅事...妳話"哦,哦,哦"就得, 唔駛理佢...哩D不是朋友, 不要上心 !!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

雖然我唔明, 點解她借錢比你還卡數,你再借錢還比她, 就會犯法。

不過既然你咁講,可能有D野你無講明。
總知你自己小心D, 出去見她唔好帶個女,
都唔好帶她返屋企,唔好比她入屋!
如果叫得你地做犯法野,D人等錢洗好多野都做得出!!
有小朋友就係防人之心不可無, 你話我想多了都係咁話!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

伯爵府

呢d咁嘅人已經唔當你係朋友,咁你都可以同佢絕交啦,佢再煩你地嘅,就狠狠地叫佢過主啦…

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

佢已經唔係你朋友...唔洗唔開心
而且我會做絕d....報警拉佢

水晶宮

同佢絶交

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

小朋友慢慢教,呢度大把高人可以教你點教小朋友。人人都係邊做邊學架啦....

你唔識英文而唔教英文,講真係好事,好過識d 唔識d 又教錯晒。

平時多d 同小朋友講野,小朋友識多d 詞語後自然會開口講野。醫生冇話有問題,你都唔駛擔心啦。

大宅

唔識英文就講中文先,咁細個先學好母語,我都冇教囡英文,學左中文先,有時間同佢親子玩下👊🏼

水晶宮

呢啲朋友唔使理佢!小見為妙!唔好亂諗嘢!開心啲!多啲同女女參加活動!自然多交流!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

你朋友應該犯緊法

請勿打招呼~

珊瑚宮

引用:一個唔當你係朋友嘅人,無需為佢嘅言論而令

原帖由 小小魚媽 於 16-01-13 發表
一個唔當你係朋友嘅人,無需為佢嘅言論而令自己唔開心

男爵府

陪月勳章

引用:2歲未識講野有乜大不了?我仔3歲都未識到依

原帖由 wanzz 於 16-01-13 發表
2歲未識講野有乜大不了?我仔3歲都未識

到依家10歲講唔停,自己個女自己知點樣教,唔洗理人地講乜

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

有一次距sd msg搵我老公 話有方法幫我地 比錢我地清卡數 再去銀行借錢 啲錢比距 之後距每個月都會比返錢我地還卡數

👆🏻佢都傻,佢唔還咁點?個個借錢時都誓神劈願話會還㗎啦,咪大把人唔還啦,真係

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

呢種人連朋友都冇資格做啦, 駛鬼理佢咩!

我C6上星期清大假, 休左幾日係屋企HEA, 佢個FD叫我C6走水貨電話, 我地REJECT完佢, 之後直情唔SO佢, 對D無謂人唔好咁上心。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:我同我朋友識左幾年 到我生b結婚就淡左而且

原帖由 jolin1112 於 16-01-13 發表
而且自己有頭家 經濟上唔允許我成日陪距出去玩 …… 心情好複雜 唉
...
咁悲慘……

子爵府

呢D唔係朋友啦, 當你水魚

我識人3歲後先識講野, 依家讀小學成績唔錯, 所以遲講野係無關係的

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

絕交LA

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

jolin1112 發表於 16-1-13 10:19
...
大把人兩歲都未識講野。 有早有遲。 唔使咁介意.

首頁

尾頁

跳至