跳至

首頁

尾頁

別墅

hi balasa & 各位媽咪

唔該晒妳地呀~我個仔d皮膚靚仔番喇~~好開心哦~~

大宅

甘就好啦, 記得就算冇發濕疹, 都要長期做保濕, 吾懶得!

原文章由 家希媽媽 於 08-9-19 12:32 發表
hi balasa & 各位媽咪

唔該晒妳地呀~我個仔d皮膚靚仔番喇~~好開心哦~~

民房

same for my daughter,too. The Doctor u recommended is very good. thank you very much!!

原文章由 Balasa 於 08-9-12 09:51 發表
好似開10-1, 3-7 架

地址我吾識寫, 就系氹仔pk 超市轉彎, 學校對面, 好易搵架!

大宅

終于俾我搵到啦!

有無人有興趣買果支濕疹膏, 我系香港搵到有得賣, 不過要定貨。 價錢平好多好多哦!

细细支,真系用得好快,我自己都会买1打旁身啊,有2年期,应该会用得晒卦!

復活節我會返香港, 可以同你地買埋!

原帖由 yinho 於 08-9-25 12:34 發表
same for my daughter,too. The Doctor u recommended is very good. thank you very much!!

洋房

原帖由 Balasa 於 09-3-11 17:32 發表
終于俾我搵到啦!

有無人有興趣買果支濕疹膏, 我系香港搵到有得賣, 不過要定貨。 價錢平好多好多哦!

细细支,真系用得好快,我自己都会买1打旁身啊,有2年期,应该会用得晒卦!

復活節我會返香港, 可以同你地買埋!

...

我都想要個位醫生既資料, 因為我個囡囡都出到成臉及頸都有濕疹, 但佢得1個大, 可否盡快email俾我, 十分多謝!

[email protected]

大宅

Dr. Wong 2883 6010

原帖由 catsyhung 於 09-4-16 15:23 發表

我都想要個位醫生既資料, 因為我個囡囡都出到成臉及頸都有濕疹, 但佢得1個大, 可否盡快email俾我, 十分多謝!

[email protected]

洋房

Thanks a lot!

原帖由 Balasa 於 09-4-17 10:42 發表

洋房

原帖由 Balasa 於 09-4-17 10:42 發表

多謝你, 我囡囡塊臉已經白滑番哂, 果支cream真係好惦! 香港邊度有得賣呀?

大宅

我都系托上托乍, 有個中醫幫我搵到, 你要幾多吖? 我叫佢幫你訂埋, 我應該下個月都會返去一次!

原帖由 catsyhung 於 09-4-22 11:44 發表

多謝你, 我囡囡塊臉已經白滑番哂, 果支cream真係好惦! 香港邊度有得賣呀?

洋房

好多謝你的好意, 其實我本星期六都會去香港, 順便去買埋啫, 可否問問果位中醫係邊度有得買, 謝謝!

原帖由 Balasa 於 09-4-22 14:02 發表
我都系托上托乍, 有個中醫幫我搵到, 你要幾多吖? 我叫佢幫你訂埋, 我應該下個月都會返去一次!

大宅

我都搵過藥房, 好難搵,聽講元朗有間藥房會搵到, 但甘遠............

個中醫話搵藥廠個sales 代訂, 因為個中醫本身都無用開哩只藥膏。

你拿個盒返去試下其他藥房啦, 如果需要我就話我知道啦。 我5月初會拿貨。

原帖由 catsyhung 於 09-4-23 10:58 發表
好多謝你的好意, 其實我本星期六都會去香港, 順便去買埋啫, 可否問問果位中醫係邊度有得買, 謝謝!

大宅

amy, 你買開既可唔可以幫我買埋啊?

大宅

你啊, 送上門都要啦。

你都用開架?要幾多啊?

原帖由 iris_mui 於 09-4-23 14:55 發表
amy, 你買開既可唔可以幫我買埋啊?

大宅

原帖由 Balasa 於 09-4-23 16:06 發表
你啊, 送上門都要啦。

你都用開架?要幾多啊?

咁又唔使你送上門咁主動既
我唔係用開, 只不過聽你地講到咁勁, 諗住買定兩支看下門口嘛.
阿細佬呢排塊面仔出晒粒粒, 睇左山頂兒科醫生話係濕疹,
醫生又係開左 d 類固醇藥膏比我.....
如非必要, 我都唔敢同細佬查...

大宅

拿, 講真, 穩陣起見, 細佬甘細個, 我建議你去我個醫生度睇下, 問下佢甘細個查吾查得。 無用開我吾敢recommend 啊!

原帖由 iris_mui 於 09-4-23 16:37 發表

咁又唔使你送上門咁主動既
我唔係用開, 只不過聽你地講到咁勁, 諗住買定兩支看下門口嘛.
阿細佬呢排塊面仔出晒粒粒, 睇左山頂兒科醫生話係濕疹,
醫生又係開左 d 類固醇藥膏比我.....
如非必要, 我都唔敢 ...

大宅

明白.
anyway, 你都幫我買兩支先啦, 唔該.

大宅

無問題, 但要5月初吖!

原帖由 iris_mui 於 09-4-23 16:51 發表
明白.
anyway, 你都幫我買兩支先啦, 唔該.

洋房

Hi Iris,

你好, 請問你個BB睇開邊位私家兒科醫生? 可否介紹吓, 我都有個初生囡囡, 只有個半月大咋, 想揾定個好嘅兒科醫生, 以防萬一, 謝謝!

大宅

原帖由 catsyhung 於 09-4-24 11:49 發表
Hi Iris,

你好, 請問你個BB睇開邊位私家兒科醫生? 可否介紹吓, 我都有個初生囡囡, 只有個半月大咋, 想揾定個好嘅兒科醫生, 以防萬一, 謝謝!

HI castyhung,

我個細仔同你囡囡差唔多大, 而家都係個零月人仔.
暫時未同佢睇過任何私家醫生,
只係去過衛生局睇保健同埋去山頂醫院睇過急診(睇濕疹),
至於邊個兒科醫生好, 我諗要睇下其他 mami 有冇好介紹 la.

洋房

因為聽講你是第二任媽咪, 所以以為有睇開嘅兒科醫生, 但唔緊要, 希望有其他媽咪可以介紹吓, 謝謝!

原帖由 iris_mui 於 09-4-24 15:06 發表

HI castyhung,

我個細仔同你囡囡差唔多大, 而家都係個零月人仔.
暫時未同佢睇過任何私家醫生,
只係去過衛生局睇保健同埋去山頂醫院睇過急診(睇濕疹),
至於邊個兒科醫生好, 我諗要睇下其他 mami 有冇好介紹 la. ...

首頁

尾頁

跳至