自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:半夜醒來,很擔心

伯爵府

回覆:半夜醒來,很擔心

琴晚咁凍我諗起佢地都好心up

公爵府

引用:有暖爐,有d長者都唔會用,因為電費貴。 +

原帖由 beehoneybee 於 16-01-24 發表
有暖爐,有d長者都唔會用,因為電費貴。
就係,尋日提老爺開,佢都咿咿哦哦,又話無用架喎

水晶宮

回覆:MamaQueen 的帖子

我女尋日行過某啲地方經常見到時常見路宿者伯伯,走入7仔買咗個暖蛋俾伯伯。我話下次在安全情況下問候下佢,或者買個飯盒俾佢都可以。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:聽到北風勁吹,check下得4度。我自己開着暖

原帖由 MamaQueen 於 16-01-24 發表
聽到北風勁吹,check下得4度。我自己開着暖爐,但在香港有很多人沒有暖爐,尤其那些獨居老人,窮人……,很 ...
仲有露宿者

大宅

引用:我女尋日行過某啲地方經常見到時常見路宿者

原帖由 CINDYC 於 16-01-24 發表
我女尋日行過某啲地方經常見到時常見路宿者伯伯,走入7仔買咗個暖蛋俾伯伯。我話下次在安全情況下問候下佢 ...
值得一讚!

首頁

尾頁

跳至