婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:我同99都反反地面架但佢又係照樣係我媽面前

原帖由 namnamnamlolo 於 16-01-27 發表
我同99都反反地面架
但佢又係照樣係我媽面前爭孫湊
都唔知咩心態
係囉~咁睇新抱唔順眼,就有骨氣啲啦!

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-27 14:51
我媽其實戈日都有訓話我99,因為都忍左好耐~
我99例牌:委屈,唔知,無聽過~
不過佢好醒,平時話自己率直, ...
果d樣係你拍低佢留底都唔會認~~~更何況你冇拍低~~~

珍珠宮

引用:樓主99必定會先辭職後搶b,叫你媽咪唔好亂開

原帖由 阿流 於 16-01-27 發表
樓主99必定會先辭職後搶b,叫你媽咪唔好亂開門俾佢/聽佢電話。
其實我家人依加係街見到99,都借故望第二度,扮睇唔到,真係見到,say完hi即走,只係我媽電話無set到99嘅電話,戈日唔知邊個打尼,咪聽囉!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-01-27 發表我

原帖由 Huuu 於 16-01-27 發表
我有朋友媽咪去上埋陪月班幼兒照顧班幫個女湊外孫,唔洗錢㗎,有證書同奶奶講女家阿媽喺陪月員tim。

...
其實以前99話以後要湊孫,戈時我都無所謂,只係怕佢無經驗,加上99其實無經濟負擔,所以份工可做可不做,或做乜工都得,所以我同老公提議99去讀陪月,學下湊b,反正戈時未諗住生,99仲可以接湊b嘅job,有啲經驗都好~
點知99話,湊b咁辛苦又咁低下,做乜要專登去學啲咁嘅野喎。。

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-1-27 14:51 我媽

原帖由 美菲絲 於 16-01-27 發表
果d樣係你拍低佢留底都唔會認~~~更何況你冇拍低~~~
拍乜鬼,之前有啲99鬧我嘅微信錄音啦~
老公一句要更新電話,洗晒!

公爵府

不是佢想湊就要奉承佢....你C6也不想培養出第2件大伯出來吧 ?

子爵府

回覆:99懷疑我有左

話知佢做咩啦,辭唔辭職都好,個b點都唔會比佢湊

美菲絲    發表於 16-1-28 01:01

複式洋房

最緊要你c6撐你姐,你要俾你呀媽湊b唔俾你99湊你99都耐你唔何嫁,你係bb個媽媽個決定權係你手上,如果你99真係搞著你屋企人既大不了同佢老死不相往來

大宅

咁你老公企邊邊?

水晶宮

佢係咁想湊bb嘅話,就唔應該同你吵啦

珍珠宮

引用:不是佢想湊就要奉承佢....你C6也不想培養出

原帖由 美之選468 於 16-01-27 發表
不是佢想湊就要奉承佢....你C6也不想培養出第2件大伯出來吧 ?
我老公都有咁講過,不過戈個始終係佢媽,我覺得佢會心軟,況且我99中意夾硬尼,唔通到時我老公趕佢走咩~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 阿流 於 16-01-27 發表樓主99

原帖由 做個靚太 於 16-01-27 發表
其實我家人依加係街見到99,都借故望第二度,扮睇唔到,真係見到,say完hi即走,只係我媽電話無set到99嘅電 ...
save 左佢 改名做唔好聽啦

公爵府

引用:Quote:原帖由 美之選468 於 16-01-27 發表

原帖由 做個靚太 於 16-01-27 發表
我老公都有咁講過,不過戈個始終係佢媽,我覺得佢會心軟,況且我99中意夾硬尼,唔通到時我老公趕佢走咩~:p ...
有時啲嘢唔企硬唔得!
開左頭仲難轉灣,真係湊到你個b鬼五馬六嗰時你先嚟後悔就大遲了!

美菲絲    發表於 16-1-28 01:02

伯爵府

如果我老公仲唔不明白事理,睇清事實,我會連老公都唔要,執行李返娘家,由老公和99兩個過人世,絕對唔會比99再見到我自己和bb。其實老公真係太過愚孝,對婚姻一路都不是好事,反正會吵架不斷,何必再忍。。。。。。。。

mamacy    發表於 16-1-28 23:15
美菲絲    發表於 16-1-28 01:03
chimyanyan    發表於 16-1-27 18:53

珍珠宮

引用:最緊要你c6撐你姐,你要俾你呀媽湊b唔俾你9

原帖由 chimyanyan 於 16-01-27 發表
最緊要你c6撐你姐,你要俾你呀媽湊b唔俾你99湊你99都耐你唔何嫁,你係bb個媽媽個決定權係你手上,如果你99 ...
我依加已經想老死不相往來。。
佢成日迫我,迫到埋身,我真係好反感!

美菲絲    發表於 16-1-28 01:03

珍珠宮

引用:咁你老公企邊邊?

原帖由 mamamag 於 16-01-27 發表
咁你老公企邊邊?
佢話佢都唔讚成俾99湊,因為99事實係搞亂就有,趲幫唔到手。。。
但一講到,99中意先斬後奏,要點算,老公就開始猶豫,話總之同佢講好,要幫手先至搵佢啦~
所以我無乜信心。。。

複式洋房

回覆 做個靚太 的帖子

依家避得就避啦...你幫你呀媽黑名單佢電話..你自己都唔好聽佢電話..多d出街等佢上到來都無人係屋企..見步行步先...如果一下子咁絕你老公一定有說話..慢慢比你老公知道你低線係邊

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

做個靚太 發表於 16-1-27 19:22
佢話佢都唔讚成俾99湊,因為99事實係搞亂就有,趲幫唔到手。。。
但一講到,99中意先斬後奏,要點算,老公 ...
睇黎係老公都係靠唔住

珍珠宮

引用:佢係咁想湊bb嘅話,就唔應該同你吵啦

原帖由 dinosaurmum 於 16-01-27 發表
佢係咁想湊bb嘅話,就唔應該同你吵啦
可能佢無諗過,我真係會反面反到完全唔見佢,況且佢一直覺得佢啲尊卑論好有牙力,好嚇得人。。。

男爵府

其實係咪有佐皆?

首頁

尾頁

跳至