自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:繼上次99叫我地借錢比C6爛賭呀哥後,尋晚又

原帖由 cream090909 於 16-01-27 發表
繼上次99叫我地借錢比C6爛賭呀哥後,尋晚又嚟料,99知C6今年出花紅多過上年(睇公司信),又知C6係外母同99 ...
唔明,供完層樓係邊個嘅?點解仲同住?(點解又除名?)
三個仔得你老公揾到,同住養埋阿媽好應該,不過別人眼中就覺得有屋住係天大優惠,說不清的。
搬吧!其他兩個愛兒可以盡孝道同住了。

男爵府

引用:Quote:原帖由 luckybaby2011 於 16-01-27

因為搬,99就無人理,而且到時會減左99份家用$10000(唔包食同雜費!),搬左可能只比到一半,佢又見唔到個孫 ...
我係大心抱都同你講99慘啦,你唔同佢住,一陣屈佢要同佢住,咪要咩起依個責任同無限量金錢。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:繼上次99叫我地借錢比C6爛賭呀哥後,尋晚又

繼上次99叫我地借錢比C6爛賭呀哥後,尋晚又嚟料,99知C6今年出花紅多過上年(睇公司信),又知C6係外母同99 ...
斬欖啦,家用俾完就算,講咩親情吖,人地當你地水魚,仲同佢地講親情。 賭徒冇得幫,佢知道有人幫就賭更大。。。。所以,搬吧!最好明天就搬。

侯爵府

醒目開學勳章

回覆:cream090909 的帖子

如果有咁嘅情況,老人家真係迫於無奈!

冇得派利是對於部分老人家來說,會覺得冇面。

盡力而為,俾到幾多俾幾多!

最多下年更加努力賺錢。

男爵府

好媽媽勳章

引用:唔好又講緣唔緣份呢啲虛無飄渺既嘢.有錢有

原帖由 bkfans 於 16-01-27 發表
唔好又講緣唔緣份呢啲虛無飄渺既嘢.
認同

男爵府

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 16-01-27 發表

上星期大嫂先whatsapp我、話因為我地唔關心99所以99成日搵佢d孫仔,搞到佢地唔專心做功課,又話佢地好忙, ...
下次同大心抱講,孫仔係跟佢地姓架,每日點都要比時間關心下老人家,像做大心抱都係呀。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

D 所謂親戚話你地
咪同大佬同2佬講,其實你地都可以多D關心99 囉

擺明搵你地笨!!搬啦
願身邊人皆有所歸

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

cream090909 發表於 16-1-27 15:02
有咁遠搬咁遠啦呢d 99擺到明係偏心架喇~~~覺得你老公係金礦咁
最憎d人連外家都要搞.
比唔比, 比幾多外家關佢鬼事呀, 做乜要拎埋黎講呀! 仲要講埋阿妹個男友, 你識人咩? 痴線..

呢d所謂99呢, 唔係覺得搬離佢好衰呀!! 對住呢d人唔好心軟呀!!
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

搬啦

公爵府

cream090909 發表於 16-1-27 15:17
因為搬,99就無人理,而且到時會減左99份家用$10000(唔包食同雜費!),搬左可能只比到一半,佢又見唔到個孫 ...
仲要比10000家用!!!!!??喂~出去做野都未必有10000蚊啦!
真係老老實實, 唔係話唔孝順
自己個仔都有頭家要負責, 唔係話搵幾多要比相對既數你架嘛...
仲有呀阿大新抱, 覺得99慘既, 叫佢地搬返去同99住囉~~~
都係時候到佢地盡孝道啦!
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

回覆:做父母都要講緣份

搬 !越遠越好 !

大宅

企硬搬,預左搬既過程係好多說話聽,不過捱過左去就一天都光晒,起碼少左啲無謂爭執

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由+cream090909+於+16-01-27+發

原帖由 dazzlelulu 於 16-01-27 發表
唔明,供完層樓係邊個嘅?點解仲同住?(點解又除名?)
三個仔得你老公揾到,同住養埋阿媽好應該,不過別人 ...
間屋係62在生時買同供,果時C6剛做野,後來62走後由C6供落去,結婚後99話因二哥無本事又爭人錢又懶,叫C6除名一係申請公屋一係再儲錢買樓!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:D+所謂親戚話你地咪同大佬同2佬講,其實你地

原帖由 rainszesze 於 16-01-27 發表
D 所謂親戚話你地
咪同大佬同2佬講,其實你地都可以多D關心99 囉
第二唔會出席,大既唔同住好耐...所以叫C6唔好掉低老人家!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909+發表於+16-1-27+15:17+

原帖由 lemontea520 於 16-01-27 發表
仲要比10000家用!!!!!??喂~出去做野都未必有10000蚊啦!
真係老老實實, 唔係話唔孝順
自己個仔都有頭家要負 ...
我認小器,真係有同C6微言過,但見C6都百般無奈,皆因應承過62會好好照顧呀媽!佢話佢難受但點都係親呀媽!

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:企硬搬,預左搬既過程係好多說話聽,不過捱

原帖由 Lovebaby2014 於 16-01-27 發表
企硬搬,預左搬既過程係好多說話聽,不過捱過左去就一天都光晒,起碼少左啲無謂爭執 ...
我真心希望C6唔好衰心軟,亦預左比人唱我係衰人!

公爵府

cream090909 發表於 16-1-27 15:58
我認小器,真係有同C6微言過,但見C6都百般無奈,皆因應承過62會好好照顧呀媽!佢話佢難受但點都係親呀媽! ...
哇~~~呢D 係人做新抱既都受唔到架喎!唔係你小氣呀!!!大拿拿一萬蚊, 比好多好多好多好多人好啦~~~
我估你C6唔係搵十萬一個月啦!!!
你地仲要照顧小朋友呢?

喂~照顧阿媽係要, 但唔係你C6一個攬哂上身架嘛~~對上仲有兩個阿哥!
我覺得你已經係好大方囉!!!
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

BK Milk勳章

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

你所講的緣份,都要講有冇"元"MONEY

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

搬啦

首頁

尾頁

跳至