論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:會唔會share屋企wifi password俾姐姐?

比咗一定後悔

別墅

回覆:會唔會share屋企wifi password俾姐姐?

唔好比,我妹妹第一年無比password工人,工人有7部電話連ipad,佢可能買卡買到窮,有曰問我妹妹拎password話要send msg比小朋友,而我妹嗰刻趕住出門口返工,就比佢,點知之後一年,佢一曰上最少8個鐘網,夜晚成2點先訓,耳仔長期塞住earphone, 湊bb就比ipad佢睇。話極都唔改又唔認,有時我媽過去睇孫見到佢都唔避忌。連煮飯同去toilet都一路傾,一路睇我妹依家要換工人了。

男爵府

回覆:wlc2013 的帖子

七部真西利!

別墅

引用:七部真西利!

原帖由 dick9394 於 16-02-01 發表
七部真西利!
我妹有曰响工人房搵環保bag無意中見到,仲排到好整齊。之後就開始自己房差2部,廳差一部,kitchen 差2部

伯爵府

wlc2013 發表於 16-2-1 21:48
唔好比,我妹妹第一年無比password工人,工人有7部電話連ipad,佢可能買卡買到窮,有曰問我妹妹拎password話 ...

個呀姐d行為幾似我炒咗果個死肥印。

別墅

引用:Quote:wlc2013 發表於 16-2-1 21:48 唔好比

原帖由 hsbc005 於 16-02-01 發表
個呀姐d行為幾似我炒咗果個死肥印。
佢打斧頭仲好勁。買5蚊豬肉扮20,買10蚊牛肉話25,成曰話跌錢。家務唔做,拖地話bb唔鐘意地濕唔做,吸塵話bb怕嘈唔做,大話勁到!又成曰用打斧頭的錢買奶茶同薯片,到晚餐食唔落就話唔肚餓,但個身型肥過部電單車,所以如我妹炒左,會上來report,等大家小心。

翡翠宮

chi左係雪櫃唔洗問

男爵府

引用:吾會比,佢自己用咭就佢嘅事。

原帖由 penguin8 於 16-01-30 發表
吾會比,佢自己用咭就佢嘅事。

禁止訪問

伯爵府

wlc2013 發表於 16-2-2 12:19
佢打斧頭仲好勁。買5蚊豬肉扮20,買10蚊牛肉話25,成曰話跌錢。家務唔做,拖地話bb唔鐘意地濕唔做 ...
同我炒咗果個死肥印都8,9成似,你妹個印姐有無偷野借$借財仔?

複式洋房

梗係唔好比, 佢地出面出電話卡有啲專比姐姐既plan架, 每月唔洗$100無限上網… 再講, 就算佢要上網你都奈佢唔何架啦, 我都係隻眼開, 隻眼閉, 總之唔好係我面前機不離手咁已經算係咁

別墅

我工人無要求 做左3年半我自己比佢。小朋友訓緊由佢玩爆手機。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

no.

之前個印問我拎,我話冇.得佢一個夠膽問.

別墅

引用:Quote:wlc2013 發表於 16-2-2 12:19 佢打斧

原帖由 hsbc005 於 16-02-03 發表
同我炒咗果個死肥印都8,9成似,你妹個印姐有無偷野借$借財仔?
暫時未發現有,但做2年半,借糧10次有多!所以佢話一請到就即炒!btw,佢嗰件係斷約工人,所以奉勸各gm,真係唔好請斷約呀!

伯爵府

wlc2013 發表於 16-2-4 23:50
暫時未發現有,但做2年半,借糧10次有多!所以佢話一請到就即炒!btw,佢嗰件係斷約工人,所以奉勸各gm,真係 ...

同我炒個死肥印好似 (死肥印仲衰偷野),
佢最勤力做3樣野,
勤力食,勤力玩電話,勤力借$,
我新肥印要著XXL,
炒咗果個死肥印應該要著XXXL。

子爵府

乜你老公咁鬼蠢

子爵府

引用:Quote:wlc2013 發表於 16-2-4 23:50 暫時未

原帖由 hsbc005 於 16-02-05 發表
同我炒個死肥印好似 (死肥印仲衰偷野),
佢最勤力做3樣野,
勤力食,勤力玩電話,勤力借$,
你之前條死肥印幾時走架?

子爵府

引用:Quote:原帖由 LY80000BB 於 16-01-29 發表

原帖由 babiiyuky 於 16-01-30 發表
我有…講真,就算你唔share佢自己都會出卡架喇…玩唔玩電話呢啲系睇個姐姐本身,day 1我已經同佢同我比wifi ...
佢自己出卡通常係平卡,要錢速度又慢,減低上網意慾,家有wifi 唔駛錢又快,實在係好大誘惑嚟架

子爵府

引用:唔好比,我妹妹第一年無比password工人,工

原帖由 wlc2013 於 16-02-01 發表
唔好比,我妹妹第一年無比password工人,工人有7部電話連ipad,佢可能買卡買到窮,有曰問我妹妹拎password話 ...
咁就即刻改密碼啦

子爵府

如果只係send message,佢哋買印尼卡只係幾十蚊張,可用成個月了。即使用本地ISP, PCW 或 Smartone嗰啲,sell 俾外傭既 plan 係特平,根本唔駛擔心佢哋俾唔起。只玩whatsapp 或 Facebook 絕對可平玩,唔駛講到斷六親咁慘

首頁

尾頁

跳至