網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:淘宝買衫

淘宝買衫,只能買一些大路款 ,咁就少中招

翡翠宮

我同事好鍾意幫趁一間叫木木家嘅服裝,質素唔錯,但個style未必人人喜歡。

子爵府

淘寶D衫,我凈係買運動短衫褲,
仲要買大一個碼先敢著
1號閑人: 外汇牌价再加1.5%手續費,簡化了的公式: 101.5/"港币现汇买入价"

男爵府

中過唔少伏,現一定會睇晒尺寸,膊闊,衣長,褲就睇腰圍同臀圍,要用cm 計,大陸尺唔同英尺,好煩。

死都唔會淨睇碼。甚至我會問客服我咁既三圍身高該買咩碼。佢寫均碼你都要問清楚尺寸,否則以為自己唔太肥,但結果都會着唔落。

至於款,千祈唔好買“小香風”,買親都“香”晒,百幾蚊都唔會靚。

珍珠宮

引用:我同事好鍾意幫趁一間叫木木家嘅服裝,質素

原帖由 lyh80115 於 16-02-11 發表
我同事好鍾意幫趁一間叫木木家嘅服裝,質素唔錯,但個style未必人人喜歡。

...
thank you

男爵府

畀面勳章

十件有一兩件中伏,都預左,真係平,一搬都睇尺寸,睇評價同評價相

象牙宮

bkcookie 發表於 16-2-9 15:45
有冇人鍾意喺淘宝買女裝衫?我買過二次都中招! 諗住百幾蚊同埋多好評嘅賣家唔會太差,點知質地同cutting都 ...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

引用:Quote:bkcookie 發表於 16-2-9 15:45 有冇

原帖由 333s 於 16-02-12 發表
我就係衰咗先上來攞tips!

象牙宮

bkcookie 發表於 16-2-12 10:10

人人都衰過... you are not alone.
交流...交流 个个都精了。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

bkcookie 發表於 16-2-12 10:10

人人都衰過... you are not alone.
交流...交流 个个都精了。

理性討論交流者。

大宅

我會架,但只買好評高嘅店,加上買之前要睇comment。唔好買太平十幾廿蚊嗰啲,中伏機會細好多。

男爵府

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

我在Gmarket同淘寶都試過買衫
但我比較鍾意淘寶,大多數我都會睇買家評語,多實物圖再決定,亦好少買平價衫,中伏機會太高。所以多數買人仔七/八十蚊以上,評語最多嘅舖頭。最近多數去A7/馨幫幫/漁不二買衫。還有我最鍾意上Bk/YouTube 睇開箱,亦係我買衫嘅參考
而Gmarket第一次買都中伏,已經揀最多人買果幾間,買到返嚟款式ok,但係質量卻好差,第一次著件衫已經起晒毛粒,可能我又唔識韓文,好難睇評語,第二件件衫開差嘅,但就一邊短一邊長,百幾蚊件我其實覺得好失望,可能對韓國貨太大期望吧

大宅

回覆:bkcookie 的帖子

其實質地勁差,我買件件都伏,決定唔買衣服,其實香港減價時買
平靚正

琥珀宮

畀面勳章

引用:我在Gmarket同淘寶都試過買衫但我比較鍾意

原帖由 sze626 於 16-02-12 發表
我在Gmarket同淘寶都試過買衫
但我比較鍾意淘寶,大多數我都會睇買家評語,多實物圖再決定,亦好少買平價衫 ...
請問乜叫 “ 上bk / youtube 睇開箱 ” ?

男爵府

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+sze626+於+16-02-12+發表我在

原帖由 I9528 於 16-02-12 發表
請問乜叫 “ 上bk / youtube 睇開箱 ” ?
Bk=babykindom, 即係呢度囉,好多時媽媽們會有淘寶分享
YouTube 你搜尋「淘寶」會有好多開箱片,睇左人地分享中伏少好多

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 I9528 於 16-02-12 發表請問

原帖由 sze626 於 16-02-12 發表
Bk=babykindom, 即係呢度囉,好多時媽媽們會有淘寶分享
YouTube 你搜尋「淘寶」會有好多開箱片,睇左人地分 ...
唔該晒

珍珠宮

虎到金來勳章

我同呀囡年尾共買咗5條褲,5條都中伏,唔係太窄就係吊腳,最過分其中2條完全唔係幅圖片嗰回事喎,價錢由$5x-12x人仔不等

至於衫就同褸就一半半,最貴嗰件成$400人仔,所以我相信自己唔會再買,又或者買少DDD

子爵府

引用:我同呀囡年尾共買咗5條褲,5條都中伏,唔係

原帖由 SARIDON 於 16-02-12 發表
我同呀囡年尾共買咗5條褲,5條都中伏,唔係太窄就係吊腳,最過分其中2條完全唔係幅圖片嗰回事喎,價錢由$5x- ...
$400件都唔得?!會好肉痛!

子爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由 bkcookie 於 16-02-10 發表因

原帖由 I9528 於 16-02-10 發表
我買得好雜,無特定舖,但通常會:

1. 睇啱圖,就再再搵同款 / 相同款,
same here

子爵府

畀面勳章

一定要睇評價實物圖,睇完覺得靚既,先再睇岩唔岩size,覺得會岩size先再會買

首頁

尾頁

跳至