論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:ha-ppyday 的帖子

大宅

回覆:Bling11 的帖子

啱架啦!衰起上黎,無分國籍!

別墅

please add this

Name : Gaje Amelyn TXXXXX (菲姐)
Age 28
12 Jun 1987

大話,做戲一流,講電話,整蠱作怪,偷懶,私自摷你物品,自把自為, Never listen, borrow Loan

別墅

麻煩你幫我加埋此工人!
姓名:khxsunl khotimxx bt muhrxxin
Birth:10-2-1983
Passport : AT4x441x
Reason terminated: 偷利是 偷婆婆銀包錢 放假會偷煮雞蛋帶出街食 博炒:話比中介知唔鍾意太太夜晚叫佢起身幫bb換尿片 所以早就想辭職

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:最新女傭黑名喃BLACKLIST 20-2-2016

麻煩加埋呢個

印尼藉,Sri Wantini

借大耳窿十幾萬港紙,寄信同收到恐嚇電話,被我發現唔認,話我唔信佢可以炒佢,一比我話完佢就黑面!

未經批准帶bb出去,打佢手提電話唔聽唔覆,嚇死我!

餵飯啃親我女,唔認錯、唔道歉

多次疏忽令我女撞親仆親

天生女人購物狂

民房

请加上这件极品:Cabahug Lillieta Amado, 1970-7-17, EC29944XX, 如果大家要請工人,見到這個賓賓千其唔好請,純屬來香港行骗僱主, 常常講電話、打爛嘢、駁咀、不聽指示、冇禮貌、黑面、夜返激到嘔血,仲經常咋病騙病假休息,最慘就是我個細B得六個月,佢凑細B時可以整天不喂水不餵食不换尿片但不知用什麼方法另個BB白天整日迷迷糊糊瞓覺,又會經常反鎖我個大仔(四歲半)于房間里,还有弹我大仔耳朵,接放学时不拖小朋友过马路,發現后立馬同她講你再對小孩疏忽職守就要炒,佢表面上答應和承諾,但一無睇住佢又再犯,貌似激到僱主立馬搏炒拿一個月補偿。佢將我們對佢一次又一次的原諒和包容當作纵容和變本加厲,做左半年,今年2月17日炒左佢兼补嘗左佢。買機票將佢送返菲律賓時佢有權逗留香港14日,結果佢要求2月29日最后一天離開香港,所以在這段可以逗留香港嘅時間佢是否再搵agents將自己sell出去大有可能,冧起都可怕,所以請各位請工人時留意,小心這個騙子。

別墅

Pls add in maid into the list,不要再比機會呢d菲皇后 many tks

Myline castor palaxxx

Passport EC380217x

7/1/1983

強項:

黑面沒有禮貌---朝早永遠沒有早晨!

懶---每日 9am 送完小朋友上學就是沖涼洗頭食早餐,hea 到12接放學!基本家務清潔沒有,我家由沒有曱甴到一晚可以殺死20隻,廚房油淋淋!我們的underwear, socks 可以没有洗!!自己的就洗好!平時745am都仲瞓緊,放假700已經唔見人了!

對小朋友極度無耐性 ,無愛心----由一個2歲半小朋友自己在廳爬高又或者企向窗台,自己坐在梳化發萝!玩具叫抹都未抹,仲話scheduled on other day, 叫佢同小朋友夜晚瞓覺就一手玩電話,話佢就即時不滿意兼發脾氣連續4日用個背脊(duck)住你!

不問自取--- 遮,袋等等,唔見野係唔會通知你!

一個勁差的工人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'

大宅

唔該加埋尼個.CARxEOx TxRxSIxA CAxRExN..DOB 26/1x/1x79..id wx 140x45x(3)

洋房

thx for sharing

民房

Title: Blacklistdomestic helper

Please add the following to your list. Thanks.

Name: Lani Guilao Damaso; Passport number:EBX0X8417

HKID number: WX12XX75(5);Visa number: YLDL-000XX77-15(G)

Police file number:RN1600XX02

We feel itnecessary to warn potential families from hiring culprits like her, hoppingfrom one household to another, city to city and lies after lies. On top of our default personal loans to her,she also obtained over HK$20,000 from the loan sharks. We downloaded and filed a WhatsAppconversation verbatim confirming her lies, to the authorities. Due to a serious breach of trust, weterminated her on February 19, 2016. Wealso posted two pictures of her at Craigslist Hong Kong under the same title.

Beware of herchanging outlook and identities!

民房

Title: Blacklistdomestic helper

Name: Lani Guilao Damaso; Passport number:EBx0x8417

HKID number: WX12xx75(5);Visa number: YLDL-000xx77-15(G)

Police file number:RN1600xx02

We feel itnecessary to warn potential families from hiring culprits like her, hoppingfrom one household to another, city to city and lies after lies. On top of our default personal loans to her,she also obtained over HK$20,000 from the loan sharks. We downloaded and filed a WhatsAppconversation verbatim confirming her lies, to the authorities. Due to a serious breach of trust, weterminated her on February 19, 2016. Wealso posted two pictures of her at Craigslist Hong Kong under the same title.

Beware of herchanging outlook and identities!

大宅

UP

大宅

大宅

thx

別墅

回覆 maybemak 的帖子

Maryati XX APR 1976
偷晒屋企D野, 依家報警搵佢

大宅

麻煩幫我加呢位,打工王,而家搵工中,佢係1位老師,當初我就係睇中呢點而中蕉
Sape Lieze Tadeo(菲律賓)
香港身份證 wx25263xxxx
經常私自外出4,5小時,留下小朋友,偷懶,食物常有清潔劑,就僱主發現要倒晒,無發現照比小朋友食
https://m.facebook.com/friends/center/search/?fb_ref=welcome_search&refid=8&q=lieze&submit=%E6%90%9C%E5%B0%8B

ありがとう!!!

伯爵府

Please add this too>

Philippine : Name : Canja, Mayflor Melitante
HKID : WX1985?5? (?)

此借錢菲, 無記性, 個個月打爛野, 電器, 無常識, 冇衛生常識, 制水唔關水喉照出街, 到有水, 就水長流.

最嚴重係, 偷亞SIR 月結單去財仔做住址証明借錢, 借6間, 每個月要還6千幾, 應該冇錢還, 就成日有財仔打電話來屋企搵佢, 佢仲要自己借不特止, 仲做埋朋友擔保, 都係留我地屋企電話, 財仔追佢朋友數又係打來我屋企,

比呢條借錢菲攪到好煩, 成日有電話打來.

雖然佢已經返歸, 恐怕會再來香港再搵工. 千萬唔好請佢,

大宅

Push

子爵府

Thanks

子爵府

Mary Jane Daniel Diaz
第一日5沖涼但堅持已沖,完全無花灑聲
第二日話5識洗魚 (新鮮已劏)又話胸痛同家人有cancer history
第3日話5做
第7日交信+ 無刷牙又無沖涼

首頁

尾頁

跳至