自由報料

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆:惠康揾到過期貨無野送啦

我幫襯開嗰間惠康啲呀姐好好,
所以有次我見到有乳酪過左期,
細細聲話比執貨呀姐聽,
佢唔該前唔該後咁拿拿聲執走,
我諗如果有人投訴比經理知,
執貨呀姐會比人鬧…
但我只限對呢間惠康仁慈,
對百佳就一定唔會,
因為佢地啲呀姐又惡又黑面

大宅

引用:回覆 oilylam 的帖子我上次同你一樣CASE,果

原帖由 KIKI8570 於 16-02-16 發表
回覆 oilylam 的帖子

我上次同你一樣CASE,果個收銀員知有米送,但淨係傻笑,要我開口問,叫佢同經理講,之後就 ...
上得bk多知道多數送米,禁我上次發現,比$時問收銀,個收銀極不禮貌話:係咩,有米送既咩?等我問下經理先。之後大大聲叫經理,個經理出黎問完咩事,就話冇野送,我話唔係喎,之後黑住面比左一包一丁我。當時我都几嬲,我唔係黎乞,亦唔係貪你果包米,反而係幫左你公司,你唔送比我冇問題,但我係客,你冇理由黑我面,。下次我會考慮報食環,等D人黑得禁過隱丫。

男爵府

支持舉報

子爵府

回覆樓主:

報食物環。
要點報,打去叫佢地立即來?

大宅

我知道曾經有FB群組集合谷員去惠康搵過期食物,收到贈品米後捐俾啲公公婆婆

男爵府

係有米送既不過依家有冇就唔知 有冇人可以證實一下?
對上一次我搵到過期貨都幾年前(唔知係咪比客搵到過期貨就會罰/比人罵)
我都想知報食環係點?係咪即時有人黎睇?洗唔洗影低相
其實有jm講得岩 佢之所以"送"野比你係當你係工人
因為比人捉到個到既錢仲金

子爵府

育兒性格勳章 BK Milk勳章

我多次搵到佢地都同我講無野送

大宅

引用:Quote:原帖由+KIKI8570+於+16-02-16+發表回

原帖由 pigcake 於 16-02-17 發表
上得bk多知道多數送米,禁我上次發現,比$時問收銀,個收銀極不禮貌話:係咩,有米送既咩?等我問下經理先。 ...
你又話你唔係貪佢送野比你, 咁你點解又問佢唔係有野送咩?
你自己做到自己似係貪多d, 幫人不求回報 你幫佐佢公司但你問佢回報喎

大宅

引用:Quote:原帖由 pigcake 於 16-02-17 發表上

原帖由 mswing 於 16-02-18 發表
你自己做到自己似係貪多d, 幫人不求回報 你幫佐 ...
你反應都几大喎!我諗你會唔會誤會左我意思呢?定係我寫得唔好呢?唔知禁寫會唔會易明D呢?當我去收銀比$時,我同佢講有過期野,佢無講“唔該”的同時只係大叫經理,經理聽左就黑面,而我覺得問題就係黑面處!況且我只係係bk睇到有米,想引證一下姐,我無要求佢一定要比我喎!之前係PK,華潤都有發現啦,咪又係同收銀/理貨講,人地好好禮貌架,笑哂口講唔該架!

大宅

我都講過,攞過一支道x綠茶500ml

禁止訪問

子爵府

mswing 發表於 16-2-18 01:55
你自己做到自己似係貪多d, 幫人不求回報 你幫佐 ...
又唔係問你攞, 喺到扮偉大???
惠康你有份咩?

大宅

我曾經係超市聽過廣播, 如果顧客係超市裡發現過期貨品,
再拎比職員, 超市係會送返份禮比顧客感謝
上排惠康比法庭罰款, 惠康自辯話該公司在2006年開始,推出計劃讓顧客如發現有過期食物時,可獲送米及餅乾,讓顧客作監督

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 1202_00822_001.html

我唔覺係r或者濫用
有時覺得係職員培訓問題, 未必每個職員都知道
就算唔知道或者唔比都唔緊要, 都唔應該黑面or態度差

別墅

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

引用:支持惠康,依家d+人濫用曬。係要cut+呢d+優

原帖由 洗米華 於 16-02-16 發表
支持惠康,依家d 人濫用曬。係要cut 呢d 優惠
如果惠康自己做得好,冇人會用到呢個\'優惠\'囉! 你真聰明

今晚又OT!!!!

禁止訪問

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:bastet+發表於+16-2-18+20:01+如果惠

原帖由 洗米華 於 16-02-18 發表
你咁叻,做得咁好,咪自己開返間。一間超市甘多樣野,甘多件貨。根本無可能吾會無過期野。講你就叻 ...
我無本事做惠康執貨

今晚又OT!!!!

大宅

瞓得好勳章

舉報食環!

大宅

引用:回覆+oilylam+的帖子我上次同你一樣CASE,果

原帖由 KIKI8570 於 16-02-16 發表
回覆 oilylam 的帖子

我上次同你一樣CASE,果個收銀員知有米送,但淨係傻笑,要我開口問,叫佢同經理講,之後就 ...
我上次去惠long買曲奇餅,得5包在貨架也全部過期,收銀浄係送一包1kg咪比我咋,我仲問乜唔係5包咩,佢依然話只送一包

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆 洗米華 的帖子

認同,我成日去惠康都見到有呀婆呀嬸慢慢逐個架逐件貨拎出黎睇日期,攪到我果睇果樣野都俾佢阻住一係就俾佢(抄)晒出黎亂晒

首頁

尾頁

跳至