在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我依家仲係全職媽咪, 希望出年可以做在職媽咪啦.

別墅

81年既媽咪, 你地諗住生幾多個呀

複式洋房

我都係81年ga..........
大女5yrs讀緊k3........
肚裹面有一個............
住喺西灣河.........

男爵府

畀面勳章

我生左2個,最想生3個

原文章由 Aki寶寶 於 08-10-3 06:09 發表
81年既媽咪, 你地諗住生幾多個呀

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我生左一個,一個就夠
Heidi,係咪想生個女
原文章由 HEIDICHOI 於 08-10-4 02:04 AM 發表
我生左2個,最想生3個

男爵府

畀面勳章

其實都係ga,不過我諗再生都係仔....

原文章由 seven_cola 於 08-10-4 10:20 發表
我生左一個,一個就夠
Heidi,係咪想生個女

大宅

82年歡唔歡迎吖??
我有兩個囡囡
都想追多個~不過我怕都係囡

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係81 囡囡宜家2歲半 仲係全職媽咪

子爵府

回覆 #22 Aki寶寶 的文章

一個已經夠晒 但我個c6想我生多個

別墅

其實湊bb真係好辛苦. 最近阿女鐘意99多過我...好傷心...

而且大部份朋友唔係未結婚就係結左婚但未生bb. 真係好羨慕佢地可以搵錢自己洗

原文章由 無眼睇 於 08-10-5 14:26 發表
一個已經夠晒 但我個c6想我生多個

大宅

HIHI,咁多位媽媽,我都係81年媽媽呀...
我有兩個女,一個4歲,一個22個月....
而家個肚裡面又有一個31週....
暫時嚟睇,好似我最多產呀.....haha
我都係全職媽媽,大家得閒傾下...

別墅

yiuyiu-mum,

你好犀利呀
我湊兩個連氣都無得透, 最慘就係兩個一齊病.
不過再過4,5 年後, 等細女返幼稚園, 我諗我會再生第三個

係呢, 你而家個肚裡面個bb係仔定女呀?

原文章由 yiuyiu-mum 於 08-10-8 13:02 發表
HIHI,咁多位媽媽,我都係81年媽媽呀...
我有兩個女,一個4歲,一個22個月....
而家個肚裡面又有一個31週....
暫時嚟睇,好似我最多產呀.....haha
我都係全職媽媽,大家得閒傾下... ...

[ 本文章最後由 Aki寶寶 於 08-10-8 17:13 編輯 ]

男爵府

Hi
我都係81媽媽黎架!大仔快9歲啦,細女6歲。我住屯門架,係全職媽咪架!
直明月耀安
極星輝照長

大宅

原文章由 Aki寶寶 於 08-10-8 17:09 發表
yiuyiu-mum,

你好犀利呀
我湊兩個連氣都無得透, 最慘就係兩個一齊病.
不過再過4,5 年後, 等細女返幼稚園, 我諗我會再生第三個

係呢, 你而家個肚裡面個bb係仔定女呀?

...

hihi......我都覺得湊兩個最大問題就係一個病,另一個過兩日就實病埋....呢個情況由我大女開始返學就係咁,一返學就係咁病,返到嚟就惹埋亞妹,搞到我細女3個月就入咗醫院住咗5日....不過大女未返學前無病過ga,一次感冒都未試過,發燒都無,點知一返學就不得了....
我開頭都係諗住細女3歲返學之後先再生....點知又中咗招,六合彩又唔見咁易中....我而家肚裡面個係仔,我一知係仔時,真係一身都輕晒.....因為我身邊d人個個都想我生仔,而我知仔女都係自己,唔可以為人哋而活,不過如果係仔咁就個個都會開心d....咁又真係俾我恨到,所以我都真係好開心.....
你呢,你又係想再生個仔?

等待驗證會員

生完阿仔後好想快d生多個,因為好得意,好好玩...但宜家個仔開始學企,又乜都搞,總之就無時停....工人一放假,得我一個湊,就想叫help....所以同老公講,唔生啦,一個都頂唔順...
其實都係口講姐,個心都係想生多幾個...

複式洋房

我就想快D生多個 女!HEHE....兩個就夠晒數!
http://hk.myblog.yahoo.com/moon2joe

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

[ 本文章最後由 seven_cola 於 08-10-13 10:26 編輯 ]

別墅

我個細女就黎六個月啦, 但就已經感冒左三次, 而家仲未好番. 次次都係家姐傳俾佢. 我大女歲半前一次都無病過架.

第一胎: 男女都無所謂
第二胎: 想生女(同家姐做伴)
第三胎: 想生孖仔 (未試過有孖胎同生男仔, 驚如果得一個男仔又成日跟住兩個家姐,以後大個會變得"哪"型 同埋唔想再生第四個黎陪第三個, 想一次過搞點

不過我都驚接住生會又係女, 所以應該會再等4,5 年後先生第三個

原文章由 yiuyiu-mum 於 08-10-8 23:59 發表

hihi......我都覺得湊兩個最大問題就係一個病,另一個過兩日就實病埋....呢個情況由我大女開始返學就係咁,一返學就係咁病,返到嚟就惹埋亞妹,搞到我細女3個月就入咗醫院住咗5日....不過大女未返學前無病過ga,一次感 ...

子爵府

原文章由 Aki寶寶 於 08-10-12 15:20 發表
我個細女就黎六個月啦, 但就已經感冒左三次, 而家仲未好番. 次次都係家姐傳俾佢. 我大女歲半前一次都無病過架.

第一胎: 男女都無所謂
第二胎: 想生女(同家姐做伴)
第三胎: 想生孖仔 (未試過有孖胎同生男仔, 驚如果 ...

我好佩服你地呀 我自己得一個都俾個囡玩到頭都大埋 都唔敢再生第2個

別墅

我都係81年 我個女5歲

首頁

尾頁

跳至