親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+manman_1030+於+16-04-03+發

原帖由 kenix_kwok 於 16-04-04 發表
去到join local tour ? 我第一次去 去d岩小朋友玩地方 係咪而家要買旅遊書架啦

...
旅遊書!唔使啦,上網搵到晒所有資料啦!上次我同朋友去,都係去到沖繩係機場join tour睇鯨魚,下次想同D囝去,睇水族館去美國村果D

男爵府

边間簾航較抵?諗住暑假去。另有乜地平住平平地?

男爵府

引用:Quote:原帖由+kenix_kwok+於+16-04-04+發表

原帖由 manman_1030 於 16-04-04 發表
旅遊書!唔使啦,上網搵到晒所有資料啦!上次我同朋友去,都係去到沖繩係機場join tour睇鯨魚,下次想同D囝 ...
即係去到join即第二日出發?我冬天去怕冇野玩 你係日日join tour?

大宅

引用:Quote:原帖由+manman_1030+於+16-04-04+發

即係去到join即第二日出發?我冬天去怕冇野玩 你係日日join tour?
我上次去4日,第1日落機本來想join第2日,但full左,之後就join左1日觀鯨(係我行程第3日)。而家plan出年1月,都係4日,係冬天,都諗住join 1日tour,其實頭尾都無2日啦,我join 1日tour,咁我都係得返1日玩。

男爵府

引用:Quote:原帖由+kenix_kwok+於+16-04-04+發表

原帖由 manman_1030 於 16-04-04 發表
我上次去4日,第1日落機本來想join第2日,但full左,之後就join左1日觀鯨(係我行程第3日)。而家plan出年1 ...
上次都係冬天?係咪join左第二日自己去集合地點得架啦 可以第三日都join?我諗住5或7日

大宅

引用:Quote:原帖由+manman_1030+於+16-04-04+發

上次都係冬天?係咪join左第二日自己去集合地點得架啦 可以第三日都join?我諗住5或7日

...
Tour join邊日都得,基本上日日都有,睇佢full 晒未姐,同埋上落車地方,好多地方簡,睇你方便,上次我係行程第三日,本來上車地方係行3個街口左右,點知到前1日,佢地通知酒店同我地講,話直情酒店接我地,仲好,唔使行

複式洋房

manman_1030 發表於 16-4-5 05:44
Tour join邊日都得,基本上日日都有,睇佢full 晒未姐,同埋上落車地方,好多地方簡,睇你方便,上次我係行 ...

請問local tour 係講英文定日文?價錢大約多少?

大宅

引用:Quote:manman_1030+發表於+16-4-5+05:44+To

原帖由 moon-siumui 於 16-04-05 發表
請問local tour 係講英文定日文?價錢大約多少?
通常3xxx到5xxx yen,有英文同日文簡,你去到慢慢簡

大宅

回覆:新年去沖繩

仲有D係有中文家,我上次join日文,但基本英文佢地都ok

男爵府

manman_1030 發表於 16-4-5 07:23
仲有D係有中文家,我上次join日文,但基本英文佢地都ok
即係唔洗點PLAN, 去到JOIN 就得, 咩都唔洗諗,

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ff88 發表於 16-4-4 13:29
边間簾航較抵?諗住暑假去。另有乜地平住平平地?

PEACH 最平
如果你暑假去, 夏天係大旺季, 酒店好難平平地....
你不如睇下 Airbnb 揾民宿?

男爵府

wing514 發表於 16-4-5 14:17
PEACH 最平
我想問冬天去有咩岩小朋友玩, 沙灘又唔開, 又出唔到海, 好似冇咩岩玩,

男爵府

引用:Quote:ff88 發表於 16-4-4 13:29 边間簾航

原帖由 wing514 於 16-04-05 發表
PEACH 最平
請問7月頭去,酒店贵嗎?$1000/晚可以嗎?

珍珠宮

kenix_kwok 發表於 16-4-5 15:05
我想問冬天去有咩岩小朋友玩, 沙灘又唔開, 又出唔到海, 好似冇咩岩玩,

我係2月去完, 我覺得都夠玩呀, 我去7日
長滑梯, 中城公園, 海洋博, round 1 , 動物園...etc

珍珠宮

qpa 發表於 16-4-5 16:27
請問7月頭去,酒店贵嗎?$1000/晚可以嗎?

唔...因為唔知你想住邊頭同埋對質素有無要求
如果係沙灘大型個d 酒店, 我2月去都要千零蚊晚
我住左 monterey 同埋 moon ocean 宜野灣
而新都心,那霸, 就大約 $700-$900 左右 daiwa roynet , mercure

男爵府

陪月勳章

chocolateice 發表於 16-4-4 10:21
請問聖誕節港龍機票幾錢啊?
$15046

2大1小

男爵府

陪月勳章

sauyeema 發表於 16-4-3 22:44
請問有冇酒店可介紹? 因為我想暑假去沖繩。
RESORT / HOTEL NAME
1機場(那霸)Best Western Naha Inn
1機場(那霸)Daiwa Roynet Hotel Naha-Kokusaidor
1機場(那霸)First Street
1機場(那霸)Hyakuna Garan 百名伽藍
1機場(那霸)Villa Coast Nishimachi - Guesthouse in Okinawa
1機場(那霸)那霸JAL城市飯店 (Hotel JAL City Naha)
1機場(那霸)那霸Nishitetsu Resort Inn
1機場(那霸)琉球溫泉瀨長島酒店 (Ryukyu Onsen Senagajima Hotel)
1機場(那霸)沖繩那霸美居酒店
1機場(那霸)南條云池酒店
1機場(那霸)Hotel Hokke Club Naha Shintoshin
1機場(那霸)沖繩麗嘉皇家格蘭酒店

2沖繩Riverside Cottage YOMITAN
2沖繩Beachside Condominium
2沖繩CORAL GARDEN 7 POOLS
2沖繩First Street Okinawa Yomitan-son Oceans
2沖繩United Resort Yomitan
2沖繩海之邦 民宿 Uminokuni Toya
2沖繩Trip Shot Hotels

3中部Goya Terrace
3中部Pension Crystal Inn Onna
3中部piece of wave 民宿
3中部Rizzan Sea-Park Hotel Tancha-Bay
3中部Sunset BEACH HOUSE
3中部The Beach Tower Okinawa Hotel
3中部聖瑪麗娜海濱飯店 sun marina hotel okinawa
3中部EDI BLUE
3中部濱比嘉渡假村 Yukurina Resort Okinawa
3中部Laguna Garden Hotel
3中部~かりゆしコンドミニアムリゾート恩納 真栄田ベース
3中部かりゆしコンドミニアムリゾート (金武町)
3中部THE UZA TERRACE BEACH CLUB VILLAS
 Kafuu Resort Fuchaku Condo Hotel

4北部 (名護)Amamiku 民宿
4北部 (名護)BIRTH THE SUITE 備瀬(Bise)
4北部 (名護)churaumi beach house
4北部 (名護)Condominium Churaumi Village 美ら海ビレッジ
4北部 (名護)Hotel orion motobu resort & spa
4北部 (名護)Iyashi No Resort Nakijin
4北部 (名護)Pension Yonahadake 與那霸岳旅館
4北部 (名護)Private Villa Tinker Bell
4北部 (名護)Resort Hotel Bel Paraiso
4北部 (名護)ウッドペッカー今帰仁Woodpecker Nnakijin
4北部 (名護)今帰仁の隠れ家ヴィラ chillma
4北部 (名護)名護雷桑力斯酒店 (Hotel Resonex Nago)
4北部 (名護)和風民宿~あがいてぃーだ
4北部 (名護)宜野灣月海飯店
4北部 (名護)南の山の家 COTENCHI(コテンチ)
4北部 (名護)Seven Village Motobu
4北部 (名護)Paparagi Oukoku
4北部 (名護)Pension Whitehouse
4北部 (名護)ALMARESORT CONDOMINIUM

男爵府

陪月勳章

kenix_kwok 發表於 16-4-4 10:46
可以介紹地方岩小朋友嗎?
1機場

西崎運動公園(裡面的親水公園)

1機場

奧武山公園

1機場

平和祈念公園之平和光柱

1機場

東南植物楽園『蓮花祭』

1機場

APPLE TOWN

1機場

丼すしまぐろや 本舗@泊いゆまち

1機場

海軍壕公園

1機場

Naha Main Place 天久樂市

1機場

Ashibinaa Outlet

1機場

國際通

1機場

首里城

1機場

福州園

1機場

HAPINAHA (原沖繩三越)

1機場

沖繩OMORO鬼屋

1機場

小祿藥粧店

1機場

半潛水式水中觀光船 Marine Star

1機場

小祿藥粧店

1機場

波上宮神社

1機場

識名園

1機場

小祿藥粧店

1機場

玉泉洞及文化王國

1機場

齊場御獄

1機場那霸市~ 泊Lyumachi魚市場
1機場

波濤上的UMISORA公園

1機場

Cerulean Blue 賞鯨

1機場

丸龜町GREEN商場

1機場AEON Big Express 24小時超級市場
1機場AEON Big Express 24小時超級市場
1機場

童裝birthday store

1機場

Marine House SEASIR NAHA 賞鯨

2沖繩AEON Big Express 24小時超級市場
2沖繩

沖繩兒童王國(Okinawa zoo & museum)

2沖繩県営中城公園
2沖繩

マンタ公園

2沖繩ダイレックス石川店超市
2沖繩

Birthday store (最大間)

2沖繩具志川メインシティ(Main City)
2沖繩

2沖繩

上原高台公園

2沖繩

2沖繩

ROUND ONE (PLAYHOUSE)

2沖繩

南風原 宮城公園

2沖繩

東浜きょうりゅう公園 ( 東濱恐龍公園 )

2沖繩

浦添大公園 (うらそえうふこうえん)

2沖繩

港川外人住宅

2沖繩

泡賴漁港

2沖繩Aeon Mall Okinawa Rycom 永旺夢樂城
2沖繩牧志公園 (櫻花)
2沖繩體驗王國 MURASAKI村
2沖繩中城公園
2沖繩

小祿藥粧店

2沖繩Marea 宜野灣店 (潛水 )

3 中部

CLUB SEGA

3 中部

Flight Simulation Okinawa

3 中部

亨比城 TAMBY TOWN

3 中部

Mihama Kid's Park (PLAYHOUSE)

3 中部

比謝川KAYAK

3 中部

珊瑚種植體驗浮潛之旅

3 中部HAMBY夜市
3 中部美國村 (夜景) (北部)
3 中部

東村役場 (check 花期)

3 中部

Forest Adventure IN 恩納

3 中部

真榮田岬

4 名護

沖繩動物園 NEOPARK

4 名護

4 名護21世紀之森海灘
4 名護

X-TRIP株式会社

4 名護

Birthday store (最大間)

4 名護

BUSENA 玻璃底船

4 名護

菠蘿園

4 名護

BIOS之丘 (生態農場)

4 名護AEON Big Express 24小時超級市場
4 名護今歸仁城跡
4 名護古宇利島 ~ 海灘
4 名護

古宇利島海洋塔 / 海灘

4 名護

美麗海水族館

4 名護

八重岳 ~ 櫻之森公園

4 名護

本部元氣村 海豚互動學校

4 名護

嘉手納空軍基地展望台

4 名護

祖母綠沙灘 Emerald beach

4 名護繡球花「よへなあじさい紫陽花園

子爵府

虎到金來勳章

引用:Quote:kenix_kwok+發表於+16-4-5+15:05+我

原帖由 wing514 於 16-04-05 發表
我係2月去完, 我覺得都夠玩呀, 我去7日
長滑梯, 中城公園, 海洋博, round 1 , 動物園...etc
請問Round 1 啱3-4歲玩嗎?有冇高度限制呀?

男爵府

陪月勳章

helenchanz 發表於 16-4-5 17:18
請問Round 1 啱3-4歲玩嗎?有冇高度限制呀?
岩玩, 建議一買買3小時, 否則1.5小時好快玩完

首頁

尾頁

跳至