婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:+本帖最後由+美菲絲+於+16-4-11+18:57+編輯

原帖由 美菲絲 於 16-04-11 發表
你講中哂!所以99係度我而家會玩自閉/出街,等埋C6放工食埋飯先返/出房門!C6真係曾經好天真嬌咁以為我會頂到佢個公諗極品呀媽(街坊/親戚/佢哥嫂都頂唔順),終於,佢呀媽徹底攻破我底線(家人),我亦如佢呀媽所願:做我既路人甲!

子爵府

cream090909 發表於 16-4-11 19:02
唔會,我成日都咁話佢,但佢應承過62會照顧好99,又覺得兩個呀哥都唔理99,99又成日扮到好la慘咁,講到想喊 ...
但你老公唔至係照顧奶奶喎~~~係連大佬都要養埋照顧埋~~

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:cream090909+發表於+16-4-11+19:02+

原帖由 美菲絲 於 16-04-11 發表
但你老公唔至係照顧奶奶喎~~~係連大佬都要養埋照顧埋~~
佢自從有左小朋友再加上佢媽成日一世人幾兄弟後,已經改左好多!

子爵府

cream090909 發表於 16-4-11 19:27
佢自從有左小朋友再加上佢媽成日一世人幾兄弟後,已經改左好多!

...
依句又係我奶奶至鐘意講~~~成日一世人兩兄弟~~~一世人兩母子~~~
好多野我老公都冇講俾奶奶聽廢事奶奶傷心~~~奶奶將寵兒點睇奶奶~~~宜得以後唔洗見~~~

只係奶奶仲當個寵兒係寶~~~以為有乜事時~~個寵兒會為佢出頭/同佢作主/為佢同人嘈~~

之前發生左件大事~~嚇到奶奶好驚講到關乎生死~~~奶奶仲叫我地唔會話俾佢寵兒聽~~驚寵兒會為佢出頭而出事~~~但其實寵兒乜都知~~~我老公搵寵兒傾過問佢有乜諗法~~~

寵兒話唔洗理奶奶喎~~由得奶奶驚下~~話奶奶以前都嚇佢唔少~~~真係出左事先講啦~~~果個唔係我呀媽~~我都唔會咁講啦~~乜叫真係出左事先講~~~唔通要見血先叫出左事

大宅

育兒性格勳章

佢媽媽點對你媽媽啊?

大宅

我個賤99對我娘家好差
不過早排百日宴 自己一手一腳搞
可以幫媽咪報番小小仇

子爵府

引用:Quote:原帖由 ~玉子豆腐~ 於 16-04-10 發表

原帖由 cream090909 於 16-04-10 發表
因為層樓係過世62俾首期C6供,到結婚,99喊哂要求C6除名得返99同二伯名,原因係二伯無本事,當時C6心軟除名 ...
嘩地獄家庭

幾時先上到車.....

大宅

美菲絲 發表於 16-4-11 18:52
咁就以後唔好單獨同奶奶接觸囉~~~就唔洗有機會聽到d刻薄野~~~亦唔洗俾老公覺得你屈奶奶~~~
如果個老公逼你 ...

其實D單獨接觸只係好短既時間, eg: c6係廳, 我入廚房幫手舀湯 OR c6出左露台食煙, 我同99係廳
只係咁短短既時間都中彈...

首頁

尾頁

跳至