美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我都買咗。+

原帖由 March 於 16-04-17 發表
我都買咗。
X2

大宅

回覆:ETUDE HOUSE 眉GEL

我係敷過夜,兩三日後會淺色好多,但又未至於冇色
我覺得適合本身眉形ok嘅人,我平時係要靠眉筆修正個眉形,而且要將眉尾拉長畫尖番,但呢支gel就唔啱用,因為兩日後眉尾已經淺色好多,結果又係又用筆補番上去

大宅

我都係last到3-4日就無晒色咁滯
試過有次敷完過夜第二朝 唔滿意 就用落裝水同洗面膏就甩晒咁滯

男爵府

我朋友唔會唔落妝卦,因為我見住佢整,頭3,4日都真係幾好,但可能佢又畫,所以都keep到一星期

大宅

我敷過夜,ok喎,起碼有眉形

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

tobyfai2014 發表於 16-4-17 00:28
我keep3,4日咋,不過顏色比較淺,用一次冇再用
我又係喎, 唔夠色, 我朝早化妝都仲係要晝眉, 所以用左一次都冇再用.... 我諗住留返去旅行用, 因為要游水, 咁甩左眉筆果 D 都仲有染果 D 色係度嘛...

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

milkfaegan 發表於 16-4-17 18:32
我係敷過夜,兩三日後會淺色好多,但又未至於冇色
我覺得適合本身眉形ok嘅人,我平時係要靠眉筆修正個眉形 ...
我同你一樣, 我又係咁樣.......... 我之前秀左眉係好灣, 而家用筆畫平佢, 染完都唔夠色, 又係要用筆畫, 而且洗面又要就住好鬼煩

子爵府

買左未用 買左啡色

珍珠宮

比張相你睇下

color 3 同 color 1 果兩張相都係第二日的, 染完剛剛撕就好靚的, 但洗一次面沖一次涼已經冇左七八成 (我洗面冇捽落眉, 但沖涼會有水濕到)

珍珠宮

這張 AFTER 是剛撕出來的, 好夠色

珍珠宮

我都係鍾意自己日日畫多啲

可以畫平啲, 又可以用吾同色眉GEL, 眉粉

所以最後無買黎試用
好好過每一天......

大宅

呢支野唔買好過買,基本上沖一次涼
都無左一半色
我已經無用清潔用品捽落去,但始終塊面都會濕到水架
其實兩日都玩完,一星期簡直不可能的

禁止訪問

引用:youtube+有講最好fu過夜可維持一星期