想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

多謝大家的開解
其實我今次都冇噤擔心
可能試過小產
生命都不由自己控制
係你都係你的

我十一月仲有兩次喜宴要去
我會照去
唔理噤多習俗

因為我知有人做好多野 亂食野都冇事
所以真係唔好驚噤多

原文章由 jjwmkk 於 08-10-14 11:29 發表

傻既 ~ 上次小產, 唔等如次次都會有事既

我第一次都小產架, 之後咪又係成功懷孕兩次.

細佬仲有個零星期就出世囉 ~~:lol

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 ksorange 於 08-10-14 11:21 發表
上個星期五見分泌有小小啡 仲以為來m
到晚上未黎 咪驗下囉 就知.....
星期六咪去睇中醫
唔知個d係咪著床血呢

你最後有冇 bingo 呀 因我都有來啡在分泌 , 但到了 今日未來呀

大宅

我bingo左
d仔驗孕棒淺色
clearblue就有線
點解你唔驗下呢

原文章由 叮噹小孩 於 08-10-14 13:38 發表

你最後有冇 bingo 呀 因我都有來啡在分泌 , 但到了 今日未來呀

男爵府

Congratulations

原文章由 ksorange 於 08-10-14 13:48 發表
我bingo左
d仔驗孕棒淺色
clearblue就有線
點解你唔驗下呢

男爵府

ksorange
恭喜晒呀!!!你休息多d啦, 你等咗幾耐先再有呀?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

男爵府

今個 cycle 有什麼感覺

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-13 15:20 發表
以前試過八週小產 好驚

上次m係九月十日
d仔係九月二十五日有深色線 個晚dodo
十月十一check到bingo

今日去照陰照 醫生講都唔肯定個點黑色係咪胎囊

我現在究竟有多小週呢

點解d仔驗孕棒得一半深色
clearblue就有 ...

d sis 話clearblue 好準.
再唔係 紅d, 綠d 加clearblue & 曼係一起check!

我同你好似.
我 9/9 來M
red d 響 9/27(Sat)有明題粗粉紅, Fri, Sat,Sun 都DoDo
10/11&12都紅d, 綠d & 曼仔有線.

昨日看醫生, 都係未見到. 但內壁厚左d.
佢話我day 19係較遲, 可能要耐d先睇到.
醫生既計法係 4週(由M計起掛...但從27th起, 2個week,睇唔到都好正常.

大宅

等左足足成年

原文章由 Oh!Baby 於 08-10-14 14:31 發表
ksorange
恭喜晒呀!!!你休息多d啦, 你等咗幾耐先再有呀?

大宅

我覺得綠d冇噤明顯
醫生有冇叫你下個星期覆診呢

原文章由 麥兜MaMa 於 08-10-14 14:51 發表

d sis 話clearblue 好準.
再唔係 紅d, 綠d 加clearblue & 曼係一起check!

我同你好似.
我 9/9 來M
red d 響 9/27(Sat)有明題粗粉紅, Fri, Sat,Sun 都DoDo
10/11&12都紅d, 綠d & 曼仔有線.

昨日看醫生, 都係未見 ...

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-13 16:16 發表
我用d仔驗孕棒check 得一半深色
你呢

check 多2次啦.
而且未必好似control咁深色家.我都未試過咁深. 可能d homo唔夠多

我10/9check綠d, 白雪雪但好似有水"孔" (正常果日來M)
10/10 係大陸無綠d, 紅d有粉紅粗線
10/11 , 用紅d,綠d & 曼仔, 全到係有淺粉紅線. 晚上綠d check, 條線甩甩地.
10/11 , 用紅d,綠d & 曼仔, 全到係有淺粉紅線. 應該無錯啦

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-14 15:00 發表
我覺得綠d冇噤明顯
醫生有冇叫你下個星期覆診呢

佢本來叫我10/22去覆診, 但果日老細晨早安排左d工作, 唔得. 咁橋醫生之後放假, 咁我book左10/31先覆診....佢話咁時 6 week應該看到.

不過依家仲等緊驗血報告. 今日無M, 應該OK 啦.

仲有, 佢比家d Utrogestan 荷爾蒙塞藥比我.
又開左Materna 叫我改食 (唔知位咪 d sister話果隻惠氏維他孕寶呢), d 善有A-Z留返比C6.

佢話唔好食木瓜, 苦瓜同香蕉, 會令子宮收縮. 食多d蔬菜
佢叫我要多d休息. 有孕抵抗力會差, 病左好難好.

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-14 14:58 發表
等左足足成年

我地等左幾年

最重要RElax d. 保特平常心.
C6成日叫我唔好太緊張同小心唔好跌親.

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-14 11:51 發表
多謝大家的開解
其實我今次都冇噤擔心
可能試過小產
生命都不由自己控制
係你都係你的

我十一月仲有兩次喜宴要去
我會照去
唔理噤多習俗

因為我知有人做好多野 亂食野都冇事
所以真係唔好驚噤多

...

yes, 唔好理噤多唔知點解既習俗.
我個fd大肚都做我司儀, 個女都健健康康.

大宅

我就係去左日本玩
又飲左小小啤酒 又食魚生 又抬喼
連disney過山車都現埋

中醫話就係噤先易中

原文章由 麥兜MaMa 於 08-10-14 15:13 發表

我地等左幾年

最重要RElax d. 保特平常心.
C6成日叫我唔好太緊張同小心唔好跌親.

大宅

我10月20日返去覆診
打左黃體針

希望到時見到胎囊

原文章由 麥兜MaMa 於 08-10-14 15:10 發表

佢本來叫我10/22去覆診, 但果日老細晨早安排左d工作, 唔得. 咁橋醫生之後放假, 咁我book左10/31先覆診....佢話咁時 6 week應該看到.

不過依家仲等緊驗血報告. 今日無M, 應該OK 啦.

仲有, 佢比家d Utrogestan 荷爾 ...

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-14 15:27 發表
我就係去左日本玩
又飲左小小啤酒 又食魚生 又抬喼
連disney過山車都現埋

中醫話就係噤先易中

我地去左韓國, 又係少少清酒, 又食魚生 又抬喼.
無玩過山車, 但玩左激流同碰碰車, 仲要同老公head on咁碰. 第2朝得 36.2度, 以為碰甩左 (之後先飲左少少酒, 好彩我同c6講唔飲咁多, 費事真係Bingo), 後來有 sis 話果日 可能係著床.
我估係被C6 head on 咁撞左佢入去, 貼住左.
希望佢貼得實實地啦.

男爵府

原文章由 ksorange 於 08-10-14 15:29 發表
我10月20日返去覆診
打左黃體針

希望到時見到胎囊

咁等你update 啦. 你個B應該大過我個1,2 day

男爵府

原文章由 artroboy 於 08-10-13 15:35 發表
clearblue有線就OK咗~!恭喜哂~!

依家照唔到唔哂驚, 你都係啱啱4w之ma. 只要無流啡就得ga la. 我都係啱啱成7w先照到胎long & 心跳. 仲要有流啡&比醫生話心跳弱咗d, 我仲驚過你. 希望聽日產檢會聽到好消息l ...

有冇update 呀?

大宅

我都係成16&7日先排卵
cycle 大約30日 一次
到時一定update
我除左胸痛 頭痛外 都有唔舒服
不過近兩日右邊有時扯幾下 小小痛 一陣又冇

原文章由 麥兜MaMa 於 08-10-14 16:16 發表

咁等你update 啦. 你個B應該大過我個1,2 day

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 ksorange 於 08-10-13 15:20 發表
以前試過八週小產 好驚

上次m係九月十日
d仔係九月二十五日有深色線 個晚dodo
十月十一check到bingo

今日去照陰照 醫生講都唔肯定個點黑色係咪胎囊

我現在究竟有多小週呢

點解d仔驗孕棒得一半深色
clearblue就有 ...

最後你點呀 bingo 嗎

首頁

尾頁

跳至