自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jeannietsui 發表於 16-5-7 01:15
我飲果醋都有效預防
仲要著純綿內褲
盡量唔好用護墊

係呀,我個醫生都係教唔好用護墊,同埋穿純綿內褲,仲有唔好著太窄身牛仔褲。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我有一年都試過,差不多一個月就翻發一次,睇醫生都睇到怕,醫生成日叫我唔好忍尿,一返到屋企就飲一大杯水,再去廁所排左d菌。
要戒辛辣刺激食物、咖啡。

珍珠宮

畀面勳章

引用:以前每月番發,+到現在半年至一年番發。我食

原帖由 hoikiuqq 於 16-05-07 發表
以前每月番發, 到現在半年至一年番發。

我食緊DR. CHOICE的紅莓素, 請問還有什麼吃了可以預防發炎?
Un un半年到要換
唔好著牛仔褲
多飲水

另外,有機會你另一半有菌,去驗下好啲

子爵府

回覆樓主:

有無睇醫生,清晒啲菌先,咁辛苦既野成日發真係好難想像
飲多啲紅莓汁,千其唔好忍尿
底褲清潔要做得好好
同男友行埋時要佢都乾淨,其實可能佢都有菌架
如果有用套,可能係對啲潤滑劑敏感,可以試下轉牌子

水晶宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

有機红莓汁
超市買玻璃樽裝既
一飲就飲一大支
10 0蚊內一支
飲左兩日好番
勁既買多兩支

伯爵府

http://hk.iherb.com/Hyperbiotics ... FU-30-Tablets/67302

呢隻可能岩你:
Support Vaginal, Urinary, Digestive & Immune Health

翡翠宮

每次去完小便同埋歡好後, 都用水沖一沖, 無得沖都用濕紙巾抹一抹.
換一批乾淨新棉質底底. 沖完涼著底底前用風筒吹熱佢先, 之後先著.

其他咩補健品, 閣下自理.

翡翠宮

仲有唔好忍尿, 同埋要飲多d 水, 少飲甜野

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我以前屋企一定有augmentin 抗生素,我曾經試過一年7次尿尿道炎,所以要有藥看門口,怕怕!

Dwmn    發表於 16-5-7 01:49

男爵府

我上個星期有d輕微尿道炎,飲100% cranberry juice, 但太酸,我開稀飲,每日3-4杯。唔好忍尿,唔好用護墊,瞓覺唔著底底。而家好返了。

大宅

試下用 白果煲水飲, 滾15分鐘就飲得。好快冇事

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

樓主是否女人??飲多些水 會去哂出來!!

子爵府

用安全套,係成個個程都用! 對我來講呢個方法最有效!

象牙宮

朋友試過成日發炎, 醫生叫佢另一半都要來驗,
原來係佢地傳來傳去抵抗力差就發,兩個都醫好後,未有再發過.

大宅

回覆:尿道炎, HELP!

煲田罐草,好去濕
我一發媽咪就煲比我,即好

大宅

可否邊食藥邊飲紅梅汁?

侯爵府

hoikiuqq 發表於 16-5-7 00:22

我食緊DR. CHOICE的紅莓素, 請問還有什麼吃了可以預防發炎?

有人剛介紹我GNC女性supplement,你有無試過田灌草,一作就煲,飲完舒服好多

男爵府

去萬0/屈X氏買SunkXXt小紅莓精華膠囊食,大約二百幾蚊一樽,一樽200粒。
平時唔好忍尿,多飲水,多yogurt,穿純綿内褲。
-------------------------------------
小紅莓精華所蘊含的前花青素,能有效阻止細菌黏附於尿道上皮組織及積聚於尿道壁上,有助維持泌尿系統的健康,適合容易患上尿道炎的女士服用,同時亦另含能令尿液保持高度酸性的馬尿酸,能將進入尿道的細菌殺死。

大宅

引用:以前每月番發, 到現在半年至一年番發。我食

原帖由 hoikiuqq 於 16-05-07 發表

我前年幾乎每月一次睇醫生睇到驚,不斷試唔同方法,愛前愛後沖涼,都唔得,我不嬲都多飲水,最後發現係愛愛時,如果用狗仔式,就會中,萬試萬寧,所以而家無咁樣做,同埋愛愛前沖涼,飲多d水這兩年已好多了

男爵府

回覆樓主:

除咗日常清潔外,你留意下會唔會有壓力問題,我舊年年尾轉咗新工壓力好大,跟住四個月内翻發咗7次,睇極醫生同日常已好清潔,飲紅莓汁都唔得,終於辭咗職,到依家已2個月,又真係冇翻發

首頁

尾頁

跳至