自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我仔3歲9個月第一次入戲院睇zootopia, 睇之前講定規距,佢成場都好乖,睇得好留心,出嚟考返我轉頭。佢係超級Avengers迷,喺屋企睇晒所有Avengers電影,但我都唔敢帶佢去睇Cap 3. 始終小朋友有d位驚會忍唔住叫,影響到其他人。

水晶宮

恩庭寶貝 發表於 16-5-9 01:46
呢套好似係 2b級,小朋友應該唔入得場喎

2級A

水晶宮

回覆樓主:

張戲票唔平, 個家長就咪唔捨得抱走個細路令自己浪费张飛。
其實套戲唔合細路睇, 加上張飛貴, 真係唔應該帶細路入場

珍珠宮

回覆:其實帶太細既小朋友入戲院真係會影響到人架!

戲院啲音樂效果我自己都覺嘈,仲要帶個手抱既去,呢對父母真

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

cream090909 發表於 16-5-9 00:49
前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好 ...

勁自私!
冇人湊唔係藉口,我哋冇工人冇4大長老,以前仔女仲細,我同我老公一係唔睇,一係分開睇,一個人睇戲好正常啫。

珍珠宮

kavenzou 發表於 16-5-9 02:16
吾好話影吾影響到其他人,小朋友根本吾適合睇,做乜仲要帶佢地入去受罪咁自私
...

男爵府

回覆:其實帶太細既小朋友入戲院真係會影響到人架!

手抱?
音響咁勁,冇嚇到喊咩

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

睇卡通大家一齊笑我無所謂,不過試過隔離小朋友著住對閃燈鞋,全程坐唔定對鞋係咁閃,我就不停俾佢啲閃燈騷擾住

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

我上星期睇美國隊長又係有個2-3歲小朋友,睇到喊,佢父母無出聲,佢爸爸原位企身抱住佢,遮晒後面嘅人睇戲

VORIAAA    發表於 16-5-9 17:10

侯爵府

我的育兒心得勳章

Love_JVs 發表於 16-5-9 07:50
手抱?
音響咁勁,冇嚇到喊咩

有,不過似貓貓叫聲唔算大,所以走先知!

侯爵府

我的育兒心得勳章

chungsfamily 發表於 16-5-9 07:54
我上星期睇美國隊長又係有個2-3歲小朋友,睇到喊,佢父母無出聲,佢爸爸原位企身抱住佢,遮晒後面嘅人睇戲
...

佢就係咁,又喊又叫,佢父母薯佢就係咁走來走去又喊又叫!

侯爵府

我的育兒心得勳章

方麗娟 發表於 16-5-9 07:00
勁自私!
冇人湊唔係藉口,我哋冇工人冇4大長老,以前仔女仲細,我同我老公一係唔睇,一係分開睇,一個人睇 ...

我同C6都係半年先睇到一次,因為要搵人幫手湊b確實好難!所以多數睇碟!無諗到百三蚊買張飛睇到咁辛苦...

侯爵府

我的育兒心得勳章

ipodbaby_123 發表於 16-5-9 06:39
戲院啲音樂效果我自己都覺嘈,仲要帶個手抱既去,呢對父母真

...

所以走果時我地前面既人都話:嘩,仲有個手抱,傻架!

侯爵府

我的育兒心得勳章

凱凱 發表於 16-5-9 01:56
我都好怕遇到呢啲騷擾,其實可唔可以出去請職員入嚟叫佢哋靜啲?

無呀,不過走時d人討論話個小朋友好嘈!

侯爵府

我的育兒心得勳章

kavenzou 發表於 16-5-9 02:16
吾好話影吾影響到其他人,小朋友根本吾適合睇,做乜仲要帶佢地入去受罪咁自私
...

仲要係3D,佢地又坐好前,個小朋友係咁話唔鍾意又叫又喊咁,真係唉!

伯爵府

cream090909 發表於 16-5-9 00:49
前晚同C6去睇美國隊長,點知全程都有個似兩三歲既小朋友係咁又叫又行來行去,一係就叫爸爸,媽媽,點解,好 ...
美國隊長...無8-9 歲都唔岩睇WO....

我只會同小朋友去睇卡通片.... 通常都比較嘈... 睇卡通片小朋友笑呀 / 問問題呀 都好COMMENT...

我反而試過睇卡通時... 全場響到笑, 我地又響到笑...後面有個8-9歲既女仔, 同佢媽媽講, "點解D人響到笑, 好嘈好影響我睇戲, 我唔覺得好好笑WO"
講左幾次...我忍唔住另轉頭望下佢.... 原來佢BEAR 住我地1家黎講.... 但明明全場小朋友都友緊.....

我都唔知笑好定唔笑好.......

男爵府

我女 15個月我帶過佢一次去睇卡通片, 原本我都驚佢嘈, 但我朋友話佢帶佢伙幾次都好乖無嘈 (佢仔14個月當時), 我就話照去啦... 點知去到係另一回事, 2個細路不停要落地, 叫, 喊, 扭計 我覺得好影響人.... 所以無下次。

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 cream090909 的帖子

我又係睇美國隊長時後面個爸爸不停解釋比佢個仔聽, 好煩

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

cream090909 發表於 16-5-9 08:34
佢就係咁,又喊又叫,佢父母薯佢就係咁走來走去又喊又叫!

希望佢地睇到呢個post

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...6

尾頁

跳至