親子旅遊

跳至

首頁
12345...9

尾頁

別墅

引用:下次你哋去Legoland試下用starhub或者M1啦

原帖由 anitawong21 於 16-05-19 發表
下次你哋去Legoland試下用starhub或者M1啦,我上星期都係响機場買,2間都係買$15但有面值$18嗰隻,因為 ...
咁請問starhub機場邊度買,同埋間shop是24hrs嗎?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 anitawong21 於 16-05-19 發

原帖由 tbviva 於 16-05-19 發表
咁請問starhub機場邊度買,同埋間shop是24hrs嗎?
响arrivel出咗嚟之後嘅大華銀行找換店有售Starhub,counter度都有貼出嚟,但佢係貼$50嗰隻,$15嗰隻你行埋去問佢至攞俾你。應該3個terminal嘅arrival hall 都有大華銀行。如果賣哂可以去Cheers或7仔買。

伯爵府

回覆:tbviva 的帖子

但我不清楚是否24 hr

伯爵府

回覆:tbviva 的帖子

別墅

引用:但我不清楚是否24 hr

原帖由 anitawong21 於 16-05-20 發表
謝謝您先!
如果係找換店,咁應該係24

別墅

請問樓主, 你在那裡BOOK LEGOLAND HOTEL ? $1050, 真係好平喎

複式洋房

lamlamming 發表於 16-5-19 14:45
天氣:非常熱.出好多汗,我去果幾日,每天都落一次雨

地鐵:我認為就甘買車票都好方便,部機易用所以我都無去整 ...

我八月去都係同你住同一間酒店,想問下你book邊種房有一雙人牀及一單人牀?酒店附近是否好多食店?另外luge是否適合五歲以下兒童玩?

男爵府

回覆 anitawong21 的帖子

多謝你嘅資料,好詳細呀!請問如果頭兩日去馬來西亞+四日新加坡,咁我係唔係買S$10/7日,就可以兩個地方都用到?點解要買兩張卡?三日後用第二個計劃?

大宅

回覆樓主:

邊度訂legoland hotel?1050抵丫

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

請問 "新加坡紙响香港中銀上網唱" , 係點樣唱法?
[img=500,400][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

anitawong21 發表於 16-5-19 18:09
下次你哋去Legoland試下用starhub或者M1啦,我上星期都係响機場買,2間都係買$15但有面值$18嗰隻,因為 ...

請問 starhub 係邊個位置買? $15 係用幾多日? 點解又有D $7 7天, $15 30天? 唔係好明 tim

珍珠宮

lamlamming 發表於 16-5-19 21:20
係呀,只可新加坡用,因為我住legoland hotel 有免費wifi,所以無再特別去買馬來西亞上網卡
...
Legoland wifi 的接收 ok 嗎?

男爵府

回覆樓主:

請問去到馬來西亞在那唱錢好。

侯爵府

2024年龍年勳章

Hello,Starhub 要 download appls 才可用 ?

伯爵府

回覆:jadepearl 的帖子

我冇DL,個app只係方便check數同繳費,我根本連1GB都用唔完

伯爵府

引用:回覆 anitawong21 的帖子多謝你嘅資料,好

原帖由 joe0307 於 16-05-20 發表

$7係1GB用7日,可以的,不過你得1GB夠唔夠玩6日行程先?如果你買$5 1GB用3日先,3日之後咪再買另一個$5plan,除非你半年內會再去星加坡,否則半年後張卡都係作費,你而家慳咗都冇用!

我點解買2張卡?最主要係因為我2個人去囉!反正我要2張卡,咪分開兩間電訊公司囉。不過原來M1同StarHub都收得好好,都係行4G

伯爵府

回覆:joe0307 的帖子

不過你明唔明?其實哩種係儲值卡,同鴨記嗰D旅遊卡唔同,旅遊卡係指定幾多日幾多GB,用完個行程就作廢,冇得充值再用。

我買嗰張$15卡裏面有$18面額,係用卡內D錢買plan,你唔買plan其實係用到,不過係照每分數扣幾多錢,咁你張卡就好快冇哂錢,所以記得買plan

伯爵府

回覆:miu~miu 的帖子

我响機場大華銀行找換店(UOB)買!

哩種係prepaid card,用哂D錢可以再增值,我樓上#36 & #37覆咗另-位JM,唔知你睇唔睇得明?

假設你都係買$15 prepaid sim card,面其實有$18儲值額!開通咗張卡之後,要用卡裡面D錢買plan(你寫嗰D幾$幾day就係plan),我用儲值額內$5買了3天用1Gb plan,買plan方法就係按指示用撥打電話功能輸入就得。買完之後我可以用,卡內餘額尚有$13,之前講咗要用免費數據漫遊最小要有$8餘額,咁我有$13咪夠囉!

咁我個plan係用三天,我响哩三天內已玩完legoland,跟住又返來星加坡。直到三天後我個plan到期,如果我星加坡行程都未完,可以用撥打電話功能,用卡內餘額再買另一個plan!

因為我買Starhub時係找換店ee幫我整哂,佢話其實按返下面單張步驟,响星加坡要做好咗步驟1至步驟3,步驟4係去到新山時部機自動跳咗去當地營運商。

男爵府

依家終於明白晒啦!真係唔該晒你!

伯爵府

回覆:miu~miu 的帖子

俾埋你睇for reference,哩張係我响酒店樓下7仔門口影,7仔都有singtel同StarHub card,Cheers都有得買

首頁
12345...9

尾頁

跳至