家庭理財

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 leewaiyee_hk 的帖子

問過最少30萬

別墅

pan 發表於 16-5-23 13:14
如果有五球,就唔會幫襯大新。

如果有500萬 ,好多銀行的私人銀行部都可以開戶, 服務好到你唔信

男爵府

StiltonCheese 發表於 16-5-22 12:03
唔係 "好似", 1.3% 嗰個 rate "真係" 要做五球先至畀到, 聽完之後個嘴 O 咗兩三秒, 心諗: 我有五球散紙就唔 ...
咁既marketing 勁正羅~做左等於冇做

大宅

pan 發表於 16-5-23 13:14
如果有五球,就唔會幫襯大新。
如果以 Private Banking 計, 大新真係五球就得 ... Anyway, 咁唔幫襯大新幫襯邊間呢?

大宅

lipstickjoey 發表於 16-5-24 13:40
如果有500萬 ,好多銀行的私人銀行部都可以開戶, 服務好到你唔信
五球可以入閘? 好多? 我淨係知大新 "咁平" 咋喎, 其他粗粗哋都一球 USD 至受埋你玩, 恆生又貴啲, 恆生個 "老豆" 匯豐又再貴啲 ...

服務 ... 咩服務至叫做好? Personal Loan 畀個 HIBOR 價你? 唔知呀, 亂估.

侯爵府

StiltonCheese 發表於 16-5-25 23:36
五球可以入閘? 好多? 我淨係知大新 "咁平" 咋喎, 其他粗粗哋都一球 USD 至受埋你玩, 恆生又貴啲, 恆生個 "老豆" 匯豐又再貴啲 ...

服務 ... 咩服務至叫做好? Personal Loan 畀個 HIBOR 價你? 唔知呀, 亂估.

一個人可以攞到五球出嚟做定期存款,相信佢成副身家最少都應該有十球,甚至二十球。

首頁

尾頁

跳至