家庭理財

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

ac321 發表於 16-5-25 07:07
比人踢爆樓主係保險agent後,佢就回了以下既引文(可見樓主係心地極差既保險agent,也就是保險agent中的害 ...

無呀,你講到買左人壽萬能咁,咁咪希望你有日用到囉。
咁樣就叫心地差.....我都係引用返你自己講左d 乜姐
應用題黎咖師奶

洋房

ilesther123 發表於 16-5-25 11:55
見你用詞已經知, 我係會買保險、但我唔相信你呢類所謂既「經紀」就係你呢種知少少就扮代表而又唔專業既保 ...

noted with Thanks

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:ac321 發表於 16-5-25 07:07 比人踢

原帖由 LanaLiams 於 16-05-25 發表
...
一些人壽保到100歲,100歲前死先用到,101歲後死就用唔到~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

洋房

大力大力 發表於 16-5-25 12:02
一些人壽保到100歲,100歲前死先用到,101歲後死就用唔到~
佢叫人地唔洗買意外保險,買人壽就得

大宅

LanaLiams 發表於 16-5-24 21:49
(唔知你地仲有無得救)

o係呢個版睇左咁耐,終於明白點解一直都有咁多人笑baby kingdom d 師奶無腦好好笑 ...

朋友是基督徒,但因保險工作,也變成沒有誠信,連朋友都呃買保險產品,
因沒有說明產品的風險,只說產品的收益可觀,也沒有說明不保証部分,
所以成為一位確實騙徒。為什麼這版說明及抗拒保險,就是售保險的根本
不誠實説明白風險部分,包括長年期問題,令人誤解,結果買了保險者最終損失慘重!
有選擇者不做保險經紀,因貪錢財,身不由己去害了人!

洋房

ac321 發表於 16-5-25 07:01
樓主點會吾努氣呀!佢係另一po講左以下既野,漏出了保險agent 既台詞
引文:
多謝wor

洋房

wendylai108 發表於 16-5-25 12:05
朋友是基督徒,但因保險工作,也變成沒有誠信,連朋友都呃買保險產品,
因沒有說明產品的風險,只說產品的 ...
明白的,呢d 例子我都聽過,亦都見識過
所以我明點解咁多人咁抗拒
只能講,呢行咩人都有,但一定仲有有心既agent 繼續做。

大宅

LanaLiams 發表於 16-5-25 12:06
多謝wor

金錢再多也帶不走,害了人存在心裏,也帶不走.希望想幫人的Agent要三思,
朋友做保xAgent已經好發達,每月2-3次旅遊,狂買名牌,這些錢何來,人已變成
拜金主義,沒有人性價值。

大宅

LanaLiams 發表於 16-5-25 12:08
明白的,呢d 例子我都聽過,亦都見識過
所以我明點解咁多人咁抗拒
只能講,呢行咩人都有,但一定仲有有心既 ...

其實本人也是受害人之一,她初入行時本想幫她一把,
結果,我們這些朋友成為受害人,原因是她不誠實的説明。

洋房

wendylai108 發表於 16-5-25 12:15
金錢再多也帶不走,害了人存在心裏,也帶不走.希望想幫人的Agent要三思,
朋友做保xAgent已經好發達,每月 ...
對呀,我好認同呢點,做保險agent的確搵好多錢但我亦都唔鍾意拜金主義... 祟尚名牌不要得。
我寧願將錢幫助機構仲好。

洋房

wendylai108 發表於 16-5-25 12:19
其實本人也是受害人之一,她初入行時本想幫她一把,
結果,我們這些朋友成為受害人,原因是她不誠實的説明 ...
明白,我都有家人喺我細個果陣遇到唔好既agent所以依家大個就想重拾返家人既信心。

做agent誠實好緊要,我寫呢篇文出黎語氣係好重,但我都係想糾正返保險既概念並唔係呃人,而係幫人。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:Quote:LanaLiams 發表於 16-5-25 12:06 多

原帖由 wendylai108 於 16-05-25 發表
朋友做保xAgent已經好發達,每月 ...
所言極是~

越無良心,就做得越高~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

呢行太易入 僧多粥少 所以成日就有誇大回報黎吸引羊生羊太黎買 同埋太多新聞都有報導過 好多agent唔熟唔食 咪搞到個形象差曬 同埋好多人同個agent買 都係睇個人 你個人係有良心既 令人信得過既 咁驚做咩? 如果個客想比較產品先買 好多agent都唔洗玩啦

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

保險agent同地產agent一樣...落左撘之後唔多So你

大宅

畀面勳章

預左你咁

大宅

畀面勳章

有朋友就係出事,佢婆婆攞左份單去保險公司,d職員同佢講份單已經cut左半年幾,最後乜都無,真係好慘,最後要社署攪(emoji)(emoji)就係聽人講保險厄人(emoji)(emoji)

子爵府

ac321 發表於 16-5-25 07:07
比人踢爆樓主係保險agent後,佢就回了以下既引文(可見樓主係心地極差既保險agent,也就是保險agent中的害 ...

嘩...咁講嘢都得,真係...
唔怪得咁多人對agent 感覺唔好,原來就係有你呢d 害群之馬。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:有朋友就係出事,佢婆婆攞左份單去保險公司

原帖由 babykeikeikei 於 16-05-25 發表
有朋友就係出事,佢婆婆攞左份單去保險公司,d職員同佢講份單已經cut左半年幾,最後乜都無,真係好慘,最後 ...
AGENT 好多朋友/個案,出左事都係無買保險~

我無話你係 AGENT ~

買基金真係好傷

禁止訪問

回覆:[預左比人罵 :)] 保險agent 得罪你地d 乜? :)

侯爵府

好媽媽勳章

LanaLiams 發表於 16-5-25 11:56
...

我從來都無信過保險,又點會講保險係萬能呀?
係你呢D壞心腸既保險agent講保險係萬能,重不停叫BK既人買晒所有吾同類既保險,不停係到背上堂既台詞!
真係抵D無良agent開吾到單

首頁
12345...6

尾頁

跳至