美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我認同NATASHA101的講法, 講人哋的私人嘢出來, 實在不好, 抽時間做facial對你有信任才傾下私人嘢啫, 若你如此做法, 我怕去做facia 時入去閉嘴, 出去付錢, 便算.

子爵府

我有興趣想知點可以用CHEAP貨,做到塊面甘靚

大宅

原文章由 heichunmum 於 08-10-21 12:36 發表
自己在美容院工作多年,都知道好多野,當然不可以說專家,不過都見好多女士去美容院都一肚氣,如果我寫本書揭露一些鮮為人知的美容院的秘密,當然我又不會令行家難做,咁唔知有無人BUY呢~~ ...

想知想知因為比美容院呃唔小

民房

快d講黎聽下啦~~~~~~~~

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冇職業道德

別墅

我做facial spa salon都唔會講自己野, 就算對方唔出書, 都會同自己fd同事吹水啦, 有乜同自己朋友講啦

男爵府

講人私隱就唔好喇,如果樓主係想爆美容院經營手法既內幕,我諗好多人都有興趣知 我朋友做減肥按摩師,佢話公司所有全身鏡都唔係正常既鏡,係有拉長既效果,即係做完減肥按摩後,個客會塊鏡度照自己收身既效果,塊鏡會呃到人囉

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我本身都係做呢行~我覺得如果你出書黎講o的客既野,真係好無道德..何況上面o的人講得好o岩..佢同你講係一種信任囉!!我記得你先前都係o係度招客上門做..咁樣做既話,唔知呢度既bk媽咪仲會唔會幫襯你呢?同埋你又唔出名~人地點會想睇你出既書呀..同埋每間美容院都要簽一份合約..合約寫明...離職之後係唔可以講公司既野俾其他人知..你咁做係會俾人告架

禁止訪問

子爵府

講到好似好好咁..咁不如你自己寫blog算啦..學咩人出書呀?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

I thk if you can explore some 美容院的不當手法, all the sis must support you...

Coz no one wanna be cheated!!

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

講真~~真的想知~~因每次去做 ~~都俾美容顧問彈到滿肚氣 ~~如果我身材咁好都唔駛黎啦~~要做生意唔駛咁講野~~個package都未做完又sell~~真係好煩~你估唔駛$咩
之後想book下次~~次次都係一點前六點後~~講真真有『一腳踏入去就好似避債主咁避開啲美容顧問』
所以你地唔好再插樓主~~佢都係好心同我地分享咁啫~~

子爵府

除非係名人啦,唔係就真係冇興趣啦!
100萬的的故事咩?
人人都有故仔~
做小姐又二奶奶三奶四奶等我都識唔少!
男人又殘男又好男人又小男人等乜男人我都又係識唔少!
連好靚的人妖至好肉酸(好似夏惠姨)的人妖我都又係識唔少!
(在香港識而又冇晒細佬)
如果係得美容院洗開多錢通常係老公有米,
其次自己搵到架啦,唔通個個中6合彩執返黎就有錢咩?
總之呢d人在香港地都唔係咩野特別case!
同埋有時d客可能吹大左架?

其實你想寫出黎只係甘多年收d氣唔少,所以想發洩出黎!
但你好冇職業道德lo~
如果真係work的話大把人都出左書!
首先有去開美容院旣人應該都會反感,
而冇去開美容院的人應該興趣唔方大!

你應該聽下新城的新香蕉俱樂部!
聽多一排的話,
你就知道乜野叫"未見過大蛇呵尿"!

同埋如果他朝一日你開美容院的話,
你可能都會出返某一招招數都未定,
唔會有人會同錢拗頸!
正如一些梳爽的人你都會多叫佢買多d野啦!
唔通老闆叫你搵槍指住個客的頭咩?

其實麵係想你明白,
你真係唔係見識好多野!
唔好張人地d野寫書,
主要因為呢d都唔係乜野好特別的事,
只係家常便飯~

美容院有幾多殘招都唔夠保險公司多同衰!
同埋如果你係爆d大公司內部運作的事,
可能會有官司麻煩!

[ 本文章最後由 tiffany_wong23 於 08-11-10 00:51 編輯 ]
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

首頁

尾頁

跳至