夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

象牙宮

yannieyanyan 發表於 16-6-20 03:48
好辛苦,訓唔到,好少飲酒嘅我依家飲緊鑵啤酒,希望可以幫我入睡,拍拖加結婚17年啦,今個月尾15週年,諗住 ...

先找社署家福的社工, 傾... 會不更佳。

當不太理智時....先停一下, 沉思... 可能會有更好的出路。

訓唔到N日,看醫生。 意外往往發生因睡不了。不足。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

如佢願意你們一起去见婚姻輔導吧!我也快离婚了,一起拍拖到现在超過二十年,佢十年前識左第三者,其間一齊,比我发现就分开,见晒輔導了解大家問題,但最終相處形式冇大改,亦可能对方真的好吸引吧,佢地又一齊,宜家佢留下只是照顧二个女,佢吾会回頭,好快辦手續了,當男人对你冇感情,对你会無情好陌生,我经历过回頭再一齊但好多野變左就是變了,除非你令佢感到冇你吾得,否則真的好大机会再犯

男爵府

十幾年佢对你一定有感情亦有好多不滿,始終相處难,出面果个冇共同生活过,冇責任冇野煩,呢刻佢只活在激情夢幻中,如你老公有信任朋友亦可揾佢傾下,但双方都要有有心和努力才能挽救

男爵府

樓主,個仔都14歲啦,佢現在先話要單身?!佢真係想笑死人咩!所以吾關你衝動攤牌事,根本佢都選擇左了,吾捨得係好正常嘅,因為你有附出,當然傷心啦,但冇辦法吧,事實始終事實,佢要行第二條路,只好作個了斷。
希望妳可以堅強、勇敢渡過!

別墅

宜家出邊花花世界~5光10色~ D 男人又點會吾動心~
不過樓主你要堅强 , 老土都講一句<時間可以沖淡一切>
快D搵到個愛錫你既人

大宅

最關心BB問題熱投勳章

yannieyanyan 發表於 16-6-20 03:48
好辛苦,訓唔到,好少飲酒嘅我依家飲緊鑵啤酒,希望可以幫我入睡,拍拖加結婚17年啦,今個月尾15週年,諗住 ...
突然面對真相是何等難受, 絕對明白. 你有沒有找家人或朋友傾訴過?
發現他和對方只是"情話綿綿" 還是已經有一齊? 你倆之間一直存在問題還是本身感情都好好?
平靜一下再想想, 究竟為什麼導致你倆人之間有裂逄.
縱然他是錯了, 如果他知錯, 你會否寧願比機會大家?

珍珠宮

開心吸收勳章

唔好一下就將自己推向死角啦,現時佢只係做錯事,妳覺得為咗一件錯事而放棄17年感情,值得嗎?
呢17年來佢有好好咁對過妳嗎?冇嘢值得妳留戀或俾一次機會佢?
奉勸妳一句,呢個時候飲酒只會影響妳嘅判斷能力,不必借酒澆愁!
百花叢裡過,片葉不沾身。

公爵府

2024年龍年勳章

15年, 沒有回頭的機會嗎?

有沒有小朋友???

禁止訪問

大宅

引用:問心,你仲想唔想補救尼段關系

原帖由 lovingyou 於 16-06-20 發表
問心,你仲想唔想補救尼段關系?
問心:想,但又難接受

大宅

回覆:最終都過唔到15週年,要離婚了

多謝曬甘多位,琴晚攤牌至今日,我有4個知心朋友傾訴,佢地意見都係話嘗試挽救,唔好衝動,唔好搬走,但我覺得對住佢會好心痛,所以我今朝我執左嘢番娘家,叫佢諗下想傾就搵我傾,我心底裡仲有一絲留戀,但我覺得最對唔住係個女,今朝佢同我一齊喊,有一該我想唔走,唔想留低個女,雖然係暫時性,但都好對佢唔住,比唔到個幸福完美家庭佢,心好難受

大宅

引用:樓主,個仔都14歲啦,佢現在先話要單身?!

原帖由 flower姐姐 於 16-06-20 發表
樓主,個仔都14歲啦,佢現在先話要單身?!佢真係想笑死人咩!所以吾關你衝動攤牌事,根本佢都選擇左了,吾 ...
係,我都覺係笑話,我地平時家庭日係幾甘溫馨,完全唔覺佢有呢個諗法,我知佢一定唔捨得斷個新鮮

大宅

引用:Quote:yannieyanyan 發表於 16-6-20 03:48

原帖由 333s 於 16-06-20 發表
先找社署家福的社工, 傾... 會不更佳。
講得好啱

大宅

引用:如佢願意你們一起去见婚姻輔導吧!我也快离

原帖由 celiaroyfamily 於 16-06-20 發表
如佢願意你們一起去见婚姻輔導吧!我也快离婚了,一起拍拖到现在超過二十年,佢十年前識左第三者,其間一齊 ...
我同你一樣,出面嗰個太吸引,樣靚身材正,仲有花巧嘢,迷曬啦,我同佢比,輸曬,呢個就係死因

子爵府

畀面勳章

回覆 yannieyanyan 的帖子

暫時搬回娘家分開下都係好的,俾機會大家冷靜下。。

子爵府

popseed 發表於 16-6-20 11:26
回覆 wing1388 的帖子

讚成

男人最愛外原配
但亦都愛小三喎
咁點
未經本人同意,請勿轉載內容!

象牙宮

男性心理 hormonce, 是想一得二。

沒有愛好, 又有美女, 很快就會 collapse
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

男性心理 hormonce, 是想一得二。

沒有愛好, 又有美女, 很快就會 collapse

理性討論交流者。

大宅

引用:Quote:yannieyanyan 發表於 16-6-20 03:48

原帖由 chityumama 於 16-06-20 發表
突然面對真相是何等難受, 絕對明白. 你有沒有找家人或朋友傾訴過?
發現他和對方只是"情話綿綿" 還是已經有 ...
我有朋友傾訴,安慰說話令我可以平靜d,同時亦令我淚流滿面,每聽一個電話or msg就爆喊一次
佢地已經超越情話綿綿嘅地步
我地感情無問題,成日嘻嘻哈哈講笑,係平淡d,從未試過大聲閙交,最多黑面,琴晚係第一次大聲閙交,其實係我大聲閙佢,冷靜落黎諗番,有呢d事發生,係天時地利人和嘅配合,佢喺呢間公司7年,終於都出現呢個人啦,其實心底裡我無好嬲佢,因為男人真係貪新鮮,用細老控制電腦,我有d怪我自己唔好好裝備自己,任由身材向橫發展,靚嘅嘢係會吸引d
經過一晚之後,我好唔捨得佢,去或留未有定案

翡翠宮

呢個男人嘅心都唔係你度,算喇,放手放過自己

首頁
12345...10

尾頁

跳至