懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 shin08 於 08-10-27 17:18 發表

你係7week 定7 months??
如果得7weeks咁就應該唔係啦...因bb仲未會打c egg....

7 week乍....咁可能只係動幾下. 我叫c6 touch, 佢都話好明顯.
但d sis 話好似2x wk 先感覺到郁

男爵府

畀面勳章

原文章由 麥兜MaMa 於 08-10-27 18:21 發表

7 week乍....咁可能只係動幾下. 我叫c6 touch, 佢都話好明顯.
但d sis 話好似2x wk 先感覺到郁

7weeks既bb只係啱啱有心跳, 就算佢郁你都應該feel唔到...
可能你feel到係你自己既pulse..因為有左bb你心跳會快左...

最早都要到18-20weeks先開始feel到胎動...

大宅

原來呢D係打EGG...咁我個B幾乎日日打,仲有時唔止打一次...我係覺得點解成日有咁明顯既脈博跳...冇理佢...佢打一陣就會停...

大宅

BK Milk勳章

我問過健康院的姑娘, 佢話佢子宮的脈搏. 之後我又問過個私家醫生, 佢話呢d係脈搏, 叫我同時test 0下自己的喎應該一樣, 我同佢話個節奏係慢好多, 佢都唔理我...

男爵府

畀面勳章

原文章由 wyjyiu 於 08-10-28 11:18 發表
我問過健康院的姑娘, 佢話佢子宮的脈搏. 之後我又問過個私家醫生, 佢話呢d係脈搏, 叫我同時test 0下自己的喎應該一樣, 我同佢話個節奏係慢好多, 佢都唔理我... ...

我上次啱啱睇緊醫生時bb打egg....我問醫生佢都話打egg...
O/S見到bb跳下跳下.....
有時我都會feel到自己子宮既脈搏....同自己個心跳節奏係一樣,
但bb打egg係慢d ga.....

子爵府

唔洗擔心, 正常架.

子爵府

我都係尋日問過健康院姑娘
都話係打c egg
我仲成日以為佢係度彈手指

男爵府

原文章由 wyjyiu 於 08-10-28 11:18 發表
我問過健康院的姑娘, 佢話佢子宮的脈搏. 之後我又問過個私家醫生, 佢話呢d係脈搏, 叫我同時test 0下自己的喎應該一樣, 我同佢話個節奏係慢好多, 佢都唔理我... ...

我見另一個topic有胎心機....好想試下聽下小兜心跳

首頁

尾頁

跳至