美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:suyett+發表於+16-7-11+17:38+即係用

原帖由 Piglymeowbb 於 16-07-11 發表
我之前買左Dior capture 果隻,已經揀左最白,但隻色都偏黃
歐美d foundation 最白都唔係好白,ct 101 對我都係深左少少,但出黎感覺唔係暗,所以照用

大宅

無補妝習慣,用過Armani maestro, By Terry, YSL 女神, Dior cushion~Armani 曾經係最愛,好易推,近來鐘意用Dior,出油情況唔算好多:mother:

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章

別墅

jy0022 發表於 16-7-11 21:38
咁我明天開黎用啦!
期待期待!! 等你report~~

男爵府

armani vs dior

I choose armani..

dior d色調唔岩我唔會買

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

2隻都試過,鍾意Dior多點~
我用Dior Forever

子爵府

G Armani
Dior 有d㕸

子爵府

小畸盈 發表於 16-7-12 15:45
期待期待!! 等你report~~

今日用左shiseido Golden 2号色,對比forever 020色,兩隻色都好接近!shiseido質地好水,搽上面比較簿身,摭瑕度冇forever咁好!
Forever上面後有雅致感覺,妝感較好!
兩隻粉底到下午都冇變色!

shiseido的質地真係好水,好好推,但因不夠摭瑕,所以份量會不自覺用多左!

btw, 我今日只係係辦公室,冇出外,所以測試唔到防唔防汗,同埋,我今日只係第一日用,比我試多幾日再下評語!

別墅

jy0022 發表於 16-7-12 22:48
今日用左shiseido Golden 2号色,對比forever 020色,兩隻色都好接近!shiseido質地好水,搽上面比較簿身 ...
好detail
其實shiseido個隻佢都講明主打唔係遮暇~ 我其實好buy呢點
因為我其實少化妝, 有時都係想調和一下膚色~
貪佢夠薄, 唔想咁明顯化左妝XDDD

我聽日出國喇~~去睇下免稅或者日本會唔會平D先!
好大機會買

大宅

Dior

複式洋房

回覆:意見收集:Dior - Armani 粉底(液),邊個好?

Armani 以前要日日化妝時係用佢
黑色牙膏支裝個隻,用左塊面好滑遮毛孔遮得好,唔浮粉,但缺點就係遮瑕度for我黎講唔夠高,因我黑眼圈好勁,只係粉底遮唔到,要另外再遮

大宅

回覆:意見收集:Dior - Armani 粉底(液),邊個好?

capture

複式洋房

Dior

子爵府

小畸盈 發表於 16-7-12 23:14
好detail
其實shiseido個隻佢都講明主打唔係遮暇~ 我其實好buy呢點
因為我其實少化妝, 有時都係想 ...

我今日再用,抗油度似乎比forever好,我中午出完去再返公司都冇乜溶,仲好爽!!

同埋,我今日用之前shake下佢,尋日冇shake到,因今日才睇到有寫住用之前要shake,咁就比昨天杰番小小,都仍然係好水質的,但份量可唔洗吱咁多!

始終佢上完粉個樣唔會好似forever咁亮麗,適合平日casual用!

子爵府

小畸盈 發表於 16-7-12 23:14
好detail
因為我其實少化妝, 有時都係想 ...

咁你買啦,會啱平日唔太化妝,只for調膚色就好好了!

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Dior

大宅

以前我用Armani, 但轉咗Dior後返唔到轉頭
Armani雖然係好自然,但溶得好快,2個鐘要補, 遮瑕度我唔夠用
Dior forever 超 long lasting , 我成日都唔使補, 妝感靚, 唔會係塗完等於冇塗, coverage 好, 正呀!!
但可能我比較油D, Dior 會乾D, 所以適合我

首頁

尾頁

跳至