夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:老公同朋友去旅行

佢為左你同bb唔去,我諗只會覺得可惜,唔會好傷心嘅,佢係大男人,識得處理架啦,旅行幾時都可以去啦~況且佢要去,你無得阻止,相信佢自己心入邊都有取捨好嘅!
不如你同bb開開心心,等佢覺得佢嘅選擇係岩係值得嘅!咁仲好啦!

子爵府

我真係無咁大方會比老公去,重點唔係去旅行,係老公心態問題!無將屋企放係第一位,無體諒老婆,bb先6個月大做爸爸既仲掛住玩
如果老公自行決定唔去旅行,絕對無問題!但要老婆唔高興先決定唔去,即係唔去既原因係:老婆唔比老公去旅行....
人奶泵媽媽幾咁辛苦,每日將自己休息既時間去泵奶,就係為左堅持比bb最好既母乳,但老公無心幫輕老婆都算,個心仲走左去玩....
唔好講咩...bb出世就全部人圍住bb轉,犧牲玩樂/休息既時間去照顧bb係父母責任

複式洋房

Superman-GF 發表於 16-7-17 02:18
咪已經唔去囉。

作為一個人,有唔開心感受都唔得?行為已經restraint , 連 feelings 都要 restraint :igiv ...

唔俾唔開心同我屋企個軍閥有乜分別

子爵府

如果我係老公,原來去或唔去個老婆都唔開心,我會照去。

既然你老公決定唔去,何必再自尋煩惱影響情緒。

子爵府

畀面勳章

佢都唔去啦。。諗咁多做乜,得閒泵下奶好過啦…

男爵府

回覆 Candyctl 的帖子

我老公講過幾次,話你郁唔會同意佢自己同朋友去旅行架la. 我話無問題,簽左離婚張紙佢就可以直接去,佢就haha話係law.
係女人都唔會比,除非佢去的同時我都去,佢要帶埋bb我就比佢同朋友去,

珍珠宮

回覆樓主:

我老公都試過同朋友去旅行(不過對方係特登由外地返黎嘅舊朋友) 果陣我仔7個月大 我俾佢去 我就帶埋BB返娘家訓幾晚 最後我老公去左一晚後就話太掛住我地 提早返香港

翡翠宮

佢唔開心都係一段時間,你唔好咁擔心,同佢講下你點解唔想佢去,氹下佢就好事

大宅

如果唔係好多日我會比佢去,佢開心去完,開心曬,丨自己都會開心D,家庭生活有時係需要平衡的!

複式洋房

Candyctl 發表於 16-7-17 01:36
Bb 半歲,我係人奶媽,放左工急急腳返屋企,泵奶,沖涼,食飯吹頭,餵奶,又訓覺,第2朝晨咁早6點幾又起身泵 ...

你唔須要內疚,bb 大家都有份,唔通你又可以去幾日旅行擺低俾老公湊?點解佢就可以去旅行,你就咁辛苦?如果佢照去,你重唔開心呀,好彩佢自己推左朋友喳。bb 半歲好細個,就算你老公平事唔係主力湊B, 但有佢喺你身邊你都舒服d , 最小心理都平行d .

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

你C6沒有站在你角度去想, 所以你不要自責, 覺得是你令佢無得去。HAHA, 我都想同朋友去旅行, 始終放不低BB, 太細了, 等佢大D, 一家人去旅行仲好啦!

大宅

因為c6無將你放係第一位,佢應該受到朋友邀請時自己拒絕,所以你會唔開心,好正常呀,bb仲咁細係應該一齊湊幫輕下,比著我都唔會比佢去。
等遲d一家一齊去更好,點解要掉低你地自己去玩

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

其實我覺得你地都過份偏激
只係去幾日旅行 又唔係去幾個月旅行
去放鬆下都要話不負責任 咁會唔會覺得做人好辛苦?

獨立照顧小朋友 父母雙方都要學習
我好贊成有時放低小朋友行開幾日散散心
男女都係 二人世界又得 獨自去旅行又得

我自己二個小朋友 4個月大時我就自己同朋友去散散心 個人情緒都好D 交都嘈少左

翡翠宮

小豬澄 發表於 16-7-18 17:41
其實我覺得你地都過份偏激
只係去幾日旅行 又唔係去幾個月旅行
去放鬆下都要話不負責任 咁會唔會覺得做人 ...

真係小事化到地球咁大.

子爵府

畀面勳章

我會比佢去既, 其實佢留係度佢都幫唔倒你D咩架啦, 奶佢又泵唔倒, 係真係少左佢陪你, 但幾日旅行就算啦! 同埋最重要係你返工時有人湊BB就得啦, 不過決定左就唔好後悔喇, 只好哄返佢話等BB大少少先啦萬事有相量
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

水晶宮

你同C6商量下,佢如果想去休息下散下心,就由佢啦

大宅

MommyPanel勳章

其實你覺得自己令到老公唔開心嘅,咪做返其他氹返佢嘅野囉,除左去旅行之外,仲有其他野可以令你老公開心架嘛

侯爵府

其實點解咁多人覺得個老公去個幾日旅行唔okay?又唔係去成個月。比著我就由得個老公去囉。咁宜家無得去個老公個心咪又係有條刺。

大宅

我仔8個月果陣都有比老公同朋友去旅行,老公有時都好大壓力需要去放鬆下,去幾日咋,又唔係去好耐,你唔比佢去迷只會令到大家唔開心,關係迷變差囉

首頁

尾頁

跳至