懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔要的話
你日後可能後悔終生 wor ~~~

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 syu_lau 於 08-10-31 23:52 發表
有bb係緣份,點都要..

同意,所以就算我個仔甘大,老公話都有左,點解唔要!
就算佢話幾多年之後,總之係自己既bb,點都會要.

複式洋房

唔好唔有呀... 會後悔架!!!

大家講得啱,有BB 係緣份, 最多以後辛苦D囉~

大宅

我今胎都係意外黎架,都冇諗過再生,不過諗諗下我個囡都3歲啦,小b出世時佢都3歲9個月啦,都差不多啦,有個伴ma!
我同老公都有諗過經濟問題,不過唔緊要啦,我地比心機搵錢節省dlo,
始終小朋友有個伴,成長過程都唔同d.
媽媽們,我地一齊努力啦!唔好錯過左做媽媽既重任呀!

男爵府

夏天玩到顛 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

thank you 各位嘅意見!我會既來之.則安之.
可能係上天送我的生日禮物

大宅

要 la

侯爵府

原文章由 HP 於 08-10-31 12:21 發表
三年抱兩。
小朋友開心有伴﹐大人輕鬆﹐物資盡用。Good!

agree

我係大仔10個月時再次懷孕, 細佬10月20日出左世囉 ~~

別墅

大宅

我依家先懷緊第一胎,要4月先預產期,不過,我已經打算生多兩個,哈哈…你要知我想生都未必一定有得生,如果有,係一個恩賜!祝你同BB、一家開開心心!健健康康!

原文章由 csky 於 08-11-2 23:37 發表

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都係喺仔仔10個大時發現有咗囡囡,一早計劃要生兩個,只係時間早咗D,都有諗過唔要等多一年先,但有BB係缘份,唔係話有就有,反而陀到兩個月時作小產,果時真係好擔心會冇咗,好彩安胎後囡囡冇事。而家兩個B真係湊得好辛苦,因為兩個都仲細,都要好多attention,有時(其實係時時)佢地打交爭玩具,真係好勞氣,但係抱住兩個喺手,真係好滿足啦。另外,D衫仔玩具物資都仲可以用,換片沖涼餵奶等都仲記憶猶新,有D朋友由於隔得耐已經要重新學過,佢地反而話只要辛苦幾年就好好多。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

好媽媽勳章

如果有左, 一定要, 因為你落左佢, 你一世良心唔安樂架.

我bb又係好細, 又唔想再生, 所以我做足安全措施, 但都驚有意外.

別墅

HI..我都係有個七個月多大既仔仔呀...,而家又有左啊...開頭都唔知點好...但我地都決定係要既..因為都諗住生兩個既...不過早左囉...同老公傾過大家唯有慳D囉...辛苦D...早D辛苦...又唔駛等遲下又重新適應湊NB嘛....不過兩個就夠晒數了...以後就要好好計劃好...免得又多個意外到時就...........噢!

[ 本文章最後由 kathy_lobb 於 08-11-3 11:39 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至