跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-10 11:52 發表
我諗間學校都應該收好多, 如果唔係, 點解星期六仲in 人呢?

希望我無簡錯啦

男爵府

原文章由 JANETHIM 於 10 11 2008 11:52 發表
我諗間學校都應該收好多, 如果唔係, 點解星期六仲in 人呢?

因為同時有好多人有額外「心水」選擇取錄o左…囉~

我估係咁…至少,我未交力勤茵怡、同美善等等學校o既留位費。

複式洋房

我想知道有小朋友讀緊"力勤"幼稚園的家長, 佢地讀得開唔開心, 有無成日唔肯返學,老師對學生友唔友善, 同埋佢地在學校學得多唔多野, 比d意見我好嗎?

大宅

原文章由 anniehsh 於 08-11-12 09:40 發表
我想知道有小朋友讀緊"力勤"幼稚園的家長, 佢地讀得開唔開心, 有無成日唔肯返學,老師對學生友唔友善, 同埋佢地在學校學得多唔多野, 比d意見我好嗎?

我都好想知"力勤" 好唔好?! 今日即收亞囝上午班, 交埋註冊費, 學校地點都方便, 但校舍就舊的, 玩具同設施都略為舊啦 !!! 其她媽咪唔知有無意見呢 ???!

男爵府

原文章由 OT 於 12 11 2008 21:12 發表
我都好想知"力勤" 好唔好?! 今日即收亞囝上午班, 交埋註冊費, 學校地點都方便, 但校舍就舊的, 玩具同設施都略為舊啦 !!! 其她媽咪唔知有無意見呢 ???! ...

Please refer:

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-5 13:40 發表

咁... 等下星期, "方王換娣"&"茵怡"有結果時, 大家再上黎傾吓啦!

hi janet 早晨呀,

尋晚收到保良局"方王換娣"封信, 話收我個女讀下午班, 叫我交留位費先, 如上午班有位時再掉我番去上午班喎, 你收到信未呀?

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 09:43 發表

尋晚收到保良局"方王換娣"封信, 話收我個女讀下午班, 叫我交留位費先, 如上午班有位時再掉我番去上午班喎, 你收到信未呀?

Hi Annie,

你就好啦 ! 我仲未收到信呀! 如果 收, 我都會讀呢間, 讀住先, 入咗去先算, 起碼到時有機會掉番去上午班, 我好心急呀!
打去問吓先....

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 09:43 發表

打咗去喇! 但因為冇number, 所以check 唔到! 佢叫我今晚再睇吓收唔收到信,
你 "女女" interview 果日係咪好好表現? 我都擔心唔收, 我仔仔係細仔, 同埋講野唔叻!
如果冇, 為有讀"力勤"!

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 09:56 發表

Hi Annie,

你就好啦 ! 我仲未收到信呀! 如果 收, 我都會讀呢間, 讀住先, 入咗去先算, 起碼到時有機會掉番去上午班, 我好心急呀!
打去問吓先....

janet,

我會選擇番"力勤"讀, 因我希望佢返上午班D時間會好運用D, 同埋住得近, 工人接返學及放學會方便D.

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 10:08 發表

janet,

我會選擇番"力勤"讀, 因我希望佢返上午班D時間會好運用D, 同埋住得近, 工人接返學及放學會方便D.

吓.... 你決定放棄??? 不過"力勤" 對你黎講真係方便d,起碼唔駛坐車 !

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 10:22 發表

吓.... 你決定放棄??? 不過"力勤" 對你黎講真係方便d,起碼唔駛坐車 !

茵怡頭先都打電話比我, 提我交留位費, 但是讀下午班, 我都唔係咁想囉, 如果輪後上午我是排第7, 跟到k3, 三年, 但我都拒絕了.

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 11:01 發表

茵怡頭先都打電話比我, 提我交留位費, 但是讀下午班, 我都唔係咁想囉, 如果輪後上午我是排第7, 跟到k3, 三年, 但我都拒絕了.

同小朋友揀幼稚園真係好煩, 其實每一間學校都有好有唔好!
只係睇家長點睇! 其實未讀過真係唔知好唔好! 有d 人講話
"力勤" 校舍比較舊, 但我一d 都唔介意, 只要 學校是用心辦學, 先生, 校長有愛心, 我就己經ok!

大宅

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 11:22 發表

"力勤" 校舍比較舊, 但我一d 都唔介意, 只要 學校是用心辦學, 先生, 校長有愛心, 我就己經ok ...

Janethim,

唔知你有無睇另外一個topic 呢 ? 我都煩緊, 有機會我個囝都會讀 "力勤"呀 !! 依家交咗三間註冊費, 自己要再考慮下先, 好煩呀 !!!

你都好有道理, 我地只係見到的表面既嘢, 好難下決定, 都係靠口碑多. 唯有真係入讀先知好唔好!!! 不過自己就想個囝讀得開心的啦 !!!

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 11:22 發表

"力勤" 校舍比較舊, 但我一d 都唔介意, 只要 學校是用心辦學, 先生, 校長有愛心, 我就己經ok ...

絕對同意你既講法

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 11:54 發表

絕對同意你既講法

其實我的要求好簡 單, 只係想小朋友, 開心過3年的幼稚園生活, 唔好太大壓力,只要見到小朋友讀得開心就得~! 

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 12:08 發表

其實我的要求好簡 單, 只係想小朋友, 開心過3年的幼稚園生活, 唔好太大壓力,只要見到小朋友讀得開心就得~! 

其實我一路都好擔心"力勤"的課程太淺, 怕佢上到小學追唔上, 你對呢方面有什麼睇法呀?

大宅

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 12:08 發表

同意呀 !!

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 14:17 發表

其實我一路都好擔心"力勤"的課程太淺, 怕佢上到小學追唔上, 你對呢方面有什麼睇法呀?

當然會擔心!但你知唔知”茵怡”,”方王”課程係點? 
真係要比較一吓先知分別係邊喎? 

複式洋房

原文章由 JANETHIM 於 08-11-13 14:33 發表

當然會擔心!但你知唔知”茵怡”,”方王”課程係點? 
真係要比較一吓先知分別係邊喎? 

我唔知"茵怡"同"方王"的課程係點, 唔知有無人知呢?

別墅

原文章由 anniehsh 於 08-11-13 14:48 發表

我唔知"茵怡"同"方王"的課程係點, 唔知有無人知呢?

不如開個 Topic 問吓囉??? 

首頁

尾頁

跳至