自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

子爵府

我記得樓主之前都開過post

其實你問左agent 未?

你唔係真係諗住要個老公爆肺都要佢陪你搞場大龍鳳呀?

公爵府

回覆樓主:

千祈唔好試check in 後no show, 實鑼咁搵你

可唔可以3人飛視乎你買機票時的條款,不如打去airline問清楚

伯爵府

有D 機票打明GV4 ( 4人同行), 有一個唔去, 另外3個都會冇得去, , 又有可能你果個係GV2( 2人同事行) AGT 醒目的會同你分開2個BOOKING 訂, 如果咁, AB, CD, A 唔去, B 都冇得去, CD 可以照常去, 千萬唔好CHECK IN 左唔去機, 你將會令好多人好麻煩,,,,, 最直接, 打去同反AGT 講, 講真話, 你下人地點可以幫到你,,,,

伯爵府

回覆樓主:

幾時出發呀?樓主check下機票條款或問航空公司好過問BK JM啦!

珊瑚宮

親自上航空公司求情吧

有机會主管出馬......加D錢改票....

好過為一人之.利..........累死成機客.......飛机又delay.......

仲要三條友仔比人周番出來
玩具萬歲!

珊瑚宮

三人走得甩........回程3人無得上.機.........又如何?
玩具萬歲!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

與其係到自己諗埋d古靈精怪的方法,不如直接問agent 或航空公司可以點。

還是人哋覆左你唔係你心水答案呢?你有無買旅遊保?有醫生纸証明不宜外遊的情況下,係可以claim返所有已預定行程的開支。

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

四人同行優惠係一個價格,必須四人同行意思應該係指要四人先有呢個價,而唔係真係四個人一定要同行,就算你俾晒錢,四個唔去都得,點解一個唔去就唔得?你俾咗錢,唔去應該冇問題,只係冇得退款之嘛!

禁止訪問

大宅

janet-lau 發表於 16-8-6 04:21
長榮飛台灣,兩大兩細機票,如check in入閘後一人不上機,其餘3人可上機嗎??有無人有經驗?或航空公司從業員 ...

有朋友試過2人同行真係唔得

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

我10月去,3大1小,其中一個屋企人都話可能未必去
見旅行社條款又係話必定4人一齊上機,後來打左旅行社問,話可以打去airlines問下。

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

快d揾返個agent 或 airline問應該點做,唔好亂嚟呀!

禁止訪問

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

樓主你老公爆肺都兩星期啦,
仲未問到agent or airline可以點做?
唔好諗咁多偏門了,
正正經經解決啦

chatterbox_mom    發表於 16-8-8 00:34
dazzlelulu    發表於 16-8-6 11:03

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

4人同行你已俾左錢,少一個airline點會理你

不過都睇清楚有無話要一齊上機先有4人同行優惠啦

男爵府

回覆 janet-lau 的帖子

我上星期試過買左4個人,1人無上機(無check in),係check in 果時有問,我話佢去唔到,
返黎果陣都有問,我話無上機,佢照比我哋返香港

子爵府

janet-lau 發表於 16-8-6 05:36
是咁的,先生有事可能去唔到,因機票有條款是四人同去同返,如果到時check in後佢真係唔上機,淨低我同阿 ...
行李CHECK IN 咗, 要再卸下, 成班機等你地呀?

好心你早些同長榮傾啦, 唔好係呢度問........呢度的人話唔到事。

子爵府

Flowerpig 發表於 16-8-6 09:49
我記得樓主之前都開過post

其實你問左agent 未?

我都有印象,睇番原來同一個JM

子爵府

CONANMUI 發表於 16-8-6 10:58
回覆 janet-lau 的帖子

我上星期試過買左4個人,1人無上機(無check in),係check in 果時有問,我話佢去唔到, ...

但你個張條款有無限一定要4人同行?機票種類千變萬化,所以都係建議樓主問agent or airline

首頁
12345...10

尾頁

跳至