婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

TYY1988 發表於 16-8-7 23:13
我奶奶都係啦!我仔而家個幾月,話正面似老爺、側面似老公、又似叔仔!人地話似我,一句都唔應人
...

係啊。好似佢地成家亂倫甘架講到

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:我99好似誤會左我個女係佢生

我99 話我bb 似佢,一d 都唔似囉,跟住又話似我老公乜乜乜,我老公話唔係呀bb 似媽咪,99 就堅持你細個都係咁咁咁架最好乜都似哂佢地,無一樣野似我就岩架喇

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

missjeannieee 發表於 16-8-7 22:11
我99直頭有一次抱住我個仔對住佢講「點呀仔~~」 我心諗想點呀... 跟住又成日話我個仔似62,個鼻就似佢.. ...

我99一樣 不停話我仔似62
大汗似62 睡相似62 乜都似62 係咪痴線架?

大宅

小玥小主 發表於 16-8-7 22:46
我99咪又係..乜都關佢事..但個仔不嬲都係我湊開架啦..佢連我仔飲奶時間都唔清楚..就係咁講我仔要飲奶啦⋯⋯ ...

我99明明唔係湊佢都講到自己最了解佢咁
不過最後知後覺係佢
成日話 呀仔平時唔會咁架咼(根本一早就係會咁),你睇下佢識點點點(根本一早就識),
頭幾個月仲成日問我平時有無同bb講野同玩架
我心諗我係bb媽媽會唔同bb講野同玩架咩? 咁都問得出

禁止訪問

水晶宮

正常,狠不得日日咁對住粒孫,見少日想死咁

大宅

dinosaurmum 發表於 16-8-8 16:34
正常,狠不得日日咁對住粒孫,見少日想死咁

諗下好,發下夢好

大宅

fafafac9 發表於 16-8-7 20:13
我奶奶都一樣咁肉緊,我帶親呀女岀街就會問:帶左水未?帶左外套未?帶左片未?帶齊野未?真係呢!好似好唔 ...

我99一樣成日都話我bb 我bb
真係當正係自己生咁

別墅

回覆:Sa1234 的帖子

同感

複式洋房

我99有時會叫我個仔做呀仔,有聽到佢想講媽媽抱抱,99出完街番到黎就會問我bb食左奶未,搞到我好似幫佢凑仔甘

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

你地講得好搞笑啊﹗

大宅

回覆 Sa1234 的帖子

點解啲99都係咁,我99絕對都係咁

大宅

回覆 cancan2013 的帖子

絕對係咁,作為媽媽嘅反而唔可以出聲同有意見架,一唔認同99就=我哋攪事,令到家庭不和諧,99做所有野都係出發點好嘅,都係錫個孫嘅啫(難道做媽媽嘅個個都係害啲仔女)
我唔明啲99咁Q多意見做咩,以為自己最有經驗(去出育兒書啦笨)到問佢野嘅時候咪又係唔識又係估估下,不知所謂

大宅

回覆 小玥小主 的帖子

我99都係架,我要求自己早晚餵番個B飲奶,我99話我唔識,半夜喊就嘈醒晒成家喎我都好小氣架,我都記到現在又話我大肚時好戒口咩都唔食又唔飲媽媽奶粉佢當正佢先係亞媽嘅,佢咁叻咪自己食自己飲囉,當我係代母呀??生完就當我死嘅

大宅

別墅

fafafac9 發表於 16-8-7 20:13
我奶奶都一樣咁肉緊,我帶親呀女岀街就會問:帶左水未?帶左外套未?帶左片未?帶齊野未?真係呢!好似好唔 ...

我奶奶每一次都會用「我XX」黎稱呼我bb,我次次都覺得好un耳。
我老公同我爸爸都話係我諗太多...我到而家都唔知係我太敏感,定佢地男人唔明白做人媽咪的感受。

大宅

fattyfattyboy 發表於 16-8-9 15:41
我奶奶每一次都會用「我XX」黎稱呼我bb,我次次都覺得好un耳。
我老公同我爸爸都話係我諗太多...我到而家 ...

聽到個感覺唔好囉!

複式洋房

原來唔係淨得我咁諗! 99話我唔識抱, 成日搶住BB黎抱
放工去到99屋企接BB, 9962甚至姑仔仲要搶住抱, 我返工全日都好掛住BB架, 點解連俾生佢果個阿媽抱下都唔得!!!???

別墅

我99都係,BB仍在NICU,情況良好等夠磅出院啫。佢冇得探,就日日望住d相同睇片自言自語又喊又笑。喊苦喊忽話BB好可憐,好掛住佢,有得探都會日日山長水遠去醫院睇佢。頂!我做人阿媽嘅都未擔心過,見到d表現以為佢先係阿媽。

複式洋房

我6299都係,有次臨走前仲分付我:記得睇實我bb呀!心諗咩料呀又妄想症發作

首頁

尾頁

跳至