跳至

首頁
12345...16

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

哈哈,
但卓軒上左小學會早d放學麻.

我知張佑誠派到.佢早幾日都問我地讀邊間,係咪揀培僑

原帖由 Meisuen 於 09-1-12 10:11 發表
patpat,

因為卓茵返全日, 工人咪冇野做.

另外昨日撞見張佑誠同媽咪, 佢派到培橋喎, 妳知嗎?
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

侯爵府

睛靈勳章

PATPAT,

軒軒返小學全日架喎!

原帖由 patpat234 於 09-1-12 10:53 發表
哈哈,
但卓軒上左小學會早d放學麻.

我知張佑誠派到.佢早幾日都問我地讀邊間,係咪揀培僑

水晶宮

好媽媽勳章

全日唔係三點幾就放學.
其實你要佢做大把野做啦.....
我每朝同左佢地返學,食個早餐買埋送返到屋企都10點幾11點.
洗下衫,抹地,晾衫,摺衫,食lunch,準備晚飯就已經差不多3:00...
有時洗下廁所,洗下廚房,抹下窗都趕到死.....

原帖由 Meisuen 於 09-1-12 12:38 發表
PATPAT,

軒軒返小學全日架喎!

水晶宮

好媽媽勳章

MLKN
雪銘係咪已經返全日喇,今日放學時見到佢,好似伙爺爺定公公湊放學.

原帖由 MLKN 於 09-1-5 17:44 發表
明天 Day4 返9:00-12:30啦! 食埋午餐先放學.

patpat234,
你女女有冇同你講有新同學呀? 隨咗我個仔1月2日仲有對孿女返揷班架. 我而家有啲擔心仔仔一緊張或發怒會整親同學仔呀... ...

侯爵府

睛靈勳章

patpat,

下個星期一(19號), 我可以湊軒軒返學, 先返工! 到時見!

原帖由 patpat234 於 09-1-12 18:24 發表
MLKN
雪銘係咪已經返全日喇,今日放學時見到佢,好似伙爺爺定公公湊放學.

水晶宮

好媽媽勳章

雪銘媽媽,

我要代我個女自首..... 真係非常唔好意思、對唔住!今日我個女曉敏同雪銘爭玩具...曉敏仲出手傷人,所以雪銘塊靚面仔花晒 ,老師見到佢地開始爭o既時候已經飛奔過去阻止,但個衰女實在太手快...老師未過到去已經出左手........

真係好對唔住

侯爵府

睛靈勳章

patpat,

敏敏曳曳

原帖由 patpat234 於 09-1-13 19:20 發表
雪銘媽媽,

我要代我個女自首..... 真係非常唔好意思、對唔住!今日我個女曉敏同雪銘爭玩具...曉敏仲出手傷人,所以雪銘塊靚面仔花晒 ,老師見到佢地開始爭o既時候已經飛奔過去阻止,但個衰女實在太手快...老 ...

大宅

Yes 已經返全日喇, because 我要返工, 係公公湊放學.

原帖由 patpat234 於 09-1-12 18:24 發表
MLKN

大宅

曉敏媽媽,

It's ok, 唔緊要, 小朋友為咗爭玩具而出手傷人好平常, 好彩老師已經飛奔過去阻止, 如果吾係, 我個仔一定會咬返曉敏.

好吾好彩嘅係, 嗰日放學後, 响婆婆屋企失足撞到塊面爆缸, 個傷口有1cm長呀, 醫生幫佢貼咗美容膠布, 我打咗比阮老師, 幫佢請咗三日假, 今日先返學.

原帖由 patpat234 於 09-1-13 19:20 發表
雪銘媽媽,

我要代我個女自首..... 真係非常唔好意思、對唔住!今日我個女曉敏同雪銘爭玩具...曉敏仲出手傷人,所以雪銘塊靚面仔花晒 ,老師見到佢地開始爭o既時候已經飛奔過去阻止,但個衰女實在太手快...老 ...

水晶宮

好媽媽勳章

我見雪銘第二日無返學我都不知幾驚仲即刻去問老師係咪比曉敏嚇親(估唔到有D咁o既女仔)....
不過老師話因為銘銘係屋企整親,所以請左幾日假.

今日見到佢貼住塊膠布,側邊比曉敏抓果d傷痕遠睇都好似唔係咁覺先安心小小.

呢幾日學校放學有個中國文化節,你抽唔抽到時間黎呀??

原帖由 MLKN 於 09-1-19 15:29 發表
曉敏媽媽,

It's ok, 唔緊要, 小朋友為咗爭玩具而出手傷人好平常, 好彩老師已經飛奔過去阻止, 如果吾係, 我個仔一定會咬返曉敏.

好吾好彩嘅係, 嗰日放學後, 响婆婆屋企失足撞到塊面爆缸, 個傷口有1cm長呀, 醫生幫 ...

侯爵府

睛靈勳章

PATPAT,

今日冇join 妳地食早餐, 因我約左一個bk媽咪同卓茵一齊上pg.

大宅

本來我好想幫手做義工媽媽架, 諗住可以親子吖嗎.... but我要返工, 成6:00pm先响觀塘收工, so抽唔到時間去中國文化節呀!

原帖由 patpat234 於 09-1-20 00:09 發表
我見雪銘第二日無返學我都不知幾驚仲即刻去問老師係咪比曉敏嚇親(估唔到有D咁o既女仔)....
不過老師話因為銘銘係屋企整親,所以請左幾日假.

今日見到佢貼住塊膠布,側邊比曉敏抓果d傷痕遠睇都好似唔係咁覺先安心小小.
...

大宅

畀面勳章 爸B勳章

回覆 # 的文章

hi 大家好, 我係施穎桐媽媽, 真係好高興可以係度見到N1既媽媽丫, 我以後都會多d上來同大家chat :lol

大宅

畀面勳章 爸B勳章

PATPAT,

想問下曉敏哥哥會讀邊間小學? 係自行派位定係大抽獎架?

水晶宮

好媽媽勳章

HI,

哥哥自行派位報培僑,不過未收佢...佢出年先升小一,依家要等6月先有統一派位結果.
你咁快諗定升小一 ,依家先係n1咋....

原帖由 rabbitjc 於 09-2-10 12:06 發表
PATPAT,

想問下曉敏哥哥會讀邊間小學? 係自行派位定係大抽獎架?

大宅

畀面勳章 爸B勳章

我心儀柴米, 同佢報左北角聖彼得堂幼稚園收左佢K1, 而這間幼稚園同柴米有聯繫, 所以入柴米既機會大D, 我聽朋友講N係淺過K, 警佢第時讀小學會辛苦, 佢宜家係呢度又讀得好開心, 好近屋企又番全日呢度好羅, 吾知幫吾幫佢轉校好
PATPAT, 你可否比d意見我?

水晶宮

好媽媽勳章

如果唔怕辛苦柴米真係唔錯,不過我好怕多功課,要同佢一齊去面對十幾樣功課我會死....
哥哥揀學校時聽過好多升小一o既講座,其實依家政府同津貼o既小一派位係計分制,間間幼稚園都一樣o架
除非報直資或者私校啦.

我自己會好怕比小朋友坐校車返學,去到咁遠好辛苦
返全日第時升小一要適應o既野又小一樣.

原帖由 rabbitjc 於 09-2-10 15:25 發表
我心儀柴米, 同佢報左北角聖彼得堂幼稚園收左佢K1, 而這間幼稚園同柴米有聯繫, 所以入柴米既機會大D, 我聽朋友講N係淺過K, 警佢第時讀小學會辛苦, 佢宜家係呢度又讀得好開心, 好近屋企又番全日呢度好羅, 吾知幫吾幫 ...

大宅

畀面勳章 爸B勳章

我就係怕如果柴米d 課程深, 第時上小學會辛苦, 因為N好似係淺過K係咪架?

原帖由 patpat234 於 09-2-10 18:10 發表
如果唔怕辛苦柴米真係唔錯,不過我好怕多功課,要同佢一齊去面對十幾樣功課我會死....
哥哥揀學校時聽過好多升小一o既講座,其實依家政府同津貼o既小一派位係計分制,間間幼稚園都一樣o架
除非報直資或者私校啦.

我自己 ...

水晶宮

好媽媽勳章

應該唔會差太遠,始終都要跟返教署所編定o既進度.
我見今年升小一o既同學仔都有d上左柴米.

原帖由 rabbitjc 於 09-2-12 10:52 發表
我就係怕如果柴米d 課程深, 第時上小學會辛苦, 因為N好似係淺過K係咪架?

大宅

畀面勳章 爸B勳章

PATPAT, 多謝你的意見

首頁
12345...16

尾頁

跳至