自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 ernniechow 的帖子

我當初係同個仔睇張國寧先,即係佢爸爸,嗰時好似係一,三,五係佢爸爸睇,二,四係仔睇(太耐,詳細已經唔記得),但我覺得佢爸爸好似持住自己有經驗,唔多問診,得我自己喺到講,講完就開藥方叫我拎藥,我問佢阿仔好返後需唔需要返嚟調理身體(佢有哮喘),佢竟然答我"你鍾意可以返嚟"
最後我個仔轉咗睇張家怡先好返,跟住就睇足佢三年,幸運地阿仔哮喘慢慢咁好返好多,今年直情冇發過,但我真係好有恆心咁長期同佢去覆診,中途冇乜斷過,我真係付出咗好多金錢同時間喺佢間診所到

不過中醫係要睇吓夾唔夾到自己自己,我仔仔夾到,可能其他人又未必得

男爵府

睛靈勳章

張家怡同我個仔唔夾,我有個世叔伯係退左休的中醫,佢睇過張家怡幫我個仔開果d 藥方話唔係俾小朋友食,唔溫和,所以我之後都無再睇

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

emaine 發表於 16-8-16 03:47
回覆 ernniechow 的帖子

我當初係同個仔睇張國寧先,即係佢爸爸,嗰時好似係一,三,五係佢爸爸睇,二,四係仔睇 ...

係!老豆恃住自己有經驗

子爵府

不想排隊,平平地可以試下葵芳閣地下仁愛堂中醫診所,醫師大學畢業後生,經驗不太多但細心好人。

大宅

chubchu 發表於 16-8-18 23:33
張家怡同我個仔唔夾,我有個世叔伯係退左休的中醫,佢睇過張家怡幫我個仔開果d 藥方話唔係俾小朋友食,唔溫 ...

張家怡超多人排日日都咁多人,我未睇過不過有朋友話好得可能夾掛,但太開放式問診我接受吾到(emoji)

別墅

emaine 發表於 16-8-16 03:26
回覆 tempooo 的帖子

我睇開係$40-$45,另外佢有分繁忙時段同非繁忙時段,非繁忙會便$20(係總數,唔每劑藥), ...

邊黎時間係繁忙時段同非繁忙時段?
診金幾多?每劑藥幾錢
藥粉定自己煲架
謝謝

大宅

CheungKeeKee 發表於 16-8-21 10:30
不想排隊,平平地可以試下葵芳閣地下仁愛堂中醫診所,醫師大學畢業後生,經驗不太多但細心好人。 ...
我都係睇佢呀~值得推介陳穎嵐中醫師!!
我開頭係睇佢諗住調理身體準備懷孕->成功懷孕->安胎->補血氣,到而家傷風感冒都一直睇佢!!

子爵府

張家怡, 我和囡囡都睇過, 唔夾, 我囡8歲, 睇腸胃1個月, 都無見效,
我都睇過感冒, 唔得, 又要取籌, 又要等幾粒鐘, 浪費時間.

別墅

我睇濕疹睇咗張家怡差唔多三個月, 我覺得好轉咗, 我會繼續睇佢

珍珠宮

BK Milk勳章

回覆樓主:

我睇過地下近日x城嗰個張利帆,夾到都ok, 由小x後調理到再有bb, 4個月時間本來唔預咁快

首頁

尾頁

跳至