親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章

neednicole 發表於 16-9-24 23:53
你咁快知送機係七人車啦?我搞左一大輪個阿里apps,訂時要入電話,又話會sms,我諗都係要大陸電話,我諗我 ...

知道七人車是因為用皇包車app有司機同車的資料,相同評價。
我都係睇之前JM的分享先知有阿里,話阿里可以入香港電話,你可以過幾日試試。

大宅

ganggang 發表於 16-9-25 00:00
旅游巴系咪好貴? 點解唔搭? 我以爲好多人搭tim,
請問點樣接駁到捷運? 我call 車實搞餐懵 ...

我最後係book左上面朋友提的ctrip,100蚊rmb接機。

大宅

oran04 發表於 16-9-25 00:05
我都係睇之前JM的分享先知有阿里,話阿里可以 ...

book左ctrip黃包車啦,100rmb人仔,好彩我有微信,微信有幾百蚊可以用,謝謝提醒啊

大宅

oran04 發表於 16-9-25 00:05
我都係睇之前JM的分享先知有阿里,話阿里可以 ...

原來book車咁快就知邊個車,我真係未book過,我頭先上左淘寶網睇,見到有皇包車公司,佢寫75蚊,我未問詳細,因為客服要收工 不過問左句行李問題,佢話得,咁樣我感覺放心d,如果真係75咁係淘寶買仲好咁,有人可以問,又有評價,而且都係用皇包車,係呢,阿里個apps有冇得睇評價?

侯爵府

親子王國15週年勳章

neednicole 發表於 16-9-24 23:53
你咁快知送機係七人車啦?我搞左一大輪個阿里apps,訂時要入電話,又話會sms,我諗都係要大陸電話,我諗我 ...

可參加jm分享的貼,for your ref.
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18512679

侯爵府

親子王國15週年勳章

neednicole 發表於 16-9-25 00:11
原來book車咁快就知邊個車,我真係未book過,我頭先上左淘寶網睇,見到有皇包車公司,佢寫75蚊,我未問詳 ...

75元,咁淘真係仲好喎,起碼用慣用熟,阿里都有客服,但唔覺有評價。淘寶那邊同阿里app兩邊應該一班人來的。不過我之前淘唔見有75咁平都報過百

侯爵府

親子王國15週年勳章

Cmy8372 發表於 16-9-25 00:07
book左ctrip黃包車啦,100rmb人仔,好彩我有微信,微信有幾百蚊可以用,謝謝提醒啊
...

幫到你,我都好開心

大宅

oran04 發表於 16-9-25 00:19
75元,咁淘真係仲好喎,起碼用慣用熟,阿里都有客服,但唔覺有評價。淘寶那邊同阿里app兩邊應該一班人來的 ...

我而家都一頭霧水,我都覺得唔會咁平佢寫係咁寫呀,未問實,不過我見佢話經濟坐位75,舒適80,豪華110,真係好抵,心郁郁想試下豪華

侯爵府

親子王國15週年勳章

ganggang 發表於 16-9-25 00:00
旅游巴系咪好貴? 點解唔搭? 我以爲好多人搭tim,
請問點樣接駁到捷運? 我call 車實搞餐懵 ...

旅巴國光1819唔貴,單程125,來回230台幣一個人,每約20分鐘一班,去到台北車站東門,行去捷運站唔算遠,近西門町。但我攞住行李唔想行,而且車等人好過人等車。何況,我book左一程75,一程64人民幣,計返3個人真係仲平過坐巴士少少。

侯爵府

親子王國15週年勳章

neednicole 發表於 16-9-25 00:25

我而家都一頭霧水,我都覺得唔會咁平佢寫係咁 ...

我book經濟的接單的是舒適型,好似抽獎咁
希望順順利利啦

大宅

oran04 發表於 16-9-25 00:31
我book經濟的接單的是舒適型,好似抽獎咁
希望順順利利啦

你有冇book接機呀?我睇到其中一個評價話接機司機,不斷全程叫佢地黎緊日子包車,佢話講足全程,搞到我有d驚,所有先諗住淨係book送機但75蚊又好心動,想book曬接送

侯爵府

親子王國15週年勳章

neednicole 發表於 16-9-25 00:36
你有冇book接機呀?我睇到其中一個評價話接機司機,不斷全程叫佢地黎緊日子包車,佢話講足全程,搞到我有d ...

咁驚,好彩我接機那位似乎評價唔錯

珍珠宮

好媽媽勳章

oran04 發表於 16-9-25 00:29
旅巴國光1819唔貴,單程125,來回230台幣一個人,每約20分鐘一班,去到台北車站東門,行去捷運站唔算遠,近 ...
唔該晒你,感我好好研究下點call 車先,我都系扶老携幼好論盡

禁止訪問

侯爵府

親子王國15週年勳章

nana888 發表於 16-9-29 19:43
岩岩見都有115 up
想問下點樣可以領卷平d

阿里的話,點進接送機那里,再點上面飄的廣告,選境外接送就看到

禁止訪問

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

Cmy8372 發表於 16-9-25 00:07
...
想問下係DL CTRIP 個APPS 還是黃包車個APPS? OR 黃包車是係個CTRIP 個APPS入面?
TKS

男爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

oran04 發表於 16-9-29 20:11
阿里的話,點進接送機那里,再點上面飄的廣告,選境外接送就看到
請問阿里是否一定要支付寶支付? WECHAT 付可以嗎? TKS

侯爵府

親子王國15週年勳章

瀟灑走一回 發表於 16-9-30 10:45
請問阿里是否一定要支付寶支付? WECHAT 付可以嗎? TKS
這個我沒留意,但阿里是淘宝旗下,付款方式同淘宝,所以應該未月WECHAT付.

大宅

瀟灑走一回 發表於 16-9-30 10:38
想問下係DL CTRIP 個APPS 還是黃包車個APPS? OR 黃包車是係個CTRIP 個APPS入面?
TKS

我係ctrip訂的 不過其實我都唔知原來有個黃包車apps?

首頁

尾頁

跳至