跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章

bb680 發表於 16-10-26 07:58
係呀, 仲要細B

報生命

男爵府

qqlun 發表於 16-11-3 09:04
報生命

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

bb680 發表於 16-10-26 07:58
係呀, 仲要細B

有幾細b? 生命吾like收細b

複式洋房

回覆:肖珍 or 生命

我自己兩個仔都讀生命,我覺得好好丫!老公校長外藉都好好,有愛心無架子!
肖珍我就唔太清楚,只知道弟妹唔收,攪到好多爸媽煩惱接送大小。

複式洋房

回覆:kamkam528 的帖子

生命唔收細仔,係丫!我仔10月尾都岩岩收咋,朋友個女11月,校長直情叫他出年來做大大女!

大宅

我大仔同細女都係讀肖珍,係走左好多資深老師,但呢班老師都好有教育熱誠、有交帶,好似近排有個參觀活動我忘記左帶女早d返學,老師都有打黎跟進.... 我感覺到報名interview呢d時候,就有d post話呢間學校邊度唔得,果樣無愛心.... 等等... 只係憑一次半次嘅經歷就話呢間學校有幾差,太武斷了吧?!

大宅

Wanying7788 發表於 16-10-23 14:31
大家如果2選1,會點揀呢?有小朋友係呢兩間讀梗嘅媽咪,可以分享下意見嗎?
...

一定揀肖珍!生命只鍾意大b,面試好求其,感覺好差

別墅

回覆:肖珍 or 生命

生命今年增加左幾位老師,英語加多一位共兩位。老師方面,一班兩位老師另有助教,兩位老師一位是上午班班主任,另一位就下午班,我小朋友上年是一位新請的老師做班主任(另一位是舊老師),老師都好有愛心。

生命校舍係最大優點,有室外遊樂場,校舍內操場,遊戲日&聖誕嘉華會借用信義會操場,聖誕表演或大型活動會去隔離教堂。

活動方面,一年一至兩次參觀活動,另外有遊戲日,新年會攪生命年宵市場俾小朋友行,家長睇到啲上堂相(每學期1隻CD)都好開心。

我小朋友未讀過其他幼稚園,好難單憑面試去評論老師有冇愛心,間幼稚園好唔好。

至於是否大仔先收,都唔係,1-12月出世嘅同學仔都有啊,反而面試肯講野真係好重要,所以細B會輸蝕啲。

別墅

我覺得人夾人,你自己感覺意屬邊間咪邊間囉

大宅

Wongyeung 發表於 16-11-21 14:47
生命今年增加左幾位老師,英語加多一位共兩位。老師方面,一班兩位老師另有助教,兩位老師一位是上午班班主 ...

多謝!面試已經全部完哂,等命運嘅安排!

首頁

尾頁

跳至